labgomba

Lábgomba kezelése otthon

1120 0

Tünetek
A Tinea pedis, vagy lábgombásodás, viszkető, égő, szúró, vörös, pikkelyes, hámló, hámló és hólyagos bőrrel jár. Jellemzően mindkét láb érintett, de ez nem mindig van így. A lábgombásodás kezelésének néhány hétig kell folytatódnia. A természetes gyógymódok kipróbálása mellett orvoshoz kell fordulni, ha a gyulladás és a fájdalom rosszabbodik. Akinek cukorbetegsége vagy keringési problémáid vannak, azonnal fordulj orvoshoz.

A természetes lábfürdő a lábgomba hatékony kezelése.

Természetes gyógymódok

  • A tölgyfakérget és teafaolajat tartalmazó lábfürdőhöz forralj fel egy bokáig érő medencényi vizet, adj hozzá egy kis marék tölgyfakérget, majd hagyd a vizet kissé kihűlni, mielőtt beáztatod a lábadat.
  • Áztasd a lábadat ebben a meleg fürdőben 10 percig, majd vedd ki, öblítsd le hideg vízzel, és alaposan szárítsd meg, különös figyelmet fordítva a lábujjak közötti térre.
  • Ezután naponta kétszer kend be az érintett területet 50 milliliter zsíros olajba (szezám- vagy mandulaolaj) kevert, egyenként 5 csepp teafa és pálmarózsa illóolaj keverékével. Miután végeztél, menj és mosd meg alaposan a kezed.
  • Kend be magát gombaölő krémmel, vagy fújd be a cipődet és a zoknidat gombaölő spray-vel (ezek többek között manukaolajat, grapefruitmag-kivonatot, teafaolajat és körömvirágot tartalmaznak).
  • Csak ellenőrzött natúrkozmetikumokban bízz.
  • Használj zsályát, tölgyfakérget és enciánt tartalmazó hintőport, hogy a cipőben szárazon tartsd a lábadat.
  • Ahhoz, hogy lábaid jól szellőztethetőek, bőröd egészséges és immunrendszere erős maradjon, tölts minél több időt mezítláb, természetes felületeken sétálva.
  • Töröld le a lábadat egy másik törölközővel.

kép forrása: https://www.darfu.hu/feltoltesek/kepek/labgomba.jpg

Érdekelhet még

véralkoholszint mérés

Véralkoholszint Mérése

Publikálta - 2022-08-01 0
A becsült véralkoholszint viszonylag pontosan meghatározható az ivó testsúlyának, az elfogyasztott alkoholmennyiségnek és a nemének figyelembevételével. Ennek a célnak az…
vörösáfonya felhasználása

Vörösáfonya felhasználása

Publikálta - 2023-02-17 0
Az antioxidánsok, a flavonoidok és a vitaminok bőségesen megtalálhatóak az áfonyában, így kiváló élelmiszer-választás. A szívbetegségek, a cukorbetegség, az öregedés,…
füldugulás kezelése

Füldugulás megszüntetése

Publikálta - 2023-01-31 0
A füldugulás bármely életkorú embert érinthet, az év bármely szakában. A kiváltó októl függően ez a zavaró és kellemetlen tünet…
tyúkszem kezelése

Tyúkszem Kezelése

Publikálta - 2022-07-31 0
A részletekről itt tájékozódhat. Hogyan jön létre pontosan a tyúkszem? A test felszíne több rétegből áll. A hám, a bőr…
edzésprogramot összeállítani

Edzésprogramot összeállítani

Publikálta - 2023-11-13 0
Sokféle edzésterv áll rendelkezésre, és minden tevékenységnek megvannak a maga követelményei a legmagasabb szintű sikerhez. A bejegyzésben az edzőtermi edzésrenddel…