mosógép tisztítása

Mosógép tisztítása

531 0

A mosogatógép rendszeres használatának jelentősége
Először is beszéljünk arról, miért olyan fontos, hogy rendszeresen tisztítsd a mosogatógépet, mielőtt belemerülnénk a részletekbe, hogyan kell ezt megtenni. A pulóverek, pólók, alsóneműk stb. tisztán tartása ebben az esetben sokkal nyomósabb ok, mint a szagok egyszerű megszüntetése. A mosott és viselt ruhadarabok az élet egyik egyszerű örömei közé tartoznak. Természetesen a csábító illatok nagy vonzerőt jelentenek, de a bőr irritációtól való megóvása még ennél is fontosabb. Mennyiben függ össze ez a két dolog egymással?

A penész és a baktériumok szeretik az elhanyagolt, erősen szennyezett mosógépekben található nedves körülményeket, és gyorsan elterjednek a készülékben. Az ilyen körülmények között történő mosás után az elvileg tiszta ruhákra minden ráterül, ami negatív hatással lehet a viselőjük egészségére. A fiatalok és az allergiások különösen ki vannak téve ennek a hatásnak.

A mosógép tisztítása fontos a családod és maga a gép egészsége szempontjából is. A magyar víz köztudottan kemény, és ez meg is látszik az olyan berendezési tárgyakon, mint a zuhanyfejek és a csaptelepek. Ezek kevésbé kerülik el a figyelmet, így gyakrabban tisztíthatók.

A mosógépek belsejében lévő vízkőlerakódások kevésbé nyilvánvalóak, különösen az elektromos fűtőelemen, ahol jelentős réteget képezhetnek, ha nem tisztítják meg. Végül mi történik? Jelentős anyagi veszteség a vízzel érintkező alkatrészek (tömlő, szivattyú, mosógépdob stb.) meghibásodása miatt.

Íme három dolog, amit megtehetsz, hogy megakadályozd a probléma kialakulását, és megkíméld magadat a bosszúságtól.

Először is ismerkedj meg a mosógép különböző alkatrészeivel.

  1. Minden automata mosógép, legyen az felül- vagy elöltöltős, egyforma. Mindegyiknek a következő három alkatrészét rendszeresen tisztítani kell:
  2. Ha már a mosógép dobjában lévő vízkőlerakódásokról beszélünk, akkor maradjunk is ennél. A mosógép dobja első pillantásra tisztának tűnhet, de a látszat csalóka lehet. Ne hanyagold el a tisztítását, hiszen ez az a terület, ahol a piszkos ruhák először érintkeznek.
  3. A mosógép szűrőjének tisztítása egy másik olyan feladat, amely a háttérbe szorul, annak ellenére, hogy a gép itt gyűjti össze a szennyeződések túlnyomó többségét. A dugulás és az esetleges vízkár megelőzése érdekében rendszeresen ürítsd ki.
  4. A mosógép öblítő- és mosószertartályaiban penészesedés folyik, ami a rettegett „büdös mosógép” jelenséghez vezet. Egyetlen jó tulajdonsága, hogy mind fizikailag, mind földrajzilag jobban kitűnnek. Ha észreveszed a foltokat, a legjobb, ha azonnal megszabadulsz tőlük! A tartályokat egy régi fogkefével is megtisztíthatod, ha nem férsz hozzá könnyen.
  5. Ezután ne feledd a jó kézmosási technika alapjait.
  6. A tiszta mosógép fenntartása az egyik legjobb módja annak, hogy elkerüld a meghibásodott géppel járó gondokat. Ha úgy tetszik, akár korábban is befolyásolhatod a negatív hatások reakcióját, például a jó mosás alapvető szabályainak ismeretével, sőt betartásával.
  7. Itt most nem arról beszélünk, hogy melyik a legjobb termék, amit használhatsz, vagy hogyan kategorizáld a ruháidat szín és anyag szerint, hanem arról, hogy hogyan állítsd be a hőfokot és az adagolást.
  8. A gyakori baklövések közé tartozik, hogy nem használunk elegendő öblítőt és mosószert, vagy hasraütésszerűen alkalmazzuk őket. Ezért a maradékok felhalmozódása dugulást és a fent említett problémákat okozza. Továbbá a mosógépnek a kezelhetőnél nagyobb mennyiségű tárgyakkal való túltöltése nem kívánt következményekhez vezethet. Dióhéjban összefoglalva, összpontosítson a pontosságra.

Harmadszor, tisztítsd  meg otthon alaposan a mosógépedet.

  • Ha már eldöntöttöd, hogy gyakran és alaposan tisztítod mosógépedet, már csak a megfelelő eszközökre van szükséged. Számos lehetőség van a mosógép tisztítására, az olcsó barkácsstratégiáktól a professzionálisan kifejlesztett termékekig.

 

 

Érdekelhet még

adventi koszorú készítése

Adventi koszorú készítése

Publikálta - 2022-07-24 0
  Végig vezetünk az adventi koszorú készítésének folyamatán, hogy elkészíthesd a saját egyszerű és gyors adventi dekorációdat. Jó helyre érkeztél,…
albérlet választása

Albérlet választása

Publikálta - 2022-09-03 0
Az ingatlanpiacon, különösen a bérleti szektorban, nyáron, az egyetemi határidők kihirdetésekor intenzív a versengés. Nem csak a gólyák keresnek lakást;…
blansírozás

Blansírozás

Publikálta - 2022-12-18 0
A gyümölcsök és zöldségek fagyasztóba helyezése a legbiztosabb módszer a frissesség megőrzésére. Sajnos sok zöldség és néhány gyümölcs gyorsan elveszíti…
vízmérő óra leolvasása

Vízmérő óra leolvasása

Publikálta - 2023-03-29 0
HOGYAN KELL LEOLVASNI A VÍZÓRÁT A vállalkozás 2017. január 1-jétől kezdte meg a háztartások és kisvállalkozások vízfogyasztásának éves ellenőrzését. Ezért…
a ház körüli felesleges vizet elvezetni

A ház körüli felesleges vizet elvezetni

Publikálta - 2023-08-31 0
Otthonunk vízelvezető rendszere döntő fontosságú az átnedvesedésének,  s az azt követő szerkezeti károk megelőzésében. Manapság, amikor az éghajlatváltozás gyakoribbá teszi…