párhuzamos parkolás

Párhuzamosan parkolni

177 0

A párhuzamos parkolás kihívást jelent az új vezetők számára. Nem jó ötlet hosszabb ