virsli főzés

Virsli főzés

463 0

A virslifőzés nem tűnik egyszerűnek, de a legtöbben találkoztak már azzal a frusztráló problémával, hogy a virslik főzés közben felhasadnak. Mennyi bátorság kell a virslifőzéshez, és mit lehet tenni a széthasadás érdekében?

A tökéletesen főtt virsli kulcsa:
Amikor a virslik főzés közben szétrepednek, az általában azért van, mert a víz túl forró volt, és túl sokáig tartott. A paszternákhoz és más felvágottakhoz hasonlóan a virsli is előfőzött húskészítmény, amely fogyasztás előtt nem igényel további előkészítést. Ezért a virsli felmelegítése elegendő előkészítésnek számít.

Módszeres virslikészítés:
1.Forralj fel egy fazék vizet. Az egyszerre főzni kívánt virslik száma határozza meg a használt edény méretét. A legfontosabb, hogy a virsliket teljesen elmerítsd a vízben. Ha sok virslit merítesz kis mennyiségű vízbe, a virslik gyorsan lehűlnek, és nem melegszik túl a víz.

2. Kapcsold le a hőfokot, és dobd a virsliket a forrásban lévő vízbe.

3. Tegyél fedőt a lábosra, és a virslik méretétől, mennyiségétől függően várj 5-10 percig, míg a virslik átmelegednek.

Meddig kell főzni a virslit?
A virsli mérete határozza meg, hogy mennyi ideig kell főzni. A vékonyabb virslik, mint a bécsi, a frankfurti és a füstölt virsli, csak körülbelül 8 perc alatt készülnek el teljesen.

Műbeles virsli főzése:

A műbeles virsli főzése annyiból más mint a bőrös virsli főzése, hogy a műbeles virsli bőrét fogyasztás előtt el kell távolítani, mert az nem ehető anyagból készül. Ezt a bőrt a legjobb a főzés előtt eltávolítani, de megteheted főzés után is, viszont akkor egyből, ahogy kiveszed a vízből, mert utána sokkal nehezebb.

+1 tipp a virsli főzéshez:
Ha már csomagolt virslit vásárolsz, kövesd a gyártó által megadott elkészítési utasításokat. A virsli ajánlott főzési ideje és módja általában rajta szerepel. Füstölt virsli esetében például a fóliát és a virslit együtt kell egy fazék forró vízbe tenni.

 

 

 

Érdekelhet még

padlizsán tartósítása

Padlizsán tartósítása

Publikálta - 2023-03-11 0
Padlizsán télire elrakva, tartósítószer nélkül! HOZZÁVALÓK: padlizsán, olaj, jód nélküli só, ELKÉSZÍTÉS: Parázs felett süssd le a padlizsánt, pucold meg,…
kenyérlángos recept

Kenyérlángos Sütése

Publikálta - 2022-08-05 0
A legjobb parasztlángos(kenyérlángos) recept:              A tésztához: 6dl tej 1csipet cukor  4dkg élesztő 1kg liszt…
kukoricát főzni

Kukoricát főzni

Publikálta - 2023-07-24 0
Szinte mindenki szereti nyáron a főtt kukoricát. A kukorica könnyen főzhető alapanyag, így ez az egészséges és laktató nyári étel…
bundáskenyér

Bundáskenyér

Publikálta - 2022-10-05 0
Hozzávalók: 1 szelet kenyér (fejenként) 1 db tojás (fejenként) ízlés szerint só (nem feltétlenül szükséges) 3 ek napraforgó olaj  …
gránátalma fogyasztása

Gránátalma fogyasztása

Publikálta - 2022-09-01 0
A gránátalma elfogyasztásának megfelelő módja: A gránátalma egzotikus gyümölcs, amely egzotikus módszert igényel a kicsomagoláshoz. Ha követi az alábbi utasításokat,…