nyakkendő kötése

Nyakkendő Kötése

928 0

A nyakkendőkötés művészetének titkai

Mások inkább kiegészítőként használják a munkában vagy a mindennapokban, szemben azokkal, akik csak hivatalos eseményekre vagy különleges alkalmakra veszik fel. Mindkét esetben minden férfinak alapvető ismeretekkel kell rendelkeznie arról, hogyan kell nyakkendőt kötni, mivel a nyakkendő az egyik leghagyományosabban férfias ruhadarab.

A nyakkendő viselése felsőbbrendűséggel, hatalommal és férfiassággal társul.

A nyakkendő viselését számos olyan szakmában és tevékenységben nagyra értékelik, amelyek jellemzően férfiakhoz kötődnek. Ilyen például a halászat, a pásztorkodás, a katonai szolgálat és a fegyveres erők más ágai. Valójában ugyanazt a csomózási módszert, amelyet a nyakkendőcsomózásnál használnak, mindezen egyéb területeken is alkalmazzák: az úgynevezett csúszós csomót. A nyakkendőcsomózás azzal kezdődik, hogy a nyakkendővel hurkot képezünk, majd a széles vagy egyébként aktív végét a keskeny vagy passzív végére tekerjük, hogy az utóbbi szabadon csúszhasson a kialakított csomóban; ez a nyakkendőcsomózás alapvető koncepciója. A nyakkendőkötésnek több mint 85 (!) különböző módja van, de az emberek többsége egyetért abban, hogy ezek közül csak körülbelül 15 esztétikus és általánosan használt.

Ne essünk kétségbe! Ha valaha is olyan helyzetbe kerülsz, amikor tudnod kell, hogyan kell nyakkendőt kötni, jó ötlet, ha legalább egy-két különböző csomót jól ismersz, még ha nem is kell mindet fejből megjegyezned. Gyakori, hogy a férfiaknak van egy partnerük, aki segít nekik a nyakkendőkötésben; azonban nagyon kínos lehet, ha a partnered nincs jelen, és meg kell kérned valaki mást, hogy kösse meg a nyakkendődet.

Egyetlen férfi sem tekinthető igazán sikeresnek, amíg nem sajátította el a nyakkendőkötés művészetét.

Ha szerencsés vagy, és a legjobb esetben ha apukád tanítja meg neked a nyakkendőkötés alapjait. De még ha kiderülne is, hogy ez nem így van, akkor is van remény, mert abban a szerencsés korban élünk, amikor az internetnek köszönhetően mindenről és bármiről könnyen elérhető és egy szempillantás alatt megtanulható az információ.

Egy nyakkendőben sokféle csomót lehet készíteni. Hogy miért? Mert a nyakkendő megkötésének módjából következtetni lehet a viselőjének jellemére. Az átlagember, aki nem visel gyakran nyakkendőt, első pillantásra talán nehezen tud különbséget tenni a különböző nyakkendőkötési módok között. Egyes kultúrákban azonban a megkötés módja nagyon fontos szerepet játszik abban, hogy az emberek hogyan érintkeznek egymással. Ezért erősen ajánlott a csomókötés többféle technikájának elsajátítása.

A megfelelő nyakkendőcsomó kiválasztásával a viselő (a férfi) stílusérzéke javítható.

A tökéletes nyakkendőkötéshez sok gyakorlásra van szükség, ahogy a biciklizéshez vagy akár csak a cipőkötéshez is. A kerékpározásról sem feledkezhetünk meg, akárcsak a másik tevékenységről. Elegendő gyakorlás után bármikor képes lesz tökéletesen követni a mozdulatokat, még akkor is, amikor először ébred fel a legmélyebb álmából, amit valaha is átélt.

Tanulj meg különféle csomókat a nyakkendőkötéshez, ha igazán divatosan szeretnél kinézni.

A tapasztalatszerzéshez mindössze egy ingre, egy nyakkendőre, egy tükörre és használati utasításunkra van szükséged.

