boríték címzése

Ha időt szán a boríték gondos megcímzésére, biztos lehet benne, hogy levele eljut a címzetthez. A címzés helye ugyanolyan fontos, mint maga a cím, mivel a posta a borítékra vonatkozó előírásai miatt.

1. Szerezzen be egy sima borítékot. Két okból ne tedd még bele a levelet: a levélpapír széle és vastagsága zavaró lehet írás közben, és időt pazarolsz a kicsomagolásra és az újbóli felragasztásra, ha hibát követsz el a címzésben.

2. Margó: 1,5 cm a levél jobb és alsó részén (lehetőleg szemmel, soha nem tollal). Fontos, hogy a címzés ne akadjon bele a postai rendszer által a levelek továbbítására használt kódok nyomtatásába.

3. Töltse ki a borítékot a címzett adataival az alábbiak szerint:
– Minta
– Nagy Gábor
– Nagy Árpád utca 15/B, 3. emelet, 4/9876.

Kérjük, használja az alábbi formátumot útmutatásként, ha levelét postai úton tervezi feladni:
– Pf: 155,
– 1001
– Annamária
– Óperencia

Írja nevét, címét és egyéb azonosító adatait a levél bal felső sarkába, a levél tetejétől legfeljebb 4 cm-re, az első példa formátumát követve. Ennek azért van jelentősége, mert ez biztosítja, hogy a levél visszakerüljön a feladóhoz, ha nem kézbesítik.
Ezt követően gondosan zárja be a levelet a borítékba, és adja postára.
Tegyen bélyeget a borítékra, és dobja be egy postaládába. Ha ez nem lehetséges, vigye el a postahivatalba, és fizessen, hogy elküldhessék.

Tippek:
Ha egy vállalkozásnak küldesz levelet, akkor a címzett és a vállalat nevét is fel kell tüntetned, például így: Iroda Béla – Nagyotkaszál Kft.
Használjon fehér borítékot és sötét tintát, hogy a címzett biztosan el tudja olvasni az üzenetét.

Figyelmeztetések:
Ne rontsd el az írásod olvashatóságát! Ha nem arról vagy híres, hogy különösen szép a kézírásod, akkor lehet, hogy a legjobb, ha végig a nagy betűméreteknél maradsz.

Érdekelhet még

Százalék számítás

Százalékszámítás

Publikálta - 2022-07-17 0
Authoritatively enhance premium products rather than economically sound web services. Conveniently reconceptualize cost effective human capital rather than proactive catalysts…
Youtube videó letöltés

Youtube videó letöltés

Publikálta - 2022-07-18 0
Hogyan tölthetsz le zenéket  a YouTube-ról, könnyen követhető lépésekre bontva. Készítsen másolatot a letölteni kívánt YouTube-videó weboldalcíméről (URL). Kattintson a…
SZÉP kártya aktiválása

SZÉP kártya aktiválása

Publikálta - 2022-07-17 0
Holisticly customize functionalized potentialities via unique manufactured products. Dynamically benchmark client-centered relationships before ethical markets. Enthusiastically.
francia manikűr készítése

Francia Manikűr készítése

Publikálta - 2022-08-25 0
Könnyen alkalmazható francia manikűr lépésről lépésre. 1 lépés:  A maradék körömlakkot körömlemosóba mártott vattakoronggal törölje le. 2. lépés: Mossuk meg…
billentyűzet tisztítása

Billentyűzet tisztítása

Publikálta - 2022-07-23 0
  Hogyan tartsd tisztán a számítógép billentyűzetét? Ezek a mutatók segítenek megszabadulni a billentyűzeten felgyülemlett szennyeződésektől. Ezek a váz gyors…

Leave a comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.