qr kód olvasása

Qr- kód olvasása

770 0

Oké, akkor kezdjük. Csak egy QR-kódolvasó alkalmazásra és internet-hozzáférésre van szükséged a mobileszközödön.
A QR-kód beolvasása mindössze néhány másodpercet vesz igénybe, és sok okostelefonon már előre telepítve van a szükséges szoftver. Azonban számtalan újabb és továbbfejlesztett verzió érhető el ingyenesen letölthető formában.

A QR-kódolvasó letöltéséhez és használatához kamerával rendelkező mobileszközre van szükség.

Javasoljuk, hogy előzetesen ellenőrizze, hogy a készülék rendelkezik-e QR-kódolvasóval, mivel sok modern készülék már tartalmazza ezt a funkciót. Egyszerűen csak nyissa meg a készülék kameraalkalmazását, és állítsa be úgy, hogy a QR-kód kitöltse a képernyőt, és már mehet is. A képernyőn a „QR-kód részleteinek megjelenítése.” felirat jelenik meg, ha van beépített olvasó.

Ha ez az opció nem érhető el, akkor egy QR-kódolvasó alkalmazást kell letölteni.

QR-kódolvasó alkalmazást a Google Playben találhat, ha Androidos készüléket használ. Válassza ki a kívánt alkalmazást a megadott listából, és folytassa a telepítést (pl. Lightning QRcode Scanner vagy QR&Barcode Reader.) A legjobb eredmény elérése érdekében olyan alkalmazást kell letöltenie, amely kihasználja a készülék beépített vakuját.

Ha iOS-készülékkel (iPhone, iPad) rendelkezik, QR-olvasó alkalmazásokat találhat az App Store-ban az adott kifejezéssel történő kereséssel. Válassza ki az igényeinek leginkább megfelelő alkalmazást, majd helyezze fel a készülékére (pl. QR Reader for iPhone). Az iOS 11-gyel a Kamera alkalmazás már beépített funkcióval rendelkezik a QR-kódok beolvasásához, így nincs szükség harmadik féltől származó olvasó telepítésére. Az optimális megvilágítás érdekében azonban javasolt olyan alkalmazást választani, amely a készülék natív vakuját használja.

QR-olvasó alkalmazásokat a BlackBerry-felhasználók a BlackBerry App Worldben (Market, App Market) kereshetnek. Válassza ki az igényeinek leginkább megfelelő alkalmazást, majd helyezze fel a készülékére (pl. QR Code Scanner).

Amint megtaláltad és elindítottad a megfelelő alkalmazást, máris elkezdheted a kódok beolvasását:
– Indítsa el a kívánt QR-kódolvasó alkalmazást. Kérésre adjon hozzáférést az alkalmazásnak a kamerához. Ha ezt megteszi, a telefon kamerája elkezd képeket készíteni.
– Helyezze a készülék kamera objektívjét a vonalkód fölé, majd tartsa ott, amíg a teljes QR-kód meg nem jelenik a képernyőn.
– Fókuszáljon a készülék kamerájával a beolvasni kívánt kódra; néhány másodperc múlva a kód tisztán láthatóvá és könnyen olvashatóvá válik.
– Ha a kód hatótávolságon belül van, az alkalmazás vagy automatikusan beolvassa, vagy arra kéri, hogy készítsen róla fényképet (előfordulhat, hogy a kijelzőt meg kell érintenie a kiemelt részen).
– Ha minden a terv szerint ment, akkor már csak annyi a dolgod, hogy meglátogatod azt az oldalt, ahová a kódot beírtad.

 

 

Érdekelhet még

mosószoda

Mosószóda használata

Publikálta - 2022-12-08 0
A mosószódát többféleképpen lehet használni a mosás hatékonyságának javítására: kombinálható mosószerrel, hogy növelje az előbbi hatékonyságát, vagy önmagában is használható…
boríték címzése

Boríték Címzése

Publikálta - 2022-08-16 0
Ha időt szán a boríték gondos megcímzésére, biztos lehet benne, hogy levele eljut a címzetthez. A címzés helye ugyanolyan fontos,…
rizsfőző használata

Rizsfőző használata

Publikálta - 2023-01-10 0
Bár mindenkinek megvan a saját módszere, amire esküszik a tökéletesen főtt rizs elkészítéséhez, egy rizsfőző sokkal egyszerűbbé teheti a folyamatot,…
pelenkázás

Pelenkázás

Publikálta - 2022-11-26 0
Sokaknak lehetnek kérdései azzal kapcsolatban, hogyan kell helyesen pelenkázni a babát, különösen akkor, ha önök ideiglenesen beugró bébiszitterek, vagy első…
kör

Kör kerülete

Publikálta - 2022-11-01 0
A kör fogalma:  Egy adott ponttól egyenlő távolságra lévő pontok halmaza. Ha körzővel rajzoljuk meg a kört, akkor az „adott…