csoki olvasztás

Csokit olvasztani

Publikálva: at 08:21
47 0

Ha a csokoládét a sütéshez, díszítéshez vagy más kulináris törekvésekben szeretnéd felhasználni, csak meg kell olvasztanod. Itt találod a csokoládé mikrohullámú sütőben és gőz fölött történő megolvasztásához szükséges utasításokat.

Gőzfürdős csokiolvasztási módszer

 • Válaszd ki a megfelelő edényeket. Válassz két edényt, az egyik legyen az amiben a vizet fogod melegíteni, célszerűbb egy nagyobb edényt választani, a másik egy kisebb legyen ebbe kerül majd a csokoládé. A kisebb edény olyan legyen, hogy a nagyobb edénybe ne essen bele és az alja bele se érjen a vízbe.
 • Töltsd meg a nagyobb edényt vízzel.  Körülbelül 2-3 centi magasságig töltsd meg vízzel a nagyobb edényt. Ügyelj arra, hogy amikor a két edényt egymásra helyezed, a víz ne érintkezzen a kisebb edény aljával.
 • Melegítsd fel a vizet. A vizet közepes lángon melegítsd fel, addig amíg el nem kezd forrni. Ne hagyd, hogy nagyon forrjon mert ha túl meleg a víz akkor tönkre teheti a csokoládét.
 • Törd fel a csokoládét. Kisebb darabokra törd fel a csokit, és tedd bele a kisebb edénybe. Azért jó ha kisebbre töröd a csokit, mert így jobban és egyenletesebben tud felolvadni.
 • Helyezd a kisebb edényt a nagyobb edény felé: Helyezd a kisebb edényt a nagyobb edényre úgy, hogy a gőz a kisebb edény alját elérve melegítse a csokoládét. A kisebb edénybe ne engedd, hogy kerüljön vízcsepp, mert a víz megváltoztatja a csokoládé állagát és tönkre is teheti.
 • Keverd a csokoládét. Keverd a csokoládét valamilyen hőállú spatulával, vagy fakanállal, amíg el nem olvad teljesen és az állaga sima nem lesz. Ügyelj arra, hogy a víz nehogy nagyon forrjon!
 • Vedd le a tűzről: Amikor a csokoládé teljesen felolvadt és sima állagú, vedd le a kisebb edényt a nagyobb edényről. Óvatosan távolítsd el a kisebb edényt, mert a nagyobb edényből kiáramló gőz megégetheti a kezed.
 • Használd fel a csokit: Most már, hogy kész van a felolvasztott csokoládé már fel is használhatod.

Csokiolvasztás mikrohullámú sütőben

 • Törd fel a csokoládét. Törd fel a csokoládét kisebb darabokra és olyan tálba tedd bele amit lehet mikrohullámú sütőben melegíteni. Itt is figyelj rá, hogyha kisebb darabokra töröd a csokoládét akkor hamarabb olvad el egyenletesen.
 • Mikrohullámú sütőben olvasztás. Helyezd az edényt a mikrohullámú sütőbe, és állítsd alacsony teljesítményre (a névleges teljesítmény kb. 20-30%-ra). Melegítsd a csokoládét 20-30 másodpercig, majd vedd ki és keverd meg.
 • Ismételd meg az előző lépést. 15-20 másodperces intervallumokban ismételd meg a melegítést és a keverést is, addig amíg a csokoládé fel nem olvad és sima állagú nem lesz. Fontos, hogy ne melegítsd túl a csokoládét, mert a túl magas hőmérséklet tönkreteheti.
 • Használd fel a csokoládét: Most, hogy a csokoládé felolvadt és megfelelő állagú, arra használhatod amire szeretnéd.

Érdekelhet még

Gyümölcsleves

Gyümölcsleves készítés

Publikálta - 2022-07-20 0
A legalapvetőbb gyümölcslé A vanília ízű, főzés nélküli pudingporhoz adjunk 1 liter tejet. Kézi habverővel kb. 4 perc alatt alaposan…
rizs főzése

Rizs Főzése

Publikálta - 2022-10-03 0
Íme 7 módja annak, hogyan javíthatod a rizst, mint köretet: Az első lépés, hogy jó minőségű hosszú szemű rizst válasszon,…
marhapörkölt készítése

Tökéletes Marhapörkölt Recept

Publikálta - 2022-08-03 0
A marhapörkölt hagyományos receptje itt található. Ha vízzel készítjük el, akkor marhapörköltnek nevezzük, ha azonban víz helyett vörösbort használunk, akkor…
palacsinta tészta

Palacsinta tészta recept

Publikálta - 2023-02-08 0
Hozzávalók: 20 dkg liszt 2 darab tojás 3 dl tej 2 dl szénsavas ásványvíz 1 csipet só 0,75 dl olaj…
abálás

Abálás

Publikálta - 2022-12-06 0
Az abálás 100 foknál alacsonyabb hőmérsékleten történő, lassú és hosszú ideig tartó főzést jelent. Az abált szalonnát az alábbiak szerint…

Leave a comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük