boríték címzése

Boríték Címzése

994 0

Ha időt szán a boríték gondos megcímzésére, biztos lehet benne, hogy levele eljut a címzetthez. A címzés helye ugyanolyan fontos, mint maga a cím, mivel a posta a borítékra vonatkozó előírásai miatt.

1. Szerezzen be egy sima borítékot. Két okból ne tedd még bele a levelet: a levélpapír széle és vastagsága zavaró lehet írás közben, és időt pazarolsz a kicsomagolásra és az újbóli felragasztásra, ha hibát követsz el a címzésben.

2. Margó: 1,5 cm a levél jobb és alsó részén (lehetőleg szemmel, soha nem tollal). Fontos, hogy a címzés ne akadjon bele a postai rendszer által a levelek továbbítására használt kódok nyomtatásába.

3. Töltse ki a borítékot a címzett adataival az alábbiak szerint:
– Minta
– Nagy Gábor
– Nagy Árpád utca 15/B, 3. emelet, 4/9876.

Kérjük, használja az alábbi formátumot útmutatásként, ha levelét postai úton tervezi feladni:
– Pf: 155,
– 1001
– Annamária
– Óperencia

Írja nevét, címét és egyéb azonosító adatait a levél bal felső sarkába, a levél tetejétől legfeljebb 4 cm-re, az első példa formátumát követve. Ennek azért van jelentősége, mert ez biztosítja, hogy a levél visszakerüljön a feladóhoz, ha nem kézbesítik.
Ezt követően gondosan zárja be a levelet a borítékba, és adja postára.
Tegyen bélyeget a borítékra, és dobja be egy postaládába. Ha ez nem lehetséges, vigye el a postahivatalba, és fizessen, hogy elküldhessék.

Tippek:
Ha egy vállalkozásnak küldesz levelet, akkor a címzett és a vállalat nevét is fel kell tüntetned, például így: Iroda Béla – Nagyotkaszál Kft.
Használjon fehér borítékot és sötét tintát, hogy a címzett biztosan el tudja olvasni az üzenetét.

Figyelmeztetések:
Ne rontsd el az írásod olvashatóságát! Ha nem arról vagy híres, hogy különösen szép a kézírásod, akkor lehet, hogy a legjobb, ha végig a nagy betűméreteknél maradsz.

Érdekelhet még

képernyőfotó készítés

Publikálta - 2022-07-20 0
Hogyan lehet pontosan képernyőképet készíteni a Windowsban? Képernyőfotó készítése ésszerű idő alatt lehetséges, és az ebben a bejegyzésben felvázolt megközelítés…
húsvéti locsolkodás

Locsolkodni

Publikálta - 2023-03-18 0
A vízzel való locsolás a keresztség jelére és tartalmára egyaránt utal, és ősi asszociációkat mutat az emberi történelem előtti termékenységi…
billentyűzet tisztítása

Billentyűzet tisztítása

Publikálta - 2022-07-23 0
  Hogyan tartsd tisztán a számítógép billentyűzetét? Ezek a mutatók segítenek megszabadulni a billentyűzeten felgyülemlett szennyeződésektől. Ezek a váz gyors…
árpa kezelése

Árpa kezelése

Publikálta - 2022-10-22 0
Először is, mi az árpa? Az árpa egy kis gyulladásos tályog, amelyet a szemhéj bélésében lévő, Meibom-olajat termelő mirigyek bakteriális…

Leave a comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük