mosószoda

Mosószóda használata

787 0

A mosószódát többféleképpen lehet használni a mosás hatékonyságának javítására: kombinálható mosószerrel, hogy növelje az előbbi hatékonyságát, vagy önmagában is használható áztatásra. A mosószódát használható edények, serpenyők és egyéb konyhai eszközök tisztítására is. Nézd meg, mennyi mindent készíthetsz mosószódával!

MOSÁS MOSÓSZÓDÁVAL
1.) Az 5 kilogrammos mosás hatékonyságának javítása érdekében a következőket kell tenni:
Tegyél egy evőkanál (10 g) mosószódát a mosógép mosószeradagolónak kijelölt részébe. Tedd bele a mosószert a szokásos módon. Ezt a terméket nem szabad gyapjú vagy selyem mosásához használni.

  • A mosópor egy részét mosószódával helyettesítve puhább és tisztább ruhákat kapunk.
  •  A mosószódával való mosás ajánlott hőfoka 40-60°C.

2) A ruhaneműk áztatásához adj egy-két evőkanál mosószódát öt liter forró vízhez, majd áztassuk őket egy-két órán át. Alternatív megoldásként feloldhatod a mosószódát hideg vízben, majd egy-két óra elteltével (meleg víz esetén hamarabb) hozzáadhatod a beáztatandó ruhadarabokat, és ha lehet, legalább egy éjszakán át hagyja ázni őket. Ezt követően a szokásos módon, előzetes áztatás nélkül mossuk ki a ruhákat.

Mikor kell áztatni? Az erősen foltos, szennyezett vagy olajos ruhák mosása előtt érdemes először beáztatni őket. Ügyelj azonban arra, hogy csak jó minőségű szöveteket használj, mivel a gyengébb minőségű szövetek áztatása a színek kifolyását okozhatja!
A mosószódával való mosásnál a 40-60 Celsius-fokos hőmérséklet-tartomány javasolt.

Vízlágyítóként helyezd a mosószódát a mosószeradagoló számára fenntartott rekeszbe a közepesen kemény vagy kemény víz kezelésére.

MOSOGATÁS MOSÓSZÓDÁVAL
Mosogatáskor keverj két-három evőkanál (20-30 gramm) mosószódát öt liter forró vízbe. Ha szükséges, növeld az adagot.

A mosószódával az edényekről az égett foltokat és a zsírt is eltávolíthatod.
Ha üvegből készült edényeket mosogatsz, ügyelj arra, hogy azokat ecettel hígított vízben öblítsd, különben az edények száradás után elszíneződnek.
Nem ajánlott mosószódát használni, ha alumínium edényeket próbálsz tisztítani.

ÁLTALÁNOS TISZTÍTÓSZER
Egyetlen evőkanál mosószóda feloldása egy liter vízben elegendő ahhoz, hogy a mosószódát általános tisztítószerként használj. Ezzel az oldattal még a legmocskosabb csempe és linóleum is újjá varázsolható.

Miután mosószódával tisztítottál, győződj meg róla, hogy az imént megtisztított területet alaposan öblítsd le vízzel.
A mosószódát tartalmazó meleg, szappanos vízben a szennyezett tárgyak, például ecsetek, konyharuhák és rongyok megtisztíthatók és szagtalaníthatók.

 

Érdekelhet még

mosógép tisztítása

Mosógép tisztítása

Publikálta - 2023-02-14 0
A mosogatógép rendszeres használatának jelentősége Először is beszéljünk arról, miért olyan fontos, hogy rendszeresen tisztítsd a mosogatógépet, mielőtt belemerülnénk a…
bazsarózsa nevelése

Bazsarózsa Nevelése

Publikálta - 2022-08-31 0
Hogyan kell termeszteni és ápolni a bazsarózsát, a profik szerint: A bazsarózsa (Paeonia) édes illatával és élénk virágaival gyorsan meghódította…
tulipán gondozása

Tulipán Gondozása

Publikálta - 2022-08-13 0
A tulipán (Tulipa sp. ) a számos hagymás virág közül kiemelkedik sokféleségével és széles körű vonzerejével. Könnyedén lehet egész tavasszal…
utánfutóval tolatni

Utánfutóval tolatni

Publikálta - 2023-08-10 0
Kell némi tapasztalat, hogy jól érezd, hogy hogyan is kell utánfutóval tolatni, különösen, ha újonc vagy. Az alábbi utasítások és…
boríték címzése

Boríték Címzése

Publikálta - 2022-08-16 0
Ha időt szán a boríték gondos megcímzésére, biztos lehet benne, hogy levele eljut a címzetthez. A címzés helye ugyanolyan fontos,…