a ház hőszigetelését ellenőrizni

A ház hőszigetelését ellenőrizni

Publikálva: at 09:25
416 0

Különösen a régebbi otthonok hajlamosak a nem megfelelő vagy egyáltalán a szigetelésre. A rossz szigetelés számos problémához vezethet, amelyek közül a leggyakoribb az, hogy az otthon egész télen át hideg marad annak ellenére, hogy a fűtés be van kapcsolva. Minden épületnek azonban előnyös lenne, ha rendszeres időközönként értékelnék a hőszigetelését.

  • Ha azt gyanítod, hogy valami probléma van a szigeteléssel, mindenféleképpen keress fel egy szakembert.
  • A vizsgálat elvégzéséhez szükséged lesz egy hőkamrára, amely segítségével meghatározható lesz a hőmérséklet – különbség. Ezek a berendezések az energiát hőképpé alakítják át, és így kimutatható a probléma pontos helye. Kültéri mérésre a legjobb időpont a hajnal, illetve a késő este, ekkor a napsugárzás egyáltalán nem befolyásolja majd az értékeket. Szükséges körülmény még a csapadékmentes idő és a szélcsend.
  • A vizsgálat nem igényel nagyfokú előkészületet, a mérés nem jár bontással sem, ami talán az eljárás egyik legnagyobb előnye. Kétféle típus van: minőségi és mennyiségi felmérés. A mennyiségi felmérés feltérképezi a teljes hőelosztást, amíg a minőségi vizsgálat az eltérések és hőszigetélési problémák, széleskörű elemzését jelenti.
  • Ha a mérés kiterjed a vezetékek, födémek és a nyílászárók állapotfelmérésére is, egyetlen komplex vizsgálattal megállapítható az épületszerkezet állapota.
  • Miután meghatároztad a hiba okát, speciális anyagok segítségével megszüntethető a hőszigetélési probléma.

 

  • A komolyabb probléma elkerülése érdekében végeztess rendszeresen időközönként termográfiás vizsgálatot. Korszerűsítés és felújítás előtt nagyon ajánlott!
  • Vegyél igénybe szakértői segítéséget, hiszen csak modern berendezések és tapasztalat mellett lehetsz a leghatékonyabb.
  • Ellenőriztesd a vezetékek és szigetelések állapotát is.
  • Szivárgási és tömítései hibák feltérképezésére is hatékony megoldás lehet.

Érdekelhet még

tulipán gondozása

Tulipán Gondozása

Publikálta - 2022-08-13 0
A tulipán (Tulipa sp. ) a számos hagymás virág közül kiemelkedik sokféleségével és széles körű vonzerejével. Könnyedén lehet egész tavasszal…
sziklakertet építeni

Sziklakertet építeni

Publikálta - 2024-04-16 0
Tavaszodik, új életre kell a természet , így bizonyára neked is megfordult már a fejedben, hogy hogyan dobhatnád fel a…
madáretető

Madáretető készítése házilag

Publikálta - 2023-01-13 0
A hidegebb hónapokban, amikor a madarak maguktól nem találnak elegendő táplálékot, egyre többen döntenek úgy, hogy madáretetőt helyeznek ki az…
kotyogós kávéfőző

Kotyogós Kávéfőző használata

Publikálta - 2022-09-21 0
Az olaszok túlnyomó többsége minden nap kotyogót használ a reggeli feketekávé elkészítéséhez. Tudja meg, honnan származik és hogyan működik a…