Ezen kívül szükséged lesz némi türelemre, valamint némi elszántságra. De higgy nekem, ha azt mondom, megéri!

Ha felkészültél, máris kezdheted!

A nyakkendők kötésének technikái:

 • Hagyományos kötés nyakkendőkhöz:
  Az egyik legjellemzőbb és leggyakrabban használt nyakkendőcsomó az úgynevezett egyszerű csomó. Ezért bármilyen inggel vagy gallérral viselheted, így sokoldalúan felhasználható a szekrényedben. És mivel elég hosszúra hagyja a nyakkendőt, leginkább az átlagos magasságú vagy az átlagosnál magasabb férfiak körében népszerű. (Ez a fajta csomó ugyanis az alacsonyabb férfiaknak „összenyomottnak” tűnhet az arcuk).

Csináld így!

Lépések:

 • Az ing gallérjának összehajtása után rögzítsd hozzá a nyakkendőt úgy, hogy a hátulra varrt rész elölről látszódjon. Ügyeljünk arra, hogy a szár vastagabb és aktívabb vége kissé lejjebb legyen, mint a keskenyebb vége. (Ha az ing a nyakában van, a megfelelő arány körülbelül háromharmad-kétharmad).
  Tartsa a kezét a nyakkendőnek azon a végén, amelyik szélesebb, mint a többi; ez az aktív szár, és a folyamat során végig ezzel fog dolgozni.
  A csomó akkor van kész, amikor a nyakkendő szélesebbik vége a keskenyebbik vége alatt és fölött kereszteződik.
  Eközben a szárat hátulról húzzuk előre, hogy a vékonyabb vég eleje köré tekeredjen.
  Ezután kezdje alulról, és a szélesebb végével haladjon felfelé a nyakhurokban.
  Az imént a mellkasán keresztül behúzott véget nagyon enyhe előrehúzással húzza a csomó felé.
  Miután az előző lépésben létrehozta az elülső hurkot, a nyakkendőt fonja vissza a keresztbe tett szövetcsíkon keresztül felülről lefelé az elülső hurokon keresztül. Rendkívüli óvatossággal, a szélesebb nyílással rendelkező végét vezesse át a hurokon, és ha szükséges, oldja ki a csomót.
  Enyhén húzza szorosabbra az aktív szárat, és helyezze a csomót úgy, hogy az a szár közepén legyen.

 

 

kép forrása:

oltonyhaz.net/wp-content/uploads/2020/02/egyszeru-csomo.jpg

Érdekelhet még

ezüst ékszer tisztítása

Ezüst ékszerek tisztítása

Publikálta - 2023-02-04 0
Az ezüst ékszer egy másik olyan tárgy, amely az idő hatásait mutatja. Megfelelő ápolással azonban az ezüst ékszerek olyan jól…
fondant

Fondant készítése

Publikálta - 2022-12-11 0
Hozzávalók: 6 evőkanál víz 1 evőkanál őrölt zselatin (8-10 g) 2 evőkanál méz 1 evőkanál margarin kb. 90-100 dkg porcukor…
jobb agyféltekével rajzolni

Jobb agyféltekével rajzolni

Publikálta - 2023-07-25 0
Rendszeresen szembesülsz olyan kihívásokkal, amelyekről tudod, hogy nem tudsz legyőzni? Úgy tűnik, többször megnyomod az „akadály” gombot. Hogy mit gondolsz…
narancssárgát keverni

Narancssárgát keverni

Publikálta - 2023-08-28 0
Mivel a narancssárga szín egyszerűen vörös és sárga keveréke, könnyen elkészíthető egy festékkeverőben. Kövesd ezeket a lépéseket, hogy narancsot készíts…
párhuzamos parkolás

Párhuzamosan parkolni

Publikálta - 2023-04-27 0
A párhuzamos parkolás kihívást jelent az új vezetők számára. Nem jó ötlet hosszabb ideig feltartani a forgalmat, és tolatás közben…