bocsánatot kérni

Bocsánatot kérni

Publikálva: at 08:27
208 0

Okoztál már valakinek akaratlanul fájdalmat? Minden igyekezeted ellenére a dolgok így alakultak. Szóval, mit csinálsz most? A vihar utáni nyugalom kell ahhoz, hogy minden rendben legyen? Van még valami, amit tudnod kell? Egy kis bátorítás a habozás leküzdésére és a jóvátételre.

  • Készítsd fel/elő magadat a bocsánat kérésre. Csak akkor fogsz tudni valóban bocsánatot kérni, ha azt őszintén gondolod. Egy odavetett bocsánatkérés nem javít a helyzeteden.
  • Használd a megfelelő szavakat a bocsánatkérésre, ne legyen félreérthető, hanem mondd ki nyíltan, hogy mit is szeretnél. A magyar nyelvben erre legjobban a bocsánat szó a legalkalmasabb. A „sajnálom”, és a „ne haragudj” kevésbé erőteljes kifejezések.
  • Magyarázd el, hogy mit is sajnálsz. Mondd el őszintén, hogy milyen hibát követtél el, amiért most bocsánatot kérsz.
  • Tetteidért vállald a felelősséget. Általában ez a legnehezebb pontja a bocsánatkérésnek, mert mindig van  mire fogni, hogy miért is hibáztál. Azonban ha őszinte vagy magadhoz, mélyen legbelül tudod, hogy ezek csak a kifogások. Tanuld meg a hibáidért vállalni a felelőséget. Ez nagyon fontos és pozitív tulajdonság az élet minden területén.
  • A másik fél számára tedd egyértelművé,  hogy megbántad a tetteidet. Hiszen hogyan kérhetnél őszintén bocsánatot, ha nem bánod, ami történt.
  • Hiba korrigálására ajánlj fel valamilyen lehetőséget. Bár vannak olyan esetek is, amikor nagyon nehéz jóvá tenni a hibáidat. Azonban ha ha igazán őszintén keresed a lehetőséget, akkor találni fogsz megoldást. Esetleg kérheted a megbántott félt is, hogy javasoljon valamit, mi segítene neki a megbocsátásban.
  • Végül ahhoz, hogy a lelkiismeret is megnyugodjon és a nyomasztó érzés belül elmúljon, kérd a másik fél megbocsátását. A megbántott fél lehet nem azonnal fog tudni reagálni, és kimondani, hogy megbocsát, de idővel fontos, hogy elhangozzon feléd a megbocsátás.
  • Megkérheted a megbántott felet, hogy mondja el az ő oldalát is. A megbocsátásnak egy fontos lépése, hogy őszintén tudjatok beszélni arról, ami konfliktust okozott, és tisztázzátok, hogy mit is jelentett számotokra a másik cselekedete.

Érdekelhet még

eljegyzési gyűrű kiválasztása

Eljegyzési gyűrű kiválasztása

Publikálta - 2022-07-24 0
HOGYAN VÁLASSZUK KI AZ ELJEGYZÉSI GYŰRŰ FOGLALATÁT Amikor eljegyzési gyűrűt szeretne vásárolni leendő feleségének, az egyik legfontosabb döntés, amit meg…
brunch

Bruncholni

Publikálta - 2023-04-09 0
Reggeli + ebéd = Brunch angolul. A brunch, angolul késői reggeli, amely magában foglalja az ebédet is, a szó másik…
Skype letöltés

Skype Letöltés

Publikálta - 2022-07-22 0
A Skype használatának részletes bemutatása A Skype lehetővé teszi, hogy kapcsolatot tartson fenn a távol élő szeretteivel. Rendszeresen beszél telefonon…
pelenkázás

Pelenkázás

Publikálta - 2022-11-26 0
Sokaknak lehetnek kérdései azzal kapcsolatban, hogyan kell helyesen pelenkázni a babát, különösen akkor, ha önök ideiglenesen beugró bébiszitterek, vagy első…
egyszeri-anyasagi-tamogatas

Anyasági támogatás igénylése

Publikálta - 2022-12-29 0
Hová mehetek, és mit kell tennem ahhoz, hogy megkapjam az anyasági ellátást? Az igénylőlapokat személyesen a családtámogatási kifizetőhelyen lehet benyújtani,…