adventi koszorú készítése

Adventi koszorú készítése

473 0

 

Végig vezetünk az adventi koszorú készítésének folyamatán, hogy elkészíthesd a saját egyszerű és gyors adventi dekorációdat. Jó helyre érkeztél, ha szeretnéd megtanulni, hogyan készítheted el a legszebb adventi koszorút saját kezűleg, és mi segítünk neked ebben!

Hol találok alapanyagokat az adventi koszorú készítéséhez?
Az alapanyagok kiválasztása és beszerzése a legfontosabb lépés. Kezdetben döntened kell a koszorú alapjának formájáról és összetételéről. A lehetőségek tárháza végtelen. A koszorúalap méretéhez képest a megfelelő számú kiegészítő kiválasztása a legfontosabb teendő.

Milyen anyagok szükségesek az adventi koszorú összeállításához?
Az adventi koszorú elkészítéséhez szükséges alkotóelemek a következők:

  • Szalma, hungarocell, fonott, fa vagy üveg a koszorú alapjához.
  • Díszek, gyümölcsök, fenyőtobozok és miniatűr gömbök a karácsonyfáról, némelyikre esetleg felirat is kerülhet (lézervágott fa).
  • Pálcikák a gyertyákhoz
  • 4 adventi gyertya (lehetőleg cseppmentes)
  • Ragasztópisztoly

Az adventi koszorú elkészítéséhez szükséges előkészületek

Miután eldöntötte az adventi koszorú alapját és további alkotóelemeit, szabadítson fel egy helyet az asztalon. Annak érdekében, hogy megvédje az asztalt az adventi koszorú elkészítéséhez használt ragasztópisztolytól és forró viasztól, érdemes újságpapírral vagy terítővel letakarni. Készítsd elő a ragasztópisztolyt használatra; én általában bedugom, és tíz percig hagyom melegedni, mielőtt elkezdeném a munkát az adventi koszorún. Rendezd el az összes anyagot és kiegészítő tárgyat az asztalon.

Az adventi koszorú elkészítésének utasításai lépésről lépésre

Csodálatos lesz az adventi koszorú összeállítása, ha pontosan követed ezt a néhány egyszerű lépést. A fiatalok bevonása a folyamatba egy másik lehetőség. Az adventi koszorú elkészítésének folyamata gyermekeddel nemcsak szórakoztató időtöltés, hanem a kézügyességük fejlesztését is segíti.

1. Az adventi koszorú összerakása, kezdve a koszorú alapjának lefedésével.

A koszorú alapját a kiválasztott formában szalaggal vagy szőrmével a választott színben ajánlott befedni. Egy 25 centiméter átmérőjű adventi koszorú elkészítéséhez körülbelül 2,5-3 méternyi, 5 centiméter széles anyagra lesz szükséged. Miután az alapra ragasztópisztollyal egy kis mennyiségű ragasztót kentél, lehetőleg az aljára, ahol az adventi koszorú összeszerelése után nem lesz látható, a szalag egyik végét szorosan nyomd rá az alapra. Körülbelül egy perc múlva a ragasztó megszilárdul, és ezután folytathatja a „munkát”.

Kezdetben kezdje el szorosan feltekerni a szalagot a koszorú alapja köré. A cél az, hogy a rétegek minél kevésbé fedjék egymást. Az ívek belső oldalán több átfedés lesz; emiatt azonban nem kell aggódni, mert az ívek díszítése után ez nem lesz látható:

Amikor befejezte az alap körbeforgatását, a ragasztópisztollyal rögzítse a szalag másik végét.

Ha szőrméből, kötött anyagból vagy szövetből készíted az adventi koszorút, akkor nem kell átlapolnod a rétegeket, hanem csak szorosan tekerd össze őket. Mivel a ragasztó nem szivárog át a tartalmasabb textilbevonatokon, és szilárdabban áll a koszorún, így több helyen is biztosabban rögzítheti az anyagot.

Nagyon fontos, hogy a hungarocell alapra ne vigyen fel nem megfelelő mennyiségű ragasztót, és ne nyomja rá a pisztoly végét, mert így megolvadhat az alap.

2. A gyertyatartók összerakása

Most el kell döntenie, hogy a koszorún hol fogja elhelyezni mind a négy adventi gyertyát, hogy ezt a lépést befejezhesse. Teheted ezt négyzetben, vagy sorba is állíthatod őket. Mindkét lehetőség érvényes. Ha egy mérőszalaggal megméri a gyertyák közötti távolságot, biztosíthatja, hogy az eredmény szabályos és esztétikus legyen. Egy filctollal megjelölheti, hogy hova kell a tüskéknek kerülniük. Óvatosan illessze be a tüskét a koszorú aljába, de előtte kenje be ragasztóval a kis „tányért”. Ezzel lehet rögzíteni a tüskéket. A gyertyák rögzítésével mindenképpen várj a folyamat legvégéig, hogy az elkészítendő adventi koszorúra rögzítsd a gyertyákat. Itt elmagyarázzuk, hogyan kell ezt megtenni.

3. Az adventi koszorú készítésének következő lépése a díszítés.

A díszítéssel kapcsolatban nem adunk további utasításokat. Itt csak a kreativitásod szab határt. Díszítheted csíkokkal, átlós vonalakkal, vagy teljesen szabadon, mindenféle struktúrától mentesen. Egyetlen tanácsot tudunk adni, hogy kezdje a nagyobb dekoráció hozzáadásával.

Tippek és útmutatás az adventi koszorú készítéséhez
Erősen ajánlott, hogy a drótkellékeket is kenje be egy kis ragasztóval, hogy biztos legyen a biztos tartás.

Ha az összes díszítés felakasztásával elkészültél, de még mindig úgy érzed, hogy szükséged van még valamire… Adventi koszorúdat feldobhatod egy csillogó masnival, egy felirattal vagy egy miniatűr fenyőfával.

A szalmából készült alappal való munka lényegesen egyszerűbb, mint a hungarocellből készült alappal. Ha először készítesz adventi koszorút, azt ajánlom, hogy szalmakoszorú alapból kezdd.

A fonott alapból gyönyörű, minimalista vagy skandináv stílusú adventi koszorút lehet készíteni. A fonott koszorú remek választás az adventi koszorú alapjának, ha az egyszerűbb kialakítást kedveli, és nem szeretne a fényezéssel bajlódni.

Nagyon reméljük, hogy ez a bejegyzés arra inspirál, hogy elkészítse saját adventi koszorúját.

 

 

Érdekelhet még

füvesítés

Füvesíteni

Publikálta - 2023-04-03 0
Igaz az, hogy mindenki másnak mindig jobban megy a füvesítés? Ez nem feltétlenül van így. A megfelelő módszer egyszerű; ez…
albérlet választása

Albérlet választása

Publikálta - 2022-09-03 0
Az ingatlanpiacon, különösen a bérleti szektorban, nyáron, az egyetemi határidők kihirdetésekor intenzív a versengés. Nem csak a gólyák keresnek lakást;…
halloween tök tartósítása

Halloween tök tartósítása

Publikálta - 2022-07-26 0
7 hasznos javaslat a tök megőrzéséhez Halloweenre A tök lebomlásának folyamata már akkor elkezdődik, amikor felvesszük a tököt a kertből.…
jácint

Jácint gondozása

Publikálta - 2022-09-14 0
A kerti jácint (Hyacinthus orientalis), az egyik legkedveltebb évelő hagymás növény, valójában Délnyugat-Ázsiában, Libanonban, sőt Törökország és Szíria egyes régióiban…
málna gondozása

Málna gondozása

Publikálta - 2022-10-27 0
A málna napos, részben árnyékos helyen érzi jól magát, mivel éréskor bőséges fényt és meleg környezetet igényel, de a vegetatív…