legyőzni a falpenészt

Legyőzni a falpenészt

347 0

Ahogy az ősz télbe fordul, felmerül az örök kérdés, hogy mi a teendő a falakon lévő penész ellen. A penész olyan probléma, amely a házban bárhol felmerülhet. A szellőzetlen falak csapdába ejthetik a felesleges nedvességet, és hozzájárulhatnak a problémához. Illetve, amit sokan nem vesznek észre, hogy a korszerű szigetelés valójában elősegítheti a penész növekedését. A penészgomba elleni küzdelem első lépésének kell lennie annak, hogy megszabaduljon attól, ami a penész növekedését okozza otthonodban. Abban az esetben, ha ez nem működik, a „tüneti kezelés” festékek és fertőtlenítőszerek alkalmazását jelenti. Ezek azonban mindig csak ideiglenes megoldást jelentenek. A penész részben megfelelő szellőztetéssel megelőzhető. Erről a jó minőségű ablakok és ajtók esetében mechanikusan gondoskodnak a beléjük szerelt szellőztetők.

 

  1.  Hogyan kezdődik a penészedés? A felületeken elkezdhet kialakulni a penész, ha a páratartalom több mint három napig 70%-on vagy 70% felett marad. A penészfoltok csúnyák, és már egy-két évvel a felújítás után megjelenhetnek a panellakásokban vagy a túl hamar elkészült új építésű társasházakban (ahol a falaknak nem volt idejük kiszáradni). A nem megfelelő szigetelés olyan területeken, mint a falak, a sarkok és az átvezetések, gyakori építési hiba, amely hőveszteséget okozhat.
  2.  A szellőztetés az egyik legegyszerűbb és leghatékonyabb stratégia a penészesedés megelőzésére. Az ablakok fokozott tömítése megakadályozza a falakon felgyülemlő páralecsapódást. A csereablakoknak szellőztetési képességgel kell rendelkezniük, bár a mesterséges szellőztetés széles körben elterjedt a mai otthonokban, ha a természetes szellőztetés nem lehetséges. Különös figyelmet kell fordítani a fürdőszoba és a konyha szellőztetésére, és tavasztól őszig a ruhákat a szabadban kell szárítani.
  3. A pára ellen hatékony a légkondicionálás vagy egy egyszerű párátlanító is.
  4.  A beton és a tégla közötti hővezetési különbségek hőhidakhoz vezetnek. Jelentős különbségek vannak ezen anyagok és a betongyártáshoz használt anyagok között.
  5. Ha a penészgombák árulkodó jeleit találod, rendelkezésre állnak olyan kezelések, amelyek megszabadítják otthonodat a veszélyes organizmusoktól. Mind a Poli-Colour Algae Stop, mind a Poli-Colour Gombásodásgomba-eltávolító ebbe a kategóriába tartozik. Az előbbi a védekezésre és a megelőzésre is használható.

Érdekelhet még

vízhólyag kezelése

Vízhólyag kezelése

Publikálta - 2023-02-19 0
Amikor a bőrt többször dörzsölik, amíg a rétegek szétválnak, és a testnedvek, például a nyirok vagy a plazma felgyülemlik közöttük,…
égési sérülés

Égési sérülés kezelése

Publikálta - 2022-11-19 0
Az égések és égések kezelése attól függ, hogy az égetés milyen mély. 1. fokú égéskezelés: Az égési sérülés hideg vízzel…
trombózis

Trombózis tünetei és kezelése

Publikálta - 2022-10-31 0
Soha ne próbálja meg egyedül kezelni a trombózist, ehelyett forduljon orvoshoz, aki erre az állapotra specializálódott. Ha kétségei vannak afelől,…