babát öltöztetni

Babát öltöztetni

Publikálva: at 13:23
379 0

A babák felöltöztetése néha nehéz lehet, különösen, ha ez az első gyermeked. Íme egy egyszerű, lépésről-lépésre követhető útmutató, hogy gyermekednek meleg és kényelmes legyen, amikor felöltözteted.

 • Győződj meg róla, hogy a babád biztonságos helyen van. Az olyan baba öltöztetése, aki még nem tud önállóan megfordulni vagy mozogni, elvégezhető a pelenkázóasztalon vagy az ágyon, de vigyázni kell, hogy ne hagyd felügyelet nélkül.
 • Válaszd ki a ruhát.  Válassz olyan ruhát ami időjárásnak és a baba komfortjának megfelelő. Ne öltöztesd se túl a babádat, mert könnyen felmelegedhetnek, de győződj meg róla, hogy elegendő ruhája van ahhoz, hogy melegen maradjon.
 • Először is, gyűjtsd össze a babád számára szükséges alapvető dolgokat, például pelenkát, pelenkázóbetétet, ruhát, zoknit és sapkát. Kellemetlen, ha az öltözködést abba kell hagynod, hogy egy másik szobába rohanj egy ruhadarabért.
 • Minden öltöztetés előtt mosd meg a kezed: A baba bőre érzékeny, ezért mindig tisztítsd meg a kezed, mielőtt hozzáfogsz az öltöztetéshez.
 • Ideális egy nyugodt, kényelmes környezet, ahol a csecsemő nem fázik ruha nélkül. A csecsemők maghőmérséklete gyorsan csökken, ezért hatékonyan és gyorsan kell őket felöltöztetni.
 • Amikor öltözteted a babádat az első lépés mindig a friss pelenka legyen. Ha a baba pelenkája tiszta, csak győződj meg róla, hogy a popsi száraz-e. Ha a pelenka nedves vagy szennyezett, cseréld ki, és töröld meg a baba fenekét, majd hagyd megszáradni.
 • Felső ruha: A babád fejét és a karjait óvatosan húzd át a ruha nyakrészén és ujjain. Vigyázz, hogy ne húzd meg túl erősen a babád karját vagy fejét.
 • Alsó ruha: Ha alsóneműt vagy nadrágot adsz rá, húzd fel a lábakon és illeszd a dereka köré. Ügyelj arra, hogy a ruha ne szorítsa a babát.
 • Zokni, sapka, kesztyű: Ha hideg az idő, akkor mindenképpen húzz a babára vastagabb zoknit, sapkát és kesztyűt is.
 • Miután a babádat felöltöztetted, meg kell győződnöd arról, hogy jól érzi magát a ruhájában. Ha a baba izzad, az azért van, mert túl meleg van. Ha a baba tapinsára hidegnek tűnik, adj rá egy extra réteget.
 • Légy türelmes: A baba öltöztetése időbe telhet, különösen, ha a baba nyugtalan vagy sír. Maradj nyugodt és légy türelmes. Ha a baba túlságosan nyugtalan, próbáld meg nyugtatni, mielőtt folytatod az öltöztetést.

Érdekelhet még

Skype letöltés

Skype Letöltés

Publikálta - 2022-07-22 0
A Skype használatának részletes bemutatása A Skype lehetővé teszi, hogy kapcsolatot tartson fenn a távol élő szeretteivel. Rendszeresen beszél telefonon…
brunch

Bruncholni

Publikálta - 2023-04-09 0
Reggeli + ebéd = Brunch angolul. A brunch, angolul késői reggeli, amely magában foglalja az ebédet is, a szó másik…
egyszeri-anyasagi-tamogatas

Anyasági támogatás igénylése

Publikálta - 2022-12-29 0
Hová mehetek, és mit kell tennem ahhoz, hogy megkapjam az anyasági ellátást? Az igénylőlapokat személyesen a családtámogatási kifizetőhelyen lehet benyújtani,…
bárányhimlő kezelése

Bárányhimlő Kezelése

Publikálta - 2022-08-22 0
A bárányhimlő jelei és kezelése: Ősszel és télen a bárányhimlő (varicella) az egyik legelterjedtebb betegség. Az elszigetelt falvakban élő 3…
pelenkázás

Pelenkázás

Publikálta - 2022-11-26 0
Sokaknak lehetnek kérdései azzal kapcsolatban, hogyan kell helyesen pelenkázni a babát, különösen akkor, ha önök ideiglenesen beugró bébiszitterek, vagy első…