görkorcsolya használata

Görkorcsolya használata

711 0

A korcsolyázás egyre népszerűbb, mivel egyre többen szeretnék megtapasztalni a könnyed mozgás örömét. Aktívan mozoghatnak a szabadban, miközben erősödnek és fejlődik a koordinációjuk. Hiba lenne nem részt venni ebben. Itt a lehetőség, hogy csatlakozz a korcsolyázó közösség hívő csapatához.

Lépések:

 • Mielőtt elkezdenél görkorcsolyázni, szerezd be a megfelelő biztonsági felszerelést. A könyök-, térd- és fejvédők már  az elején jól jönnek.
 • Határozza meg, hogy melyik pár korcsolya illik kényelmesen a lábához. A fitneszkorcsolyák azért elsőrangúak, mert mennyire kényelmessé teszik a városban való navigálást. A nagyobb kihívást jelentő akadályokhoz a nagyobb agresszivitású korcsolyák előnyösebbek.
 • Fedezzen fel egy jó helyet a gyakorlatokhoz. Válasszon egy olyan helyet, ahol nincs forgalom és lehetőleg sík felület van. Ha van egy korlát, amibe kapaszkodhat, az még kevésbé megterhelővé teszi a folyamatot.
 • Sokkal könnyebb lesz megtanulni, ha találsz valakit, aki segít az alapok elsajátításában.
 • Mielőtt görkorcsolyával bárhová is mennél, gyakorolnod kell a megállást és az egyensúlyozást. Használhatsz egy korlátot vagy falat, hogy gyakorolhass. A kiinduló helyzetben a térdeidet enyhén behajlítva inkább kissé előre, mint hátra kell hajolnia. Ne görnyedj le, és ne nézz hátra, hanem tartsd meg az előredőlő testtartást. Így nem kell aggódnod, hogy elesel vagy olyan messzire esel.
 • Ahhoz, hogy a dolgok beinduljanak, két dolog történhet:
  –  Mindkét lábat egymás mellé helyezzük, és a sarkak V alakot alkotnak. Ehhez először az egyik lábaddal ellököd, majd a másikkal gurulsz. Ezt felváltva is végezhetjük.
  –  Az is lehetséges, hogy a lábak merőlegesen állnak egymásra, így „T” alakzatot hozva létre.
  –  Ezúttal azzal a lábbal fogsz ellökni, amelyik merőleges a talajra, így a másik lábadról oda helyezheted át a súlyodat.
 • Fontos tudni, hogyan kell abbahagyni, ha már egyszer elkezdted. Erre többféle megközelítés létezik.
  –  A fitneszgörkorcsolya egyik korcsolyája fékként funkcionál. A megálláshoz csak a féket kell használnod. Korcsolyázás közben előre kell hajolnod, és a korcsolya csonkját a talajba kell nyomnod.
  –   Minden görkorcsolya ugyanazt a technikát használja, amely abból áll, hogy a súlyát a támasztólábára helyezi, miközben a fékező lábát 35-80 fokos szögben elfordítja, hogy a kereket a talajba nyomja.
  –  A hóban való megállás olyan egyszerű, mint a V alakú állással történő lassítás.
  –  A megállást úgy is el lehet végezni, hogy belekapaszkodsz a rendelkezésre álló kapaszkodókba vagy más támasztékba, de ez csak a tanulás kezdeti szakaszában hasznos.
  –  A biztonsági esés azonban a legjellemzőbb megállás, és ez az, amin kezdőként érdemes dolgoznod, hogy ne sérülj meg.
 • Ezután már csak annyi a feladatod, hogy rendszeresen gyakorolj és a kitartásod meghozza az eredményt, hiszen hamarosan száguldozhatsz az utcákon és tereken.

Érdekelhet még

csókolózni

Csókolózni

Publikálta - 2023-03-05 0
Az egyik legjelentősebb módja annak, hogy két ember kimutassa egymás iránti vonzalmát, a csók. A csók a lágy puszitól az…
kókuszdió feltörése

Kókuszdió feltörése

Publikálta - 2023-03-24 0
A kókuszdió belsejében lévő fehér hús nagyon finom, de nehéz hozzájutni, hacsak nem ismered a kókuszdió felbontásának titkát. A kókuszdió…
a quinoát felhasználni

A quinoát felhasználni

Publikálta - 2023-11-07 0
Magas ásványianyag-tartalma és lúgosító hatása miatt ez a dél-amerikai gabona búza pótlóként is használható. Sokoldalú gabonapehely, amely sokféle recept kiindulópontja…
sör csapolása

Sör csapolása

Publikálta - 2023-03-03 0
A sör megfelelő csapolása manapság a legtöbb bárban és étteremben már kevésbé számít prioritásnak. Arra panaszkodnak, hogy a folyamat túl…