Hogyan kell a mosógépet tisztítani? - Gyakori kérdések
mosógép tisztítása

Mosógép tisztítása

Publikálva: at 10:45
114 0

A mosogatógép rendszeres használatának jelentősége
Először is beszéljünk arról, miért olyan fontos, hogy rendszeresen tisztítsd a mosogatógépet, mielőtt belemerülnénk a részletekbe, hogyan kell ezt megtenni. A pulóverek, pólók, alsóneműk stb. tisztán tartása ebben az esetben sokkal nyomósabb ok, mint a szagok egyszerű megszüntetése. A mosott és viselt ruhadarabok az élet egyik egyszerű örömei közé tartoznak. Természetesen a csábító illatok nagy vonzerőt jelentenek, de a bőr irritációtól való megóvása még ennél is fontosabb. Mennyiben függ össze ez a két dolog egymással?

A penész és a baktériumok szeretik az elhanyagolt, erősen szennyezett mosógépekben található nedves körülményeket, és gyorsan elterjednek a készülékben. Az ilyen körülmények között történő mosás után az elvileg tiszta ruhákra minden ráterül, ami negatív hatással lehet a viselőjük egészségére. A fiatalok és az allergiások különösen ki vannak téve ennek a hatásnak.

A mosógép tisztítása fontos a családod és maga a gép egészsége szempontjából is. A magyar víz köztudottan kemény, és ez meg is látszik az olyan berendezési tárgyakon, mint a zuhanyfejek és a csaptelepek. Ezek kevésbé kerülik el a figyelmet, így gyakrabban tisztíthatók.

A mosógépek belsejében lévő vízkőlerakódások kevésbé nyilvánvalóak, különösen az elektromos fűtőelemen, ahol jelentős réteget képezhetnek, ha nem tisztítják meg. Végül mi történik? Jelentős anyagi veszteség a vízzel érintkező alkatrészek (tömlő, szivattyú, mosógépdob stb.) meghibásodása miatt.

Íme három dolog, amit megtehetsz, hogy megakadályozd a probléma kialakulását, és megkíméld magadat a bosszúságtól.

Először is ismerkedj meg a mosógép különböző alkatrészeivel.

  1. Minden automata mosógép, legyen az felül- vagy elöltöltős, egyforma. Mindegyiknek a következő három alkatrészét rendszeresen tisztítani kell:
  2. Ha már a mosógép dobjában lévő vízkőlerakódásokról beszélünk, akkor maradjunk is ennél. A mosógép dobja első pillantásra tisztának tűnhet, de a látszat csalóka lehet. Ne hanyagold el a tisztítását, hiszen ez az a terület, ahol a piszkos ruhák először érintkeznek.
  3. A mosógép szűrőjének tisztítása egy másik olyan feladat, amely a háttérbe szorul, annak ellenére, hogy a gép itt gyűjti össze a szennyeződések túlnyomó többségét. A dugulás és az esetleges vízkár megelőzése érdekében rendszeresen ürítsd ki.
  4. A mosógép öblítő- és mosószertartályaiban penészesedés folyik, ami a rettegett „büdös mosógép” jelenséghez vezet. Egyetlen jó tulajdonsága, hogy mind fizikailag, mind földrajzilag jobban kitűnnek. Ha észreveszed a foltokat, a legjobb, ha azonnal megszabadulsz tőlük! A tartályokat egy régi fogkefével is megtisztíthatod, ha nem férsz hozzá könnyen.
  5. Ezután ne feledd a jó kézmosási technika alapjait.
  6. A tiszta mosógép fenntartása az egyik legjobb módja annak, hogy elkerüld a meghibásodott géppel járó gondokat. Ha úgy tetszik, akár korábban is befolyásolhatod a negatív hatások reakcióját, például a jó mosás alapvető szabályainak ismeretével, sőt betartásával.
  7. Itt most nem arról beszélünk, hogy melyik a legjobb termék, amit használhatsz, vagy hogyan kategorizáld a ruháidat szín és anyag szerint, hanem arról, hogy hogyan állítsd be a hőfokot és az adagolást.
  8. A gyakori baklövések közé tartozik, hogy nem használunk elegendő öblítőt és mosószert, vagy hasraütésszerűen alkalmazzuk őket. Ezért a maradékok felhalmozódása dugulást és a fent említett problémákat okozza. Továbbá a mosógépnek a kezelhetőnél nagyobb mennyiségű tárgyakkal való túltöltése nem kívánt következményekhez vezethet. Dióhéjban összefoglalva, összpontosítson a pontosságra.

Harmadszor, tisztítsd  meg otthon alaposan a mosógépedet.

  • Ha már eldöntöttöd, hogy gyakran és alaposan tisztítod mosógépedet, már csak a megfelelő eszközökre van szükséged. Számos lehetőség van a mosógép tisztítására, az olcsó barkácsstratégiáktól a professzionálisan kifejlesztett termékekig.

 

 

Érdekelhet még

mosószoda

Mosószóda használata

Publikálta - 2022-12-08 0
A mosószódát többféleképpen lehet használni a mosás hatékonyságának javítására: kombinálható mosószerrel, hogy növelje az előbbi hatékonyságát, vagy önmagában is használható…
Tyúk tartása

Tyúk tartása

Publikálta - 2022-11-22 0
A tyúk tartása napi elfoglaltságot jelent, cserébe azonban mindig lesz friss és jó minőségű tojásunk, valamint igazán ízes tyúk sütni,…
gázszámla csökkentése

gázszámla csökkentés

Publikálta - 2022-07-20 0
Hogyan tudom csökkenteni a gázszámlámat? A gázfelhasználás és természetesen a gáz ára is drámaian megnő télen. Bizonyos megvalósítható lehetőségek kihasználásával…
Skype letöltés

Skype Letöltés

Publikálta - 2022-07-22 0
A Skype használatának részletes bemutatása A Skype lehetővé teszi, hogy kapcsolatot tartson fenn a távol élő szeretteivel. Rendszeresen beszél telefonon…
kankalin gondozása

Kankalin gondozása

Publikálta - 2022-11-11 0
A primrózák, a szivárvány színeiben pompázó apró virágok az egyik legkorábbi és legmegbízhatóbb jelzője annak, hogy a virágüzletekben és a…

Leave a comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük