trombózis

Trombózis tünetei és kezelése

5064 0

Soha ne próbálja meg egyedül kezelni a trombózist, ehelyett forduljon orvoshoz, aki erre az állapotra specializálódott. Ha kétségei vannak afelől, hogy súlyos egészségügyi problémáról van-e szó, megtekintheti a mélyvénás trombózisról és a trombózisos lábakról ebben a bejegyzésben található képeket.

Fontos, hogy azonnal keressen fel egy orvost, ha a fent felsorolt tünetek bármelyikét észleli, mivel ezek a trombózis jelei lehetnek.

A trombózis először lábtünetekkel jelentkezik. Itt megtanulhatod felismerni az azonnali orvosi ellátást igénylő figyelmeztető jeleket. Trombózis tünetei a lábban. A trombózis előjelei:

Elsősorban duzzanat van a lábakban. A kezdeti megnyilvánulás az elsődleges tünet. Ez a legjellemzőbb jele a lábakkal kapcsolatos problémának. A láb duzzanata szélsőséges, és a két láb közötti eltérés egyértelműen észlelhető. A duzzadt lábakról képek is rendelkezésre állnak.

A trombózis súlyos kellemetlenségeket okozhat a végtagokban, bár izomláznak is tűnhet. Számos különböző betegséggel osztozik a tüneteken, amelyeket könnyű félrediagnosztizálni. Ezért a legjobb, ha kivizsgáltatja magát, ha olyan lábfájdalmat észlel, amelyre nem tud magyarázatot adni. A trombózis kínzó kínokat okoz, és a beteg mozgásával egyre rosszabb lesz. A vérrög felszakadásának és a beteg mozgásának kellemetlen és potenciálisan életveszélyes következményei miatt trombózis esetén szigorúan tilos a mozgás. A mélyvénás trombózis kezelésére kizárólag orvosi beavatkozás alkalmazható. Ebből következően, ha az előbbiekhez hasonló problémákat tapasztal, a legjobb, ha szakértővel beszél. A fenti képeken egy trombózisos láb látható.

Mivel a vérrög megakadályozza, hogy vér jusson a területre, elszíneződések jelentkezhetnek tényleges véraláfutás nélkül. Az érintett terület sokkal nagyobb, mint egy sérülés okozta kékeszöld folt, ezért a kettő nem tévesztendő össze.

Tüdőembólia, amelyet erős mellkasi fájdalom, köhögés és néha vérköpés jellemez, akkor alakulhat ki, ha egy mélyvénás trombózisból származó vérrög leszakad és a tüdőbe jut. Ez tulajdonképpen olyan, mint egy szívroham. Szúró fájdalom jelentkezik, amely mély légzéssel rosszabbodik. A helyzet gyors figyelmet igényel, ezért tárcsázza a 911-et.

Mivel az oxigén nem jut el a szívéhez és a tüdejéhez, mellkasi fájdalom, légszomj és szapora pulzus jelentkezhet, ha vérrög a hibás.

A trombózis sok esetben „néma” kezdetű és lefolyású lehet. Ha a trombózis egyszer már kialakult, nagy valószínűséggel kiújul, ezért a szoros megfigyelés elengedhetetlen.

A krémeket már generációk óta használják, és ezt a tényt az orvostársadalom is elismeri. A bőr, testünk legnagyobb szerve, kulcsszerepet játszik az anyagcsere-folyamatokban, mivel aktívan kiválasztja és felszívja a vegyi anyagokat. Emiatt képes hatékonyan felszívni a krémeket és mélyen a bőr alá szállítani azok jótékony tartalmát. A masszázskrém kezeléshez való használatának egyik fő előnye, hogy a növényi hatóanyagok közvetlenül a bőrbe szívódnak fel, ahol a legtöbb jót tudnak tenni. A magas hatóanyag-koncentrációjú gyógynövényes balzsamok a legjobb választás.

trombózis 1

trombózis 2

trombózis 3

 

kép forrásai: https://webshop.hillvital.hu/trombozis-tunetei-kepekkel?gclid=CjwKCAjw5P2aBhAlEiwAAdY7dIcLKir7VpNdNNuUydPTAcAxSAdSJnejJ93JZ86WEbR10MkB5GGpHRoCHAYQAvD_BwE

https://ocdn.eu/pulscms-transforms/1/j2uktkpTURBXy8xNTk3MzllODM1YzY0ODQ3MzU5YTgzYmY4YmQ1NDM3Mi5qcGeSlQMAH80D6M0CMpUCzQNSAMLD 

Érdekelhet még

a nyári barnaságot megőrizni

A nyári barnaságot megőrizni

Publikálta - 2023-08-24 0
Köztudott, hogy a barnaság ősszel gyorsan elhalványul. Vannak azonban módszerek, amelyekkel meghosszabbítható a barna bőrtónus. A bőrt ne csak kívülről,…
elektromos bicikli használata

Elektromos bicikli használata

Publikálta - 2023-05-12 0
Az elektromos kerékpározást gyakran a hagyományos kerékpározás egyszerűsített alternatívájának tekintik. A hagyományos elektromos kerékpár akkor is működik, amikor a kerékpáros…
hajpakolás házilag

Hajpakolás házilag

Publikálta - 2023-02-28 0
Íme pár kipróbált és  bevált házi gyógymód hajproblémákra: Észreveszel valamilyen hajproblémát? Nem kell eladósodnod, hogy rendbe hozd a hajadat. Az…
almaecet felhasználása

almaecet felhasználása

Publikálta - 2023-01-28 0
Szinte minden háztartásban van valamilyen asztali ecet, de az almaecet egészségügyi előnyei és finom íze miatt megéri a befektetést. Őseink…