elektromos bicikli használata

Elektromos bicikli használata

506 0

Az elektromos kerékpározást gyakran a hagyományos kerékpározás egyszerűsített alternatívájának tekintik. A hagyományos elektromos kerékpár akkor is működik, amikor a kerékpáros nincs a fedélzeten. Egy „pedelec” elektromos kerékpár csak akkor lehet hasznos, ha valóban pedálozol, ahogy azt bármelyik kerékpáros elmondhatja. Remek módja a testmozgásnak és az új területek felfedezésének, és messzebbre juthatsz vele, mint egy hagyományos kerékpárral.

Ismerd meg, hogy hogyan is működik a „pedelec”:

 • A kerékpár elektromos motorja és akkumulátora feltölthető és többször is használható. Minél több energiát helyezel a pedálokba, annál nagyobb teljesítményt ad a kerékpár.
 • Az elektromos meghajtás csak akkor nyújt megfelelő teljesítményt, ha a sebessége 25 km/h alatt van. Ezért leginkább dombos vagy egyébként hullámos terepen hasznos. Ha gyorsabban szeretnél haladni a kerékpárral, akkor némi erőfeszítést kell tenned.
 • Sík terepen 25 km/h sebesség fölött úgy viselkedik, mint egy hagyományos kerékpár. Ez leginkább idős embereknek ajánlott.

Vásárlás előtt mindenféleképpen tájékozódj:

 • Több milliót lehet költeni egy elismert márkájú, középkategóriás e-bike-ra, de sokkal kevesebb pénzért hátsó motoros kerékpárokat is lehet vásárolni, amelyek hasonló teljesítményt nyújtanak.

Használd rendeltetés szerűen:

 • Az elektromos meghajtás óriási segítség meredek emelkedőkön való haladás közben. A szélsőséges emelkedők megmászása közben úgy érezheted magad, mintha eggyé válnál a természettel.
 • A kerékpár motorjának erősségétől és kondíciótól függően többféle fokozatot is választhatsz. A hatótávolság körülbelül 30-70 km egy feltöltéssel, az időjárás és a terepviszonyok mellett a fent említett tényezőktől függően.

Szerezd be a szükséges felszerelést:

 • Bukósisak, térdvédő használata szükséges, amennyiben olyan terepre mész.
 • Első és hátsó lámpával is szereld fel, hogy te is jól láss és téged is jól lássanak

Élvezd az e-bicikli adta lehetőségeket:

 • fedezd fel az erdőket, mezőket.

Gondozd a biciklidet:

 • Fél évente, de inkább minden hosszú út előtt töltsd fel teljesen az akkumulátort.
 • Ha saras terepen bicikliztél, akkor utána töröld át a biciklit és csak úgy tedd el.

 

Érdekelhet még

tyúkszem kezelése

Tyúkszem Kezelése

Publikálta - 2022-07-31 0
A részletekről itt tájékozódhat. Hogyan jön létre pontosan a tyúkszem? A test felszíne több rétegből áll. A hám, a bőr…
gyógyszer szedése

Tensiomin tabletta

Publikálta - 2023-04-01 0
Először is, mi az a Tensiomin , milyen betegségek esetén alkalmazható? A Tensiomin tabletta hatóanyaga a kaptopril, egy angiotenzin konvertáló…
edzésprogramot összeállítani

Edzésprogramot összeállítani

Publikálta - 2023-11-13 0
Sokféle edzésterv áll rendelkezésre, és minden tevékenységnek megvannak a maga követelményei a legmagasabb szintű sikerhez. A bejegyzésben az edzőtermi edzésrenddel…
hajpakolás házilag

Hajpakolás házilag

Publikálta - 2023-02-28 0
Íme pár kipróbált és  bevált házi gyógymód hajproblémákra: Észreveszel valamilyen hajproblémát? Nem kell eladósodnod, hogy rendbe hozd a hajadat. Az…