halloween tök tartósítása

Halloween tök tartósítása

1470 0

7 hasznos javaslat a tök megőrzéséhez Halloweenre

A tök lebomlásának folyamata már akkor elkezdődik, amikor felvesszük a tököt a kertből. A tök eltarthatósága viszont háromtól hat hónapig terjed, attól függően, hogyan kezeljük. Íme néhány bevált módszer a halloweeni tök tartósítására, hogy hosszabb ideig felhasználható legyen.

1. Mivel azután, hogy a tököt leszedik elindul a lebomlási folyamat, ezért fontos, hogy olyan tököt vásárolj, ami egészséges, nincsen rajta puha rész és nincsenek rajta ütődések.

2. A tököket felhasználás előtt és után is száraz, hűvös helyen kell tárolni. Elfogadható a terasz, az erkély vagy akár a hűtőszekrény is. Meleg környezetben nagyon gyorsan penészedni kezd.

3. A rothadás üteme felgyorsul, amint felvágjuk a tököt, és a belseje levegőhöz jut; ekkor a bomlási folyamat már megkezdődött. A tököt lehetőleg közvetlenül a felhasználás előtt készítsük elő, ne pedig néhány héttel korábban. Az amerikaiak szerint legkésőbb öt nappal a halloweeni ünnep előtt kell elkészíteni.

4. Mielőtt elkezdenénk faragni a tököt, távolítsuk el a tökről a tetejét és a magokat. Hogy a tök ne romoljon meg olyan gyorsan, alaposan töröljük át a tök belsejét, csak egy vékony falat hagyva meg.

5. Mielőtt elkezdené a faragást, a tök belsejét gyorsan öblítse át egy kis vízzel, hogy elpusztítsa a penészgombákat vagy mikroorganizmusokat okozó gombákat. A tök ezután már nem lesz fogyasztásra alkalmas, de emiatt nem kell aggódni, mert a halloweeni tököknek nincs sok ízük.

6. Ha rendszeresen áztatod a tököket vízben, késleltetheted a száradási folyamatot, és a tökök tovább tarthatnak.

7. Hogy a tök húsa ne száradjon ki, a kivájt tök belsejét kenje be hajlakkal vagy vazelinnel.

Érdekelhet még

megszabadulni a molyoktól

Megszabadulni a molyoktól

Publikálta - 2023-06-26 0
A molyok bárhol problémát jelenthetnek, ahol élelmiszert tárolunk, beleértve a hűtőt és a kamrát, valamint a szekrényt, ahol apró lyukakat…
albérlet választása

Albérlet választása

Publikálta - 2022-09-03 0
Az ingatlanpiacon, különösen a bérleti szektorban, nyáron, az egyetemi határidők kihirdetésekor intenzív a versengés. Nem csak a gólyák keresnek lakást;…
Skype letöltés

Skype Letöltés

Publikálta - 2022-07-22 0
A Skype használatának részletes bemutatása A Skype lehetővé teszi, hogy kapcsolatot tartson fenn a távol élő szeretteivel. Rendszeresen beszél telefonon…
madáretető

Madáretető készítése házilag

Publikálta - 2023-01-13 0
A hidegebb hónapokban, amikor a madarak maguktól nem találnak elegendő táplálékot, egyre többen döntenek úgy, hogy madáretetőt helyeznek ki az…