telekocsi használata

Telekocsi Használata

631 0

A stoppolást a 21. században felváltotta a telekocsizás. A koncepció lényege, hogy az egyébként nem hatékony helykihasználást folytató sofőrök az interneten hirdethetik meg üres helyeiket, amelyeket aztán lefoglalhatnak olyan utasok, akik ugyanabban az időpontban szeretnének utazni ugyanazon az útvonalon.

Lépések:

1. Regisztráljon egy olyan weboldalon, amely megkönnyíti a fuvarmegosztást! Ha növelni szeretné annak a valószínűségét, hogy talál valakit, akivel fuvarmegosztást folytathat, okos lépés, ha a keresést azon a weboldalon kezdi, amely a legnagyobb és egyben a legrégebbi a maga nemében. A magyarországi telekocsi-közlekedést megkönnyítő weboldalak közé tartozik többek között az Oszkár telekocsi, az Autosztunk és a Telekocsi.net.
2. Adjon fel hirdetést autóra, ha feltétlenül autóval kell utaznia. Írja meg, honnan jön és hová tart, valamint azt, hogy az útvonal mentén mely városokban hajlandó megállni, hogy utasokat vegyen fel vagy tegyen ki, hány üres ülőhelye van, és minden egyéb fontos információt.
3. Keressen egy olyan sofőrt, aki az Ön által kívánt útvonalon halad az Ön által kívánt időpontban, és akinek még van szabad hely az autójában.
4. Ha ez lesz az első közös utazásuk, akkor az utazás előtt telefonon vagy e-mailben kell egyeztetniük, például a beszállási terület konkrét helyét. Ez olyasmi, amiben a sofőrnek általában van némi mozgástere.
5. Az utas felelős azért, hogy a sofőrnek az utazás előtt, alatt vagy közvetlenül az utazás után átadja a megbeszélt viteldíj-hozzájárulást (ha a sofőr kéri).
6. Az utazás befejezése után az utasoknak hálájukat kell kifejezniük egymás felé, hogy segítsék a közösséget a nemkívánatos tagok kizárásában.

Érdekelhet még

tüzet rakni

Tüzet rakni

Publikálta - 2023-09-28 0
Tüzet mindenki tud rakni egészen addig, amíg ki nem derül az ellenkezője. Sokan bizonyára úgy érezték, hogy a tűz nem,…
útvonaltervező

Útvonaltervező

Publikálta - 2022-07-21 0
6 fontos lépés kezdőknek az ideális utazás megtervezéséhez Az egyik legemlékezetesebb nyaralási élményt, az autós kirándulást kihasználhatja, ha megtanul autót…
kiszámolni a gyorshajtás büntetést

Kiszámolni a gyorshajtás büntetést

Publikálta - 2023-09-04 0
A különböző magyar sávrendszerekben a gyorshajtásért kiszabott bírságot úgy számítják ki, hogy a sofőr átlagsebességét az adott útszakaszon kiírt sebességhatárhoz…
az autót télen ápolni

Az autót télen ápolni

Publikálta - 2024-02-13 0
A téli hideg ugyanis nem csak az emberi szervezetet terheli meg. A zord időjárás bizony az autónkon is nyomot hagy.…
autópályamatrica vásárlás

Autópályamatrica vásárlás

Publikálta - 2022-07-21 0
Hol lehet matricát vásárolni a magyar autópályákon való használatra? Közép-Európát átszelő utazásunk során Magyarországon is áthaladtunk, és ha már ott…