billentyűzet tisztítása

Billentyűzet tisztítása

840 0

 

Hogyan tartsd tisztán a számítógép billentyűzetét?

Ezek a mutatók segítenek megszabadulni a billentyűzeten felgyülemlett szennyeződésektől. Ezek a váz gyors megrázásától kezdve az összes billentyűzetfedél és a külső burkolat levételéig, valamint bizonyos alkatrészek lemosásáig terjednek.

Manapság a munkaállomásaink – más néven íróasztalaink – többcélú parancsnoki állomások. Munka után az étkezést vagy a harapnivalókat a Slack-üzenetek elolvasása vagy számítógépes játékok játszása közben fogyasztjuk el a számítógépünkön. Amikor a nappaliba (vagy, legyünk őszinték, a hálószobába) visszük a laptopunkat, az asztali számítógépeket otthagyjuk porosodni, amíg használjuk őket.

A kosz és az ételmorzsák hozzájárulhatnak a rendetlen billentyűzethez, ami nem csak egészségtelen, de a perifériás eszközök működését is zavarhatja. Fontos, hogy a Doritos-por ne kerüljön a billentyűzetre és más gépelési eszközökre. Itt az ideje, hogy a tavaszi szezon, valamint a WFH kétéves évfordulójának közeledtével ne csak a kezét mossa meg.

Segítséget tudunk nyújtani a laptop teljes tisztításában, ha önálló billentyűzetről van szó. Ebben az esetben itt az ideje, hogy összeszedjen néhány tisztítószert, és képezze magát a billentyűzet felfrissítésének leghatékonyabb módjairól.

Fordítsa meg és nézze meg!

Az első lépés, amely egyben a legegyszerűbb és legkézenfekvőbb is, hogy fordítsa meg a billentyűzetet úgy, hogy a teteje lefelé nézzen, kopogtassa meg az alját, és rázzon ki belőle annyi trutymót, amennyit csak tud. Miután letiltotta a billentyűzet vezeték nélküli funkcióját, vagy kihúzta a számítógépből, vegye fel, és fordítsa meg úgy, hogy a billentyűk olyan felület felé nézzenek, amelyet nem zavar, hogy rövid időre koszos lesz.

Kopogtassa meg az alapot (nem túl erősen), miközben többféle szögben tartja. Ezzel a módszerrel ki tudja majd húzni a meglazult elemek többségét.

Ha olyan billentyűzetet használ, amelynek billentyűzetfedelei eltávolíthatók (különösen a mechanikus billentyűzetek gyakran rendelkeznek ezzel a funkcióval), vegye le a billentyűzetfedeleket, hogy alaposan megrázhassa a billentyűzetet anélkül, hogy útban lennének. Érintse meg a billentyűzet alját, hogy ellenőrizze, nincs-e rajta semmi, ami a billentyűzet felső felületéhez tapadna.

A folyamat utolsó lépése az lenne, hogy egy kefével és porfogóval távolítsa el a szennyeződéseket és törmeléket az asztalról. Ezen a ponton próbáljon meg mindent megtenni, hogy ne érezze magát túlságosan émelygőnek, miközben a múltból származó rágcsálnivalókra gondol.

Távolítsa el a koszt egy seprűvel.

Számos speciálisan kialakított billentyűzetkefe(Megnyílik egy új ablakban) kapható mindenféle formában és méretben, hogy segítsen kisöpörni a morzsákat, szőrszálakat és egyéb szennyeződéseket, amelyeket a beszennyezett QWERTY-kiosztás között talál. A koszos billentyűzetek akkora problémát jelentenek, hogy ezek a kefék megalkotását inspirálták. A nejlon tisztítókefék formája lehet egy kis kézi porszívó, egy tintatoll, vagy akár az autóablak jégkaparójához csatlakozó kefe is. Ezeket a keféket egyenként vagy tisztítókészletek részeként árulják.

A billentyűzet tisztításához nincs szükség semmilyen díszes, speciális eszközre; mindössze egy hagyományos fogkefére vagy egy régi cumisüveg kefére van szüksége. Egyszerűen csak mozgassa a kefét a billentyűzet billentyűi közötti résen keresztül, és voilá! A billentyűzete ugyanolyan makulátlanul fog kinézni, mint amikor először használta.

Feltételezve, hogy a szennyeződés nem ragadt magának a billentyűknek az oldalára, ami jellemzően előfordul, ez egy életképes megoldás. Ha ez a helyzet, akkor lehet, hogy egy nagyobb testű kefére lesz szüksége. (A fogkefék meglehetősen hatékonyan távolítják el a rárakódott anyagot.)

Ha személyi számítógépet használsz (Új ablakban nyílik meg), egy doboz sűrített levegő megvásárlása legyen az egyik első vásárlásod. Használhatod a billentyűzeted vagy az eltömődött házventilátorok tisztítására. Különösen hasznos a billentyűzeteken felgyülemlő por eltakarítására, és alig igényel erőfeszítést az Ön részéről.

Azonban nem kezdheti el csak úgy irányítás és cél nélkül fújni a sűrített levegőt a billentyűzetére. Először is, némi óvatosságot kellene tanúsítania. A konzervlevegő mindent eltávolít, ami látható, de nem szabadul meg a billentyűk alatti összes szennyeződéstől. Ehelyett egy törmelékfelhőt hoz létre, amely szétterül az íróasztalán és a padlón. Ahhoz, hogy a legjobb eredményt érje el, a szabadban vagy esetleg a fürdőkád fölött kell elvégeznie.

 

 

Érdekelhet még

Youtube videó letöltés

Youtube videó letöltés

Publikálta - 2022-07-18 0
Hogyan tölthetsz le zenéket  a YouTube-ról, könnyen követhető lépésekre bontva. Készítsen másolatot a letölteni kívánt YouTube-videó weboldalcíméről (URL). Kattintson a…
kártyás mobilt feltölteni

Kártyás mobilt feltölteni

Publikálta - 2023-09-02 0
A feltöltőkártya feltöltésére rendelkezésre álló rengeteg lehetőségnek köszönhetően minden eddiginél könnyebben szerezhetsz több percet és szöveges üzenetet feltöltőkártyás telefonodon. Vedd…
Használt autó adatai

Gépjármű lekérdezés

Publikálta - 2022-07-17 0
A használt autók sok potenciális vásárlója kételkedik a meghirdetett adatok, például a megadott futásteljesítmény valódiságában. Szerencsére csak néhány egérkattintással megnézheti,…
gmail

Gmail Jelszó Megváltoztatása

Publikálta - 2022-08-27 0
Új jelszó kérése: – Aktiválja a Google-fiókját. Lehetséges, hogy be kell jelentkeznie, mielőtt folytathatná. – A „Biztonság” menüben kattintson a…