a kutyát megfürdetni

A kutyát megfürdetni

Publikálva: at 13:16
366 0

Hogy a kellemetlen szagokat elkerüld, ezért néha nem árt megfürdetni a kutyát. Az alábbi cikkben segítünk neked, hogy mire is érdemes odafigyelni a kutya fürdetése közben.

  • A fürdetés előtt távolítsd el az elhalt szőrszálakat és bontsd ki az összecsomósodott szárszálakat.  Ezt mindig hátulról kezd, mivel az állat érzékeny a fejére és a mellső lábaira, mire azonban odaérsz már jól megfogja szokni.
  • Vegyél kutyasampont. Esetleg vehetsz balzsamot is, ami jót fog tenni a bundájának. Érdemes szagtalanító kutyasampont választani. Ha van valamilyen bőrproblémája a kutyádnak, akkor mindenképpen kérdezz meg állatorvost, hogy melyik sampont ajánlja neki.
  • A fejétől a farkáig jól vizezd be a kutyát.
  • Önts ki kis sampont a kezedbe.  A nyak felső részétől kezdve jól dörzsöld át vele a kutyát. Ne feledkezz meg a fül külső részéről, a lábairól, a mellkasról és a hasáról sem. Vigyázz, hogy a kutya szemébe semmiféleképpen ne kerüljön sampon.
  • Jól öblítsd ki a kutya bundájából a sampont. Vigyázz ilyenkor is a szemére!
  • Ismételd meg újra a samponozást.
  • Balzsammal is megismételheted a kutya bedörzsölését.
  • Engedd, hogy a kutya kirázza a bundájából a vizet. Majd hajszárítóval vagy törölközővel szárítsd meg a kutyát. Ha nedvesen hagyod a bundáját, akkor ismét büdös lehet az így keletkezett baktériumok miatt. A rövid szőrű kutyákat hagyhatod nedvesen,  hiszen gyorsan meg tud száradni.
  • Rendszeresen fürdesd a kutyát. A kiállítási kutya hetente, a kicsi,  ágyban alvós kutyákat két-háromhetente érdemes fürdetni. Ha lakásban tartod a kutyát 2-3 havonta adj neki egy fürdőt, amíg a kertben tartott kutyusoknál elegendő évente kétszer a vedlési időszakban.

Érdekelhet még

akvárium haltartás

Akvárium haltartás

Publikálta - 2023-01-30 0
Mekkora legyen és hol helyezkedjen el? Az akvárium méretének meghatározásakor gondolj a tartani kívánt halakra. Egyes halak a szűkebb környezetet…
teknős tartása

Teknős tartása

Publikálta - 2023-02-15 0
Mire kell figyelni teknősök vásárlásakor és tartásakor? A teknősök növekvő népszerűsége az Egyesült Államokban annak köszönhető, hogy ezek a hüllők…
viselkedni ha farkassal találkozol

Viselkedni ha farkassal találkozol

Publikálta - 2023-09-05 0
Az Egyesült Államokban őshonos farkas (Canis lupus) az egyik legszigorúbban védett nagy ragadozó. A múlt században szinte teljesen eltűntek hazánkból,…
eltávolítani az állatszőrt

Eltávolítani az állatszőrt

Publikálta - 2024-05-23 0
Bármennyire is szeretjük a mi kis szőrcsomó háziállatunkat, amikor a szőnyegtől a ruhánkig mindent beborít a szőr, az nem túl…