felkészülni a lézeres szemműtétre

Felkészülni a lézeres szemműtétre

Publikálva: at 09:11
327 0

Manapság elterjedt gyakorlat a látás javítása lézeres szemműtéttel. Folyamatosan növekszik azoknak a száma, akik úgy döntenek, hogy felhagynak a korrekciós lencsékkel és az ezzel járó gondokkal. Mindazonáltal a beavatkozás sikere éppúgy tőled függ, mint a szakértőktől és a legmodernebb technológiától. Kövesd ezeket a lépéseket, hogy felkészülhess egy látásjavító terápiára, ha egy ilyen terápiában gondolkodsz.

 • Használd az internetet. Gyűjts információkat, tájékozódj a különböző eljárásokról,  technológiákról, orvosokról, árakról, és olvasd el a páciensek véleményeit, tapasztalatait!
 • Válaszd ki a számodra legmegfelelőbb klinikát. Nyugodtan hagyatkozhatsz ismerőseid, családtagjaid, barátaid véleményére, hiszen jobban megfogsz abban tudni bízni amit ők ajánlanak neked.
 • Alkalmassági vizsgálatra kérj időpontot. Úgy készülj, hogy kb. 2 órát el kell töltened a kiválasztott klinikán! Felveszik az adataidat, megvizsgálnak, és egy alapos konzultációra is sor fog majd kerülni.
  Az alkalmassági vizsgálat során arra is fény fog derülni, hogy elég vastag-e a szaruhártyád a lézeres eljáráshoz. Ha igen, akkor akkor választhatod a lebenyes kezelések valamelyikét, amely teljesen fájdalommentes, és az eredmény szinte a műtét után azonnal érződik, illetve látszódik. Ha viszont nem, akkor  felszíni kezeléssel tudnak segíteni, ami pár napig fájdalommal jár, lassabb a gyógyulás és a hatás a műtét után 1-1,5 hónap után teljesedik majd ki.
 • Készülj fel a konzultációra. A felmerült kérdéseidet gyűjtsd össze, amelyekre választ szeretnél kapni a szakorvosodtól a műtét előtt. A konzultáció során mindent át tudtok majd alaposan beszélni.
 • Vidd magaddal az irataidat: személyi igazolványt, lakcímkártyádat, tajkártyádat , a korábbi szemészeti leleteidet és az egyéb orvosi dokumentumaidat, a jelenleg használt szemüvegedet, kontaktlencsédet, és utóbbiak adataira is szükség lehet!
 • Maximum. 5-10 perccel érkezz előbb az időpontodnál.
 • Kísérővel érkezz, aki haza tud majd vinni a vizsgálat és a műtét után! A kezelés után nem vezethetsz, így a legjobb, ha elkísér valaki téged a kezelésre.
 • Ha lágy kontaktlencsét használsz, 4 nappal a vizsgálat előtt már ne helyezd fel!
 • Ha kemény kontaktlencsét viselsz, 4 héttel a vizsgálat előtt már ne helyezd fel!

Érdekelhet még

véralkoholszint mérés

Véralkoholszint Mérése

Publikálta - 2022-08-01 0
A becsült véralkoholszint viszonylag pontosan meghatározható az ivó testsúlyának, az elfogyasztott alkoholmennyiségnek és a nemének figyelembevételével. Ennek a célnak az…
labgomba

Lábgomba kezelése otthon

Publikálta - 2023-03-01 0
Tünetek A Tinea pedis, vagy lábgombásodás, viszkető, égő, szúró, vörös, pikkelyes, hámló, hámló és hólyagos bőrrel jár. Jellemzően mindkét láb…
meditálni

Meditálni

Publikálta - 2023-12-17 0
A meditációt leginkább stresszkezelésre használják. Ezek között még szerepel jótékony hatása például: csökkenti a gyulladást és a stresszt csökkenti a…
gyilkos galóca

Gyilkos galóca

Publikálta - 2022-12-09 0
Bár Magyarországon számos más mérgező gombafaj is terem, a gyilkos galóca az egyik legveszélyesebbnek számít, mivel gyakran halálos mérgezést okoz.…