ügyvédet választani

Ügyvédet választani

Publikálva: at 12:48
409 0

Sok embernek fogalma sincs, miért van szükségük ügyvédre. Ráadásul nem tudják, hogyan válasszák ki a megfelelő ügyvédet az ügyükhöz. Ez az esszé egy ízletes ételhez hasonlóan útmutatóul szolgál, mivel megpróbálunk segítséget nyújtani ebben a törekvésben. Hol kezdje, mit tegyen ezután, és milyen sajátosságokra kell összpontosítania egyedi helyzetében.

  1. Próbáld meg kideríteni, hogy a felmerült problémádhoz egyáltalán kötelező-e ügyvéd segítségét igénybe venned.  Sok az olyan ügy, amihez nem is kötelező az ügyvédi képviselet (bár tény, hogy rengeteg olyan kérdés, probléma létezik, amelyhez nem kötelező, de mégis praktikus lehet egy ügyvéd véleménye is…).
  2. Ha megállapítottad, hogy kell az ügyedhez ügyvéd, először is kérdezz körbe ismerőseid körében, ki ismer egy jó ügyvédet. Ha van olyan megbízható barátod, akinek volt már olyan hasonló ügye, mint a tiéd,  és ezt az ügyvédje hibátlanul meg is oldotta neki, fordulj hozzá bátran, valószínűleg neked is segíteni fog.
  3. Ha azt állapítottad meg, hogy nem is kell az adott témádhoz ügyvéd, mégis áldoznál egy beszélgetésre időt, egy ügyvéddel (mert érdekel az ő független véleménye is), akkor csakis szakértőt, a téma kiváló ismerőjét keresd, szintén először ajánlásra.  (Ingatlan ügyben ingatlanokkal rendszeresen foglalkozó ügyvédet, családjogi ügyben válóperes ügyvédet, céges szerződésekhez pedig jogtanácsos vagy vállalati jogászi munkát is vállaló ügyvédi irodát stb.)
  4. Ha senki nincs, aki ajánlana neked egy jó ügyvédet, akkor keress az interneten. Már már sok olyan kolléga van, aki jelen van az interneten, egyik-másik honlap igazán gyakorlati, sok helyen már online is kérdezhetsz.
  5. Ha az interneten nem találsz, az ügyvédi kamaránál is érdeklődhetsz. Mindig a helyi kamarát kérdezd meg először, mert érdemes a problémádhoz legközelebb eső ügyvédek közül választanod.

Érdekelhet még

ragasztópisztoly

Ragasztópisztoly használata

Publikálta - 2022-11-24 0
TIPP 1: A ragasztópisztoly előkészítése: Használat előtt mindig győződj meg arról, hogy a ragasztópisztoly jó állapotban van, és szükség esetén…
tojás főzése

Tojás főzése

Publikálta - 2022-11-21 0
Helyezd a tojásokat hideg vízzel  megtöltött lábasba. A víznek el kell lepnie a tojásokat legalább 2 cm-vel. Forrald fel lobogó,…
iwiw profil törlése

Iwiw profil törlése

Publikálta - 2023-01-04 0
Szándékodban áll megszüntetned az iWiW használatát? Néhány kattintással törölheted profilod, ha úgy döntesz, hogy nem kívánsz többé tagja lenni ennek…
hirdetést létrehozni az Instagrammon

Hirdetést létrehozni az Instagrammon

Publikálta - 2023-07-20 0
Célod a webhely forgalmának vagy a videómegtekintések számának növelése? Van egy hasznos mobilalkalmazásod, de nem sikerült elérned a célközönséget? A…