A száraz bőrt kezelni

A száraz bőrt kezelni

Publikálva: at 09:10
287 0

Különböző felmérések szerint a magyar lakosság húsz százalékát vagy annál is többet érintheti a száraz bőr. A bőr állapotának meghatározásában az öröklött tulajdonságok mellett az életmód,  a nem és az életkor is szerepet játszik. Ha ezeket az irányelveket betartod, segíthetünk a jó bőrünk megőrzésében. Ha azonban már száraz a bőröd, sok mindent tehetsz, hogy visszaadd annak rugalmasságát és rugalmasságát.

Fürdéskor kerüld a szappan használatát, mert az szárítja a bőrt; helyette válasz szintetikus detergenst (syndet) tartalmazó szappanokat, és fürdőolajokat.

Óvatos törölközés:  Mindenféleképpen puha törölközőt válassz, és ne dörzsöld az arcbőrödet inkább csak itasd fel vele a nedvességet.

Testápolás: Minden zuhanyzás után ápolja testedet testápolóval. A test védekezőképességét vény nélkül kapható gátjavító krémmel állíthatod helyre. Ezenkívül glükonolakton krémek használata javasolt. Mivel négy hidroxilcsoporttal rendelkezik, a glükonolakton jobban hidratál. Ha bőröd rendkívül száraz, akár naponta ötször is hidratálhatsz kell.

Az arcápoláshoz válasz alkoholmentes, hidratáló arclemosót, amely segít a bőrnek megtartani a nedvességet, nem pedig olyat, amely elvonja azt.

A száraz levegő a bőrödet is kiszáríthatja, ezért párologtass! Ezt néhány csepp aromaolajjal érheted el. Termessz sok növényt bent is.

Huzat stop: A huzatos helyiségek sem kedveznek a bőrünknek, ezért ha a nyílászárók nem szigetelnek jól, cseréld, vagy szigeteld le őket.

Vízhiány pótlás: Fogyassz sok lédús és rostos élelmiszert, igyál sok vizet!

 

  • Alkalmazhatsz egy könnyű hámlasztó krémet (nagyon kevés glikolsavval) és egy testápolót, hogy megszabadulj a megvastagodott bőrtől.
  • Mivel a száraz bőrnek különböző formái vannak, a legjobb, ha bőrgyógyász tanácsát kéred a legjobb terápia érdekében.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Érdekelhet még

benőtt köröm

Benőtt köröm kezelése

Publikálta - 2022-12-31 0
A benőtt körmök tünetei: A benőtt körmök legtöbbször a lábujjakat érintik, leggyakrabban a nagy lábujjat. A benőtt lábujjkörmök általában a…
infralámpa használata

Infralámpa használata

Publikálta - 2022-12-04 0
Bizonyított, hogy az infravörös lámpának való kitettség pozitív hatással van a szervezet működésére, segít megőrizni az egészséget, és számos betegség…
edzésprogramot összeállítani

Edzésprogramot összeállítani

Publikálta - 2023-11-13 0
Sokféle edzésterv áll rendelkezésre, és minden tevékenységnek megvannak a maga követelményei a legmagasabb szintű sikerhez. A bejegyzésben az edzőtermi edzésrenddel…
füldugulás kezelése

Füldugulás megszüntetése

Publikálta - 2023-01-31 0
A füldugulás bármely életkorú embert érinthet, az év bármely szakában. A kiváltó októl függően ez a zavaró és kellemetlen tünet…
csuklás elmulasztása

Csuklás elmulasztása

Publikálta - 2023-02-09 0
A csuklás valójában a rekeszizom reflexszerű, akaratlan, görcsös, ismétlődő összehúzódása, összerándulása. Jellegzetes hanggal és a felsőtest megremegésével jár együtt. A…