kacsacomb

Kacsacomb Sütése

2324 0

A sült kacsa a család kedvence, és szeretjük úgy elkészíteni, hogy vagy az egész madarat sütjük serpenyőben, vagy csak a legjobb részét, a combot, amíg szép és piros nem lesz, ünnepekre és nagy hétvégi vacsorákra.

Amikor a bőr ropogós, a hús pedig omlós és szaftos, a kacsacombok a legjobbak. A hús megnyúzása vagy a saját zsírjában való sütés két alapvető sütési eljárás. A kacsa természetes ízének fokozásához egyszerűen csak sózzuk és borsozzuk.

Bár más pácok és egzotikusabb fűszerek is kaphatók, én mindig visszatérek édesanyám bevált módszeréhez, a kacsacombok saját zsírjában való sütéséhez. Ha még különlegesebbé szeretné tenni, pácolja be egy éjszakán át, pirítsa meg hagymaszeletekkel és narancskarikákkal, tálalás előtt pedig fűszerezze rozmaringgal vagy fokhagymával.

A hagyományos anyamódszer szerint a sütést a bőrével lefelé fordítva kell kezdeni, ami lehetővé teszi, hogy a zsír kiolvadjon, és a kacsa egyenletesen és alaposan átsüljön. A megmaradt zsiradékot jól felhasználhatjuk a konyhában, vagy kenyérre kenve, lilahagymával együtt fogyaszthatjuk.

A recept 6 kacsacombot és némi borsot igényel.
Előkészítési idő : 15 perc
Az elkészítéshez szükséges idő: 1 óra. 30 perc.

Elkészítés:

Távolítsuk el a kacsacombokról a felesleges zsírt, sózzuk és borsozzuk meg őket, és bőrrel lefelé helyezzük őket egy tepsibe.
Süssük 40-50 percig 200 fokon. Amikor a kacsazsír jól kiolvadt, vegyük ki a combokat, fordítsuk meg őket, és tegyük vissza a 180 fokos sütőbe további 25-40 percre. Káposztalevelek és burgonyapüré az ajánlott köret.

 

Érdekelhet még

gyömbérteát készíteni

Gyömbérteát készíteni

Publikálta - 2023-08-04 0
Sokan arról számolnak be, hogy fizikailag jobban érzik magukat e trópusi csodanövény elfogyasztása után. Gyulladáscsökkentő, segíti az emésztést, és megóv…
puncs készítése

Puncs készítés

Publikálta - 2022-07-18 0
Hogyan készítsünk puncsot, ami a közelgő összejövetel-parti fénypontja lesz? A puncs felszolgálásakor nincs szükség egyedi rendelések felvételére, így ideális megoldás…
sárgatúró

Húsvéti sárgatúró

Publikálta - 2022-10-24 0
Hozzávalók: 0.5 l tej 5 db tojás (ahány dl tej, annyi tojás) 2 ek cukor (ízlés szerint) 1 ek vaníliás…
omlettet készíteni

Omlettet készíteni

Publikálta - 2023-08-29 0
Az omlett gyorsan és egyszerűen elkészíthető, sokféleképpen felhasználható étel. Sokoldalúan használható reggeliként és vacsoraként is, az ízkombinációk pedig gyakorlatilag végtelenek.…
habarás

Habarás készítése

Publikálta - 2022-11-28 0
Ismerd meg a habarás, az egyik alapvető konyhai eljárás fortélyait, hogy számodra is sima ügy legyen a levesek, főzelékek, szószok,…