virsli főzés

Virsli főzés

589 0

A virslifőzés nem tűnik egyszerűnek, de a legtöbben találkoztak már azzal a frusztráló problémával, hogy a virslik főzés közben felhasadnak. Mennyi bátorság kell a virslifőzéshez, és mit lehet tenni a széthasadás érdekében?

A tökéletesen főtt virsli kulcsa:
Amikor a virslik főzés közben szétrepednek, az általában azért van, mert a víz túl forró volt, és túl sokáig tartott. A paszternákhoz és más felvágottakhoz hasonlóan a virsli is előfőzött húskészítmény, amely fogyasztás előtt nem igényel további előkészítést. Ezért a virsli felmelegítése elegendő előkészítésnek számít.

Módszeres virslikészítés:
1.Forralj fel egy fazék vizet. Az egyszerre főzni kívánt virslik száma határozza meg a használt edény méretét. A legfontosabb, hogy a virsliket teljesen elmerítsd a vízben. Ha sok virslit merítesz kis mennyiségű vízbe, a virslik gyorsan lehűlnek, és nem melegszik túl a víz.

2. Kapcsold le a hőfokot, és dobd a virsliket a forrásban lévő vízbe.

3. Tegyél fedőt a lábosra, és a virslik méretétől, mennyiségétől függően várj 5-10 percig, míg a virslik átmelegednek.

Meddig kell főzni a virslit?
A virsli mérete határozza meg, hogy mennyi ideig kell főzni. A vékonyabb virslik, mint a bécsi, a frankfurti és a füstölt virsli, csak körülbelül 8 perc alatt készülnek el teljesen.

Műbeles virsli főzése:

A műbeles virsli főzése annyiból más mint a bőrös virsli főzése, hogy a műbeles virsli bőrét fogyasztás előtt el kell távolítani, mert az nem ehető anyagból készül. Ezt a bőrt a legjobb a főzés előtt eltávolítani, de megteheted főzés után is, viszont akkor egyből, ahogy kiveszed a vízből, mert utána sokkal nehezebb.

+1 tipp a virsli főzéshez:
Ha már csomagolt virslit vásárolsz, kövesd a gyártó által megadott elkészítési utasításokat. A virsli ajánlott főzési ideje és módja általában rajta szerepel. Füstölt virsli esetében például a fóliát és a virslit együtt kell egy fazék forró vízbe tenni.

 

 

 

Érdekelhet még

sörkifli

Sörkifli készítése

Publikálta - 2023-05-23 0
HOZZÁVALÓK: 50 dkg liszt 3 dl tej 2 ek tejföl 1 ek cukor 5 dkg élesztő 1 db tojás 1…
csoki olvasztás

Csokit olvasztani

Publikálta - 2023-05-16 0
Ha a csokoládét a sütéshez, díszítéshez vagy más kulináris törekvésekben szeretnéd felhasználni, csak meg kell olvasztanod. Itt találod a csokoládé…
kenyérlángos recept

Kenyérlángos Sütése

Publikálta - 2022-08-05 0
A legjobb parasztlángos(kenyérlángos) recept:              A tésztához: 6dl tej 1csipet cukor  4dkg élesztő 1kg liszt…
házi pászka

Házi pászka

Publikálta - 2022-10-26 0
Hozzávalók: 20 dkg finomliszt 150 ml víz Elkészítése: A megadott hozzávalókat egy tálban jó alaposan összegyúrjuk. Lisztezett felületen olyan vékonyra…
élesztő felfuttatása

élesztő felfuttatása

Publikálta - 2022-10-07 0
Fontos tudnivalók: minimum 10-15 percig hagyjuk, hogy felfusson teljesen az élesztőt hideg helyen, a hűtőben kell tárolni, mert ha nem megfelelő…