fahéj felhasználása

Fahéj felhasználása – 5 tipp

647 0

A világ egyik legegészségesebb fűszere a fahéj, ezért az egyik legnépszerűbb választás. Mivel húsételek, almakompótok, és természetesen sütemények és édességek ízesítésére is használható, a magyarok körében is nagy kedvenc.

A fahéj rendszeres fogyasztása nagyon előnyös, hiszen nagyon jótékony hatással van az egészségre, mivel a fahéj antioxidánsokban is nagyon gazdag. A fahéj csak jót tehet az egészségednek. A fahéjat nemcsak a pékáruk és a főtt ételek elkészítésénél lehet hasznosítani, hanem ezernyi más módon is hozzáadhatjuk ételeinkhez.

A fahéj ízletes kiegészítője az olyan reggeli ételeknek, mint a müzli vagy a zabpehely, amelyeket sokan reggelente elsőként fogyasztanak. A fahéj, amely az egyik legjobb vércukorszint-szabályozó, segíthet abban, hogy a vércukorszint ne ingadozzon, így ennek alkalmazása előnyös lehet.

Emellett a fahéj csökkenti az LDL-koleszterin szintjét, és erős gombaölő tulajdonságokkal rendelkezik. A fahéj egészségre gyakorolt pozitív hatása már napi fél teáskanálnyi mennyiséggel is kimutatható.

Sokan azt hiszik, hogy a fahéj csak édes ételekhez, például desszertekhez és süteményekhez használható, azonban nagyon jól működik sós ételekhez is, ezért nagyon ajánlott kipróbálni a fűszernövényt különböző készítményekben. Sokféle ételnek jót tehet a fahéj hozzáadása. Jó példa erre, ahogyan a csodálatos fűszert a jellemzően az ázsiai konyhához kapcsolódó ételekben hasznosítják.

Amikor télen, egy hűvös estén forralt bort készítünk, szokás egy-két csipetnyi fahéjat is beletenni, mert már kis mennyiségű fahéj is olyan ízt kölcsönöz, amely nagyon kellemes. Miért ne fűszerezhetne más italokat is fahéjjal? A tea vagy kávé, a kakaó vagy a forró csokoládé ízét is feldobhatja, ezért mindenképpen érdemes kipróbálnia, mert sokkal jobb ízűvé teszi az italát.

Ezenkívül a fahéj helyileg szépségápolási kezelésként is alkalmazható. Annak érdekében, hogy növelje a testén átáramló vér mennyiségét egy testradír használata után, próbálja meg egy csipetnyi fahéjat adni a radírhoz. Emellett a fahéj keringésserkentő és kiváló antioxidáns, mindkettő jótékonyan hat a bőrre.

 

Érdekelhet még

kacsamell

Szaftos és ízletes sült kacsamell

Publikálta - 2022-12-28 0
Hozzávalók 2 darabhoz: 2 darab kacsamell só és bors ízlés szerint 2 ág rozmaring Előkészítési idő: 10 perc Elkészítési idő: 25 perc Elkészítése:  Tisztítsd meg…
megszabadulni a molyoktól

Megszabadulni a molyoktól

Publikálta - 2023-06-26 0
A molyok bárhol problémát jelenthetnek, ahol élelmiszert tárolunk, beleértve a hűtőt és a kamrát, valamint a szekrényt, ahol apró lyukakat…
joghurt készítése

Joghurt készítése

Publikálta - 2024-03-13 0
A joghurt Európában egészen a 20.századig ritkaságnak számított. Elterjedését a mai napig széles körben üdvözlik. Kíváló alapanyag a nap bármelyik…
trombózis

Trombózis tünetei és kezelése

Publikálta - 2022-10-31 0
Soha ne próbálja meg egyedül kezelni a trombózist, ehelyett forduljon orvoshoz, aki erre az állapotra specializálódott. Ha kétségei vannak afelől,…