akvárium haltartás

Akvárium haltartás

629 0

Mekkora legyen és hol helyezkedjen el?

  • Az akvárium méretének meghatározásakor gondolj a tartani kívánt halakra. Egyes halak a szűkebb környezetet kedvelik, míg másoknak, mint például a vitorláshalaknak, nagy térre van szükségük az úszkáláshoz. Ezután gondold át, hová szeretnéd elhelyezni az akváriumot; ideális esetben olyan helyre tedd, ahol nem zavarnak olyan dolgok, mint például a televízió, és olyan helyre is, ahol nem éri a hőség és a napfény, amely nyáron gyorsan felmelegítheti a vizet.

A kezdeti lépés

  • Töltsd meg az akváriumot homokkal, kövekkel, műanyag növényekkel és szórakoztató dekorációkkal, amelyeket az állatok felfedezhetnek. A legfontosabb lépés a használat előtti alapos tisztítás. Legalább egy nappal azelőtt, hogy a halakat be akarja szállítani, töltsd fel az üvegakváriumot szobahőmérsékletű vízzel.

Tartozékok

  • Érdemes beruházni egy szűrőrendszerbe is, hogy a homok és a növényzet mellett a víz szennyezetlen maradjon. Fel kell szerelni egy hőmérővel és egy fűtőberendezéssel is arra az esetre, ha a hőmérséklet túlságosan lecsökkenne, és gyorsan kell cselekedned.

Rutinszerű tevékenységek

  • Tartsd fenn a halak számára ideális vízhőmérsékletet gyakori ellenőrzéssel. Tegyél hőmérőt az akváriumba, és szükség szerint állítsd be a hőmérsékletet. A vizet hetente kell cserélni, legalább részben (a teljes vízcsere sokkolná az állatokat).
  • Ha langyos vizet szeretnél készíteni, tölts meg  egy tálat vízzel a fazék sekély végéből. Ne kockáztasd meg, hogy megégeted magad, ha a hőmérséklet túl magasra emelkedik. Távolítsd el a növényekről a sérült vagy rothadó leveleket vagy szárakat. Ha minden igyekezeted ellenére az akvárium vize zavarossá válik, itt az ideje kitisztítani. Távolítsd el a növényeket, és helyezd a kopoltyúkat egy új edénybe. Egyszerűen távolítsd el a homokot, tisztítsd meg a területet, és helyezd vissza.

Táplálék

  • A halak viszonylag kis mennyiségű táplálékon is képesek boldogulni. Rendszeresen etesd őket, de csak annyit, amennyit azonnal meg tudnak enni, hogy az étel ne romoljon meg. Az állatkereskedésekben kapható speciális tápok hetente kétszer biztosítják számukra az összes szükséges vitamint, ásványi anyagot, aminosavat és egyéb tápanyagot. Minden este ki kell halászni a maradékot.

 

Érdekelhet még

mályvacukor grillezése

Mályvacukor grillezése

Publikálta - 2023-03-27 0
Az Egyesült Államokban a mályvacukor a grillezési szezon egyik alapdarabja, a sült húsok és zöldségek széles választékával együtt. Ez egy…
Tyúk tartása

Tyúk tartása

Publikálta - 2022-11-22 0
A tyúk tartása napi elfoglaltságot jelent, cserébe azonban mindig lesz friss és jó minőségű tojásunk, valamint igazán ízes tyúk sütni,…
csomag feladás

Csomag feladás belföldön

Publikálta - 2022-10-10 0
A Magyar Posta az a szolgáltatás, amelyet akkor kell igénybe vennie, ha Magyarországon belül szeretne csomagot feladni. Lépések: Csomagold be…
epret választani

Epret választani

Publikálta - 2024-02-27 0
Az eperszezon egyik legnagyobb kihívása a legfinomabb és legédesebb eper kutatása. Az eperválaszték igen nagy lehet a különböző piacokon, zöldségesnél…