sör csapolása

Sör csapolása

489 0

A sör megfelelő csapolása manapság a legtöbb bárban és étteremben már kevésbé számít prioritásnak. Arra panaszkodnak, hogy a folyamat túl hosszadalmas. Pedig a csapolási eljárás a nagyszerű sör kulcsa. És ha jól csinálják, a söröshordó csapolása önmagában is színpadias és elegáns előadás. Ha sikerrel akarsz járni, be kell tartanod ezeket az irányelveket.

  1. Öblítés. Még ha az üveg már makulátlan is, öblítsd le gyorsan hideg vízzel. Ennek az előzetes, döntő fontosságú folyamatnak az az elsődleges célja, hogy lehűtse az üveget. Mivel a szénsav gyorsan kiöblül a sörből, ha meleg pohárban szolgáljuk fel, a sör ropogós íze gyorsabban távozik a kiöntés után. A sör egyébként akkor a legfinomabb, ha hűtött korsóból szolgálják fel.
  2. Engedd el a cseppsört.  A „csepp sör” arra a sörre utal, amely a hordóban marad, miután mindenki befejezte az ivást. Ez a töredéknyi sör állott, és nem szabad hozzáadni a korsójához.
  3. A csapot meghúzva egy sör felénél tarthatsz. Ha 45 fokos szögben tartod a poharat, és mérnöki pontossággal dolgozol, a sör könnyedén folyik a pohárba. Feltételezve, hogy félig akarod megtölteni a poharat.
  4. Ha marad valami a pohárban, rögtön egyenesbe állítva és tartva a poharat csapold! A sör megkoronázása, a hab, a sör megkoronázása, e csavarás során keletkezik. Ne hagyd, hogy a csap szára érintkezzen a sörrel vagy a pohár falával, különben az erőfeszítéseid kárba vesznek.
  5. A hab stabilitására oda kell figyelni. Fontos, hogy az utolsó csepp sört is elkapd, mielőtt elzárnád a csapot, mert minden további folyadék tönkreteszi a habot.
  6. A tökéletes hab kialakítása: A habkés helyettesíthető vajkéssel. Emeld fel a lazább habot az üveg tetején 45 fokos szögben, és határozott mozdulattal húzd le. A legjobb eredmény érdekében ezt akkor tedd, amikor a hab még emelkedik. A malátaital tetején lévő hab ennek az egyszerű technikának köszönhetően egységes kupolaformát fog ölteni.
  7. Tisztogatás és szervírozás. Annak érdekében, hogy a sör és a hab ne tapadjon a pohár külső oldalára, töröld le. Ezután tedd a kreációdat egy alátétre, és tálald fel magadnak, a barátaidnak vagy bárkinek, akinek csak szeretnéd. Egészségedre!

Érdekelhet még

görkorcsolya használata

Görkorcsolya használata

Publikálta - 2022-09-22 0
A korcsolyázás egyre népszerűbb, mivel egyre többen szeretnék megtapasztalni a könnyed mozgás örömét. Aktívan mozoghatnak a szabadban, miközben erősödnek és…
csókolózni

Csókolózni

Publikálta - 2023-03-05 0
Az egyik legjelentősebb módja annak, hogy két ember kimutassa egymás iránti vonzalmát, a csók. A csók a lágy puszitól az…
a quinoát felhasználni

A quinoát felhasználni

Publikálta - 2023-11-07 0
Magas ásványianyag-tartalma és lúgosító hatása miatt ez a dél-amerikai gabona búza pótlóként is használható. Sokoldalú gabonapehely, amely sokféle recept kiindulópontja…
kókuszdió feltörése

Kókuszdió feltörése

Publikálta - 2023-03-24 0
A kókuszdió belsejében lévő fehér hús nagyon finom, de nehéz hozzájutni, hacsak nem ismered a kókuszdió felbontásának titkát. A kókuszdió…