hitel felvétel

Hitel Felvétel

528 0

Mivel vannak olyan helyzetek, amikor nem rendelkezünk elegendő pénzügyi forrással céljaink eléréséhez, kidolgoztuk a kölcsönök koncepcióját. Az elmúlt években maga a hitel fogalma negatív fényben tűnt fel, és a hitelpiac meredek zuhanáson ment keresztül. Való igaz, hogy ha előre tervezünk, és előbbre jutunk a megtakarításokkal, akkor sokkal kedvezőbb áron tudjuk megvásárolni azt, amit szeretnénk, mintha ugyanezt hitelből tennénk. Azonban mindig fennáll a lehetőség, hogy olyan körülmények adódnak, amikor nincs más lehetőségünk. Ilyen helyzetekben a hitelfelvétel hasznos lehet, és ha körültekintően választunk, akkor a lehetséges buktatókat is elkerülhetjük.

Hitelfelvétel lépései:

  • A legelső dolog, amit meg kell tennie, hogy komolyan átgondolja, valóban olyan mértékben szüksége van-e a tételre, hogy szükségesnek érzi, hogy kölcsönkérjen pénzt egy másik személytől.
  • Tudnia kell, hogy mennyi pénze van, mennyit tud megtakarítani, és mekkora törlesztőrészletet tud vállalni anélkül, hogy jelentős életszínvonal-csökkenést tapasztalna, mielőtt eldönthetné, hogy ésszerű-e a hitelfelvétel. Ha el akarja tudni dönteni, hogy ésszerű-e az Ön számára a hitelfelvétel, akkor tudnia kell, hogy mennyi pénze van, mennyit tud megtakarítani, és mekkora a törlesztőrészlete Ha már vezet háztartási naplót, akkor nem okozhat gondot ez a lépés, mert hasonló ahhoz, amit már eddig is csinált.
  • Ha úgy döntesz, hogy hitelt veszel fel, akkor a rendelkezésre álló lehetőségek közül ki kell választanod a megfelelőt, mert sokféle hitel létezik.
  • Használja a ma már online elérhető számos hitelkalkulátor egyikét, hogy segítsen Önnek a döntés meghozatalában. Miután leszűkítette a lehetőségeket az Ön igényeinek legjobban megfelelőkre, látogasson el személyesen a különböző pénzintézetekbe, hogy véglegesítse döntését.

Figyelmeztetések: 

  • Óvakodjon a „promóciós” jelzővel ellátott hitelektől! Ezeknek a kezdeti törlesztőrészlete alacsonyabb, mint másoké, de a későbbiekben mindenképpen Önnek kell majd a különbözetet kiegyenlítenie.
  • Mindig győződjön meg róla, hogy alaposan elolvasta a szerződést!
  • Válasszon olyan hitelkonstrukciót, amely nem követeli meg, hogy további termékeket, például életbiztosítást kössön, még akkor sem, ha alacsonyabb kamatlábbal jár, és alacsonyabb kamatlábbal jutalmazza Önt. (Nem kérdés, hogy erre szükséged van, de semmiképpen sem szabad, hogy beleszámítson a hitelkonstrukciódba!)
  • Ne pazarold az idődet a legjobb lehetőség kiválasztására, mert ezzel hosszú távon jelentős összeget takaríthatsz meg.
  • Ha a KHR (BAR) listán szerepelsz, akkor addig nem leszel jogosult további hitelekre, amíg az összes fennálló tartozásodat ki nem egyenlíted!
  • Ha önerőből szeretnél kölcsönt felvenni, legalább 18 évesnek kell lenned, igazolni kell, hogy legalább a szövetségi minimálbért keresel, és rendelkezned kell életbiztosítással. Csak ezután kaphatsz kölcsönt.

Érdekelhet még

felismerni a hamis pénzt

Felismerni a hamis pénzt

Publikálta - 2023-09-25 0
Egyes hamisítók egyre bonyolultabb technológiákat alkalmaznak, miközben a bankjegyeket egyre fejlettebb eljárásokkal készítik a hamisítás elkerülése érdekében. Összeállítottunk egy listát…
tippmix fogadás

Tippmix Fogadás

Publikálta - 2022-07-30 0
A fogadások egyik típusa a Tippmix. A hetente kétszer kiadott egyetlen szelvény lehetővé teszi, hogy több eseményre fogadjon. Az alábbi…
fizetési felszólítást küldeni

Fizetési felszólítást küldeni

Publikálta - 2023-11-09 0
A tartozás behajtásának folyamata fizetési felszólítás elküldésével kezdődik. De már itt is hibázhatsz azzal, hogy nem vagy elég precíz és…
hősugárzó választása

Hősugárzó Választása

Publikálta - 2022-08-26 0
Az ősz gyors közeledtével a legjobb, ha fűtési rendszerét a lehető leghamarabb felkészíti. A sugárzó fűtés előnyei különösen a nyitott…