4 évszakos gumi

4 évszakos gumi választása

Publikálva: at 09:50
154 0

Sokan ódzkodnak az időjárásálló gumiabroncsok megvásárlásától, de miért? Milyen célból és kitől vásárolnának ilyen típusú gumiabroncsot? Ebben a cikkben a négy évszakos gumiabroncsok különböző lehetőségeit tárgyaljuk, és azt, hogyan döntsön a két szett (téli és nyári) vagy csak egy (négy évszakos) beszerzése között.

Ökölszabályként elmondható, hogy a négy évszakos gumiabroncs nem nyári és nem téli gumiabroncs. Amikor először bevezették, ezt a gumiabroncstípust a téli gumiabroncsok egyszerűsített változatának tekintették, de az idők változnak. Szinte minden prémium gumiabroncsgyártó kínál egész évszakos változatokat, amelyeket az különböztet meg, hogy téli és nyári körülményekhez egyaránt alkalmazkodnak, bár ez némi teljesítmény rovására megy.

A téli gumiabroncsok 10-15 százalékkal kerülnek többe, mint az azonos márkájú nyári gumiabroncsok, az egész szezonális gumiabroncsok pedig további 15-20 százalékkal kerülnek többe. Az egész évszakos gumiabroncsoknál azonban nincsenek ilyen költségek, mivel folyamatosan fel vannak szerelve a járműre. Nemcsak gazdaságosabb, de kényelmesebb is.

Ami a futásteljesítményt illeti, vagy azt, hogy mennyi ideig számíthat egy négy évszakos gumiabroncs készlet élettartamára, A költség magasabb futásteljesítményű cserék a négy évszakos gumiabroncsok esetében. Egy négy évszakos gumiabroncs körülbelül 60 000 kilométert bír ki, míg egy jó minőségű téli és nyári gumiabroncs akár 80 000 kilométert is. Azok a célközönség, akiknek már 5-6 éves autójuk van, új gumikra van szükségük, és jellemzően kevesebb, mint 15 000 kilométert tesznek meg évente. Ráadásul egy szezonális gumikészlet olcsóbb, mintha egész évben egyenként vásárolnánk gumikat.

Az egész évben használható gumiabroncsokhoz rendelkezésre álló méretek jelentősen korlátozottabbak, mint a nyári és a téli gumiabroncsoké. Bár a lehetőségek évente bővülnek, a mind a négy évszakra alkalmas, nagy teljesítményű járművet vagy SUV-t kereső vezetőknek nehéz lesz megfelelőt találniuk. Ebben a cikkben további információkat talál arról, hogyan határozhatja meg az ideális méretet. A furgon-specifikus, egész évben használható gumiabroncsok mérettartománya azonban korlátozott.

Egyedi követelmények és feltételek. A négy évszakos gumiabroncsok nem jöhetnek szóba, mivel nem tanácsos egy hagyományos gumiabroncsot egy defektálló gumiabroncshoz tervezett felnire szerelni.

Egyedi igényekkel vagy kényszerhelyzetekkel rendelkezőknek szánjuk. A négy évszakos gumiabroncsok azért sem használhatók, mert nem szabad hagyományos gumiabroncsot szerelni egy defektálló gumiabroncshoz tervezett felnire.

A négy évszakos gumiabroncsok választéka, amelyek nagyon ajánlottak és beleférnek a költségvetésébe.

Tippek:

  • A magyar törvények által előírt minimális profilmélység 1,6 mm, de a biztonságos téli és nyári közlekedés érdekében 2-3 mm-es profilmélység ajánlott az egész évszakos gumiabroncsok esetében.
  • Ha évente kevesebb mint 15 000 kilométert tesz meg, új gumiabroncsok vásárlásakor mindig érdemes a négyévszakos abroncsok lehetőségeit is megvizsgálni. A legjobb gumiabroncsok megtalálása érdekében olyan üzletben érdemes vásárolni, amely a gyártók széles választékát forgalmazza.

Érdekelhet még

telekocsi használata

Telekocsi Használata

Publikálta - 2022-08-07 0
A stoppolást a 21. században felváltotta a telekocsizás. A koncepció lényege, hogy az egyébként nem hatékony helykihasználást folytató sofőrök az…
útvonaltervező

Útvonaltervező

Publikálta - 2022-07-21 0
6 fontos lépés kezdőknek az ideális utazás megtervezéséhez Az egyik legemlékezetesebb nyaralási élményt, az autós kirándulást kihasználhatja, ha megtanul autót…
autópályamatrica vásárlás

Autópályamatrica vásárlás

Publikálta - 2022-07-21 0
Hol lehet matricát vásárolni a magyar autópályákon való használatra? Közép-Európát átszelő utazásunk során Magyarországon is áthaladtunk, és ha már ott…

Leave a comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük