elektromos vízforraló tisztítása

Elektromos vízforraló tiszítása

Publikálva: at 14:44
552 0

Feltétlenül súrolja át alaposan a vízforralót, hogy megszabaduljon a lerakódásoktól és a vízkőktől.

A vízforraló, mint a legtöbb más kisgép, akkor működik a legjobban, ha minden használat után gyorsan letörli. Ha kiváló forrásban lévő vizet szeretne, először meg kell szabadulnia a lerakódásoktól, a baktériumoktól és a penésztől. Itt bemutatjuk a megfelelő eljárást.

Az elektromos vízforraló tisztításának gyakorisága gyakran vitatott.

Az, hogy milyen gyakran használja a vízforralót, meghatározza, milyen gyakran kell tisztítani. Legalább hetente egyszer törölje le a külsejét, hogy megszabaduljon a portól és az ujjlenyomatoktól. Ha naponta használja a vízforralót, akkor két-három havonta egyszer kell megtisztítania, hogy megszabaduljon a kemény vízből származó ásványi anyaglerakódásoktól.

Ezekre az elemekre lesz szüksége:

– Szivacs
– kendő
– Hozzávalók: fehér ecet, citromlé vagy citromsavpor
– Szódabikarbónás mosogatószer mosogatószerrel

Egy jól megtisztított vízforraló áll:

Használjon ecetet, hogy megszabaduljon a vízkőtől.

Forraljon fel együtt nagyjából fele vizet és fele desztillált, és fehér ecetet egy edényben. Ha a készüléked nem kapcsol ki automatikusan, várd meg, amíg az oldat eléri a forráspontot, mielőtt kikapcsolod. Barkácsolt tisztítókeverék: hagyja az ecetes oldatot legalább 20 percig állni, mielőtt kidobja.

Vízforraló vízkőmentesítése citromlével: 

A fehér desztillált ecetet lecserélheti citromlére, akár frissen facsart, akár üvegből származó citromlére. Öntsön citromlé és víz keverékét a vízforralóba 1:1 arányban. Miután felforralta az oldatot, hagyja állni 20 percig.

A vízforraló szétszedése:

Miután a vízforraló kihűlt, kiveheti a mosogatóból, és folytathatja a tisztítást. A vízforraló belsejének tisztításához először vegye ki a vízszűrőt.

A szűrő tisztításával tartsa karban a szűrőt:

A legtöbb szűrő fém, és a legegyszerűbb módja a tisztításuknak, ha forró desztillált ecet és víz oldatába áztatja őket. Áztassa 5 percig a forró oldatban, majd óvatosan mossa le.

Alaposan tisztítsa meg a vízforraló belsejét:

Súrolja át a vízforraló belsejét a szivaccsal, hogy eltávolítsa a maradék maradékokat.

Gyűjtse össze a vízforralóhoz szükséges hozzávalókat:

A vízforraló összeszerelése akkor kezdődhet, ha minden szükséges lépést elvégeztünk.

A vízforraló külső részének súrolása:

A vízforraló külsejének tisztítása az utolsó lépés. A vízforraló füle, amelyhez naponta többször is hozzáérünk, különleges figyelmet igényel.

 

Érdekelhet még

málna gondozása

Málna gondozása

Publikálta - 2022-10-27 0
A málna napos, részben árnyékos helyen érzi jól magát, mivel éréskor bőséges fényt és meleg környezetet igényel, de a vegetatív…
albérlet választása

Albérlet választása

Publikálta - 2022-09-03 0
Az ingatlanpiacon, különösen a bérleti szektorban, nyáron, az egyetemi határidők kihirdetésekor intenzív a versengés. Nem csak a gólyák keresnek lakást;…
Tyúk tartása

Tyúk tartása

Publikálta - 2022-11-22 0
A tyúk tartása napi elfoglaltságot jelent, cserébe azonban mindig lesz friss és jó minőségű tojásunk, valamint igazán ízes tyúk sütni,…
jácint

Jácint gondozása

Publikálta - 2022-09-14 0
A kerti jácint (Hyacinthus orientalis), az egyik legkedveltebb évelő hagymás növény, valójában Délnyugat-Ázsiában, Libanonban, sőt Törökország és Szíria egyes régióiban…

Leave a comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük