elkerülni a jetlaget

Elkerülni a jetlaget

Publikálva: at 10:18
251 0

Még a legcsodálatosabb nyaralást is elronthatja a jetlag, a fáradtság érzése, amelyet több időzóna átlépése okoz. A hosszabb vakáció előre átgondoltságot és tervezést igényel, hogy ne veszítsd el az első néhány napot. Némi tervezéssel a legjobb módon teheted emlékezetessé az utazást.

  • Mielőtt útra kelsz, igyekezz kialudni magad, kerüld a stresszes helyzeteket. Sokat fog segíteni ha nem kimerülve indulsz neki az utazásnak.
  • Amennyiben van rá lehetőséged éjszakai járatot válassz, mert így könnyebben tudsz aludni a repülőút alatt.
  • Kerüld a kávé fogyasztását a repülőút alatt. Sőt az lenne a legjobb ha előtte se fogyasztanál sok koffeint. Ha ugyanis sikerül elaludnod az utazás alatt, a koffeintől többször felébredhetsz, csökkentve ezzel a valós pihenési idődet.
  • Ügyelj arra, hogy megfelelő mennyiségű folyadékot igyál, de ne alkoholt, inkább vizet vagy gyümölcslevet.
  • Ha megérkeztél a célállomásodhoz, akkor próbálj meg minél több időt a szabadban tölteni, segítve ezzel a szervezetednek alkalmazkodni az új környezethez, és belső órádnak az átállásban.
  • Ha pedig nem éjszaka érkezel meg az úti célodhoz, akkor ne feküdj le azonnal! Várd meg amíg, eljön a helyi idő , eljön a helyi idő szerinti alvási idő, mert ha azonnal lefekszel teljesen felborulhat a belső ritmusod.
  • A füldugó és a szemellenző nagyon hasznos tud lenni, hogy a külvilágot kizárva aludhass az út során.

Érdekelhet még

útvonaltervező

Útvonaltervező

Publikálta - 2022-07-21 0
6 fontos lépés kezdőknek az ideális utazás megtervezéséhez Az egyik legemlékezetesebb nyaralási élményt, az autós kirándulást kihasználhatja, ha megtanul autót…
Uber-rel utazni

Uber-rel utazni

Publikálta - 2023-08-14 0
Amikor taxira volt szükséged, és hat különböző céget hívtál, mindegyik azt mondta, hogy tele vannak? És ismerős az utazás előtti…
telekocsi használata

Telekocsi Használata

Publikálta - 2022-08-07 0
A stoppolást a 21. században felváltotta a telekocsizás. A koncepció lényege, hogy az egyébként nem hatékony helykihasználást folytató sofőrök az…
ulti

Ulti használata

Publikálta - 2022-11-15 0
A magyar kártyajáték, az Uulti (néha Ultimo) régi kedvenc. Bár egy kis szerencse is közrejátszik benne, a logika és a…
tüzet rakni

Tüzet rakni

Publikálta - 2023-09-28 0
Tüzet mindenki tud rakni egészen addig, amíg ki nem derül az ellenkezője. Sokan bizonyára úgy érezték, hogy a tűz nem,…