felkészülni a lézeres szemműtétre

Felkészülni a lézeres szemműtétre

Publikálva: at 09:11
560 0

Manapság elterjedt gyakorlat a látás javítása lézeres szemműtéttel. Folyamatosan növekszik azoknak a száma, akik úgy döntenek, hogy felhagynak a korrekciós lencsékkel és az ezzel járó gondokkal. Mindazonáltal a beavatkozás sikere éppúgy tőled függ, mint a szakértőktől és a legmodernebb technológiától. Kövesd ezeket a lépéseket, hogy felkészülhess egy látásjavító terápiára, ha egy ilyen terápiában gondolkodsz.

 • Használd az internetet. Gyűjts információkat, tájékozódj a különböző eljárásokról,  technológiákról, orvosokról, árakról, és olvasd el a páciensek véleményeit, tapasztalatait!
 • Válaszd ki a számodra legmegfelelőbb klinikát. Nyugodtan hagyatkozhatsz ismerőseid, családtagjaid, barátaid véleményére, hiszen jobban megfogsz abban tudni bízni amit ők ajánlanak neked.
 • Alkalmassági vizsgálatra kérj időpontot. Úgy készülj, hogy kb. 2 órát el kell töltened a kiválasztott klinikán! Felveszik az adataidat, megvizsgálnak, és egy alapos konzultációra is sor fog majd kerülni.
  Az alkalmassági vizsgálat során arra is fény fog derülni, hogy elég vastag-e a szaruhártyád a lézeres eljáráshoz. Ha igen, akkor akkor választhatod a lebenyes kezelések valamelyikét, amely teljesen fájdalommentes, és az eredmény szinte a műtét után azonnal érződik, illetve látszódik. Ha viszont nem, akkor  felszíni kezeléssel tudnak segíteni, ami pár napig fájdalommal jár, lassabb a gyógyulás és a hatás a műtét után 1-1,5 hónap után teljesedik majd ki.
 • Készülj fel a konzultációra. A felmerült kérdéseidet gyűjtsd össze, amelyekre választ szeretnél kapni a szakorvosodtól a műtét előtt. A konzultáció során mindent át tudtok majd alaposan beszélni.
 • Vidd magaddal az irataidat: személyi igazolványt, lakcímkártyádat, tajkártyádat , a korábbi szemészeti leleteidet és az egyéb orvosi dokumentumaidat, a jelenleg használt szemüvegedet, kontaktlencsédet, és utóbbiak adataira is szükség lehet!
 • Maximum. 5-10 perccel érkezz előbb az időpontodnál.
 • Kísérővel érkezz, aki haza tud majd vinni a vizsgálat és a műtét után! A kezelés után nem vezethetsz, így a legjobb, ha elkísér valaki téged a kezelésre.
 • Ha lágy kontaktlencsét használsz, 4 nappal a vizsgálat előtt már ne helyezd fel!
 • Ha kemény kontaktlencsét viselsz, 4 héttel a vizsgálat előtt már ne helyezd fel!

Érdekelhet még

védekezni a nyestek ellen

Védekezni a nyestek ellen

Publikálta - 2024-02-22 0
A nyestek igaz, hogy aranyos szőrmókoknak tűnnek, de sajnos rengeteg kárt okozhatnak az embereknek: megbonthatják a tető szigetelését, megrághatják a…
megszabadulni a molyoktól

Megszabadulni a molyoktól

Publikálta - 2023-06-26 0
A molyok bárhol problémát jelenthetnek, ahol élelmiszert tárolunk, beleértve a hűtőt és a kamrát, valamint a szekrényt, ahol apró lyukakat…
csuklás elmulasztása

Csuklás elmulasztása

Publikálta - 2023-02-09 0
A csuklás valójában a rekeszizom reflexszerű, akaratlan, görcsös, ismétlődő összehúzódása, összerándulása. Jellegzetes hanggal és a felsőtest megremegésével jár együtt. A…
vízhólyag kezelése

Vízhólyag kezelése

Publikálta - 2023-02-19 0
Amikor a bőrt többször dörzsölik, amíg a rétegek szétválnak, és a testnedvek, például a nyirok vagy a plazma felgyülemlik közöttük,…
tojás frissesége

Tojás frissesége

Publikálta - 2023-01-23 0
Sokféle módszer létezik annak megállapítására, hogy a tojás még friss-e vagy sem. Ha a tojások már egy ideje a kamrában…