qr kód

Oké, akkor kezdjük. Csak egy QR-kódolvasó alkalmazásra és internet-hozzáférésre van szükséged a mobileszközödön.
A QR-kód beolvasása mindössze néhány másodpercet vesz igénybe, és sok okostelefonon már előre telepítve van a szükséges szoftver. Azonban számtalan újabb és továbbfejlesztett verzió érhető el ingyenesen letölthető formában.

A QR-kódolvasó letöltéséhez és használatához kamerával rendelkező mobileszközre van szükség.

Javasoljuk, hogy előzetesen ellenőrizze, hogy a készülék rendelkezik-e QR-kódolvasóval, mivel sok modern készülék már tartalmazza ezt a funkciót. Egyszerűen csak nyissa meg a készülék kameraalkalmazását, és állítsa be úgy, hogy a QR-kód kitöltse a képernyőt, és már mehet is. A képernyőn a “QR-kód részleteinek megjelenítése.” felirat jelenik meg, ha van beépített olvasó.

Ha ez az opció nem érhető el, akkor egy QR-kódolvasó alkalmazást kell letölteni.

QR-kódolvasó alkalmazást a Google Playben találhat, ha Androidos készüléket használ. Válassza ki a kívánt alkalmazást a megadott listából, és folytassa a telepítést (pl. Lightning QRcode Scanner vagy QR&Barcode Reader.) A legjobb eredmény elérése érdekében olyan alkalmazást kell letöltenie, amely kihasználja a készülék beépített vakuját.

Ha iOS-készülékkel (iPhone, iPad) rendelkezik, QR-olvasó alkalmazásokat találhat az App Store-ban az adott kifejezéssel történő kereséssel. Válassza ki az igényeinek leginkább megfelelő alkalmazást, majd helyezze fel a készülékére (pl. QR Reader for iPhone). Az iOS 11-gyel a Kamera alkalmazás már beépített funkcióval rendelkezik a QR-kódok beolvasásához, így nincs szükség harmadik féltől származó olvasó telepítésére. Az optimális megvilágítás érdekében azonban javasolt olyan alkalmazást választani, amely a készülék natív vakuját használja.

QR-olvasó alkalmazásokat a BlackBerry-felhasználók a BlackBerry App Worldben (Market, App Market) kereshetnek. Válassza ki az igényeinek leginkább megfelelő alkalmazást, majd helyezze fel a készülékére (pl. QR Code Scanner).

Amint megtalálta és elindította a megfelelő alkalmazást, máris elkezdheti a kódok beolvasását:
– Indítsa el a kívánt QR-kódolvasó alkalmazást. Kérésre adjon hozzáférést az alkalmazásnak a kamerához. Ha ezt megteszi, a telefon kamerája elkezd képeket készíteni.
– Helyezze a készülék kamera objektívjét a vonalkód fölé, majd tartsa ott, amíg a teljes QR-kód meg nem jelenik a képernyőn.
– Fókuszáljon a készülék kamerájával a beolvasni kívánt kódra; néhány másodperc múlva a kód tisztán láthatóvá és könnyen olvashatóvá válik.
– Ha a kód hatótávolságon belül van, az alkalmazás vagy automatikusan beolvassa, vagy arra kéri, hogy készítsen róla fényképet (előfordulhat, hogy a kijelzőt meg kell érintenie a kiemelt részen).
– Ha minden a terv szerint ment, akkor már csak annyi a dolgod, hogy meglátogatod azt az oldalt, ahová a kódot beírtad.

 

kép forrása: http://www.netkreativ.hu/webaruhazblog/wp-content/uploads/2011/09/img.png

Érdekelhet még

öv hossz

Öv hossz mérése

Publikálta - 2023-01-18 0
Az iskolában nem kötelesek ezt megtanulni, a szülőket nem tájékoztatják, a fogyasztókat pedig nem értesítik a gyártók. Amikor övet vásárol,…
francia manikűr készítése

Francia Manikűr készítése

Publikálta - 2022-08-25 0
Könnyen alkalmazható francia manikűr lépésről lépésre. 1 lépés:  A maradék körömlakkot körömlemosóba mártott vattakoronggal törölje le. 2. lépés: Mossuk meg…
abálás

Abálás

Publikálta - 2022-12-06 0
Az abálás 100 foknál alacsonyabb hőmérsékleten történő, lassú és hosszú ideig tartó főzést jelent. Az abált szalonnát az alábbiak szerint…
nyakkendő kötése

Nyakkendő Kötése

Publikálta - 2022-08-04 0
A nyakkendőkötés művészetének titkai Mások inkább kiegészítőként használják a munkában vagy a mindennapokban, szemben azokkal, akik csak hivatalos eseményekre vagy…
ragasztópisztoly

Ragasztópisztoly használata

Publikálta - 2022-11-24 0
TIPP 1: A ragasztópisztoly előkészítése: Használat előtt mindig győződj meg arról, hogy a ragasztópisztoly jó állapotban van, és szükség esetén…

Leave a comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük