avokádó krém készítése

Avokádó Krém Készítése

1087 0

Az avokádó fogyasztásának számos élettani előnye van, többek között a szív- és érrendszeri betegségek megelőzése, az LDL-koleszterinszint csökkentése, a lutein jelenléte, amely védi a retinát és védelmet nyújthat az időskori makuladegeneráció ellen, sőt, még a bőrre is jótékony hatással van. Az avokádó fogyasztása mindenképpen megéri. És persze nemcsak hihetetlenül egészséges, hanem nagyon finom is: készíthetsz például avokádókrémet, amit pirítóshoz vagy tortillához tálalhatsz. Az avokádó rendkívül egészséges. A receptek természetesen sokféleképpen átalakíthatók, de az itt közölt recept meglehetősen egyszerű.

HOZZÁVALÓK: 

  • 2db tojás 
  • 2db avokádó 
  • 0.5fej vöröshagyma 
  • 1gerezd fokhagyma
  • bors
  • citrom
  • tejföl

Elkészítése: 

1. Forraljuk fel a tojásokat, majd hagyjuk kihűlni, mielőtt leszűrjük. 2. Az avokádó magjának és húsának eltávolításához vágjuk hosszában ketté, és egy kanállal szedjük ki. A hagymát vágjuk kockákra, és aprítsuk fel.

2. Használjon késes aprítót az avokádó, a keményre főtt tojás, a lilahagyma és a fokhagyma finomra vágásához. Sózzuk, borsozzuk , és egy kevés citromlével fejezzük be. Turmixold simára, és ha túl sűrű az állaga, adj hozzá egy pici tejfölt, hogy hígítsd. Ehhez az ételhez pirítós vagy tortillachips illik.

Érdekelhet még

házi rétes

Házi rétes

Publikálta - 2022-10-17 0
HOZZÁVALÓK:        A tésztához: 25dkg rétesliszt 25dkg simaliszt 2ek langyos zsír 1db tojás 2dl meleg víz 1tk só…
húsvéti töltött tojás

Húsvéti töltött tojás

Publikálta - 2022-10-26 0
A töltött tojás hozzávalói: 10 db tojás 1 kis fej vöröshagyma ½ db kápia paprika 2 ek majonéz 2 ek…
bodzavirágot szárítani

Bodzavirágot szárítani

Publikálta - 2023-08-03 0
A bodzavirág különleges aromájú, amely májusban áthatja a levegőt. Virágzatát általában lekvárok és szörpök készítésére használják, de szárítva is teát…
tojás frissesége

Tojás frissesége

Publikálta - 2023-01-23 0
Sokféle módszer létezik annak megállapítására, hogy a tojás még friss-e vagy sem. Ha a tojások már egy ideje a kamrában…
pillecukor házilag

Pillecukor házilag

Publikálta - 2023-02-06 0
Hozzávalók A pillecukorhoz: 15 dkg cukor 1 ek méz 8 g zselatin 80 ml víz 1 csipet só 2 csepp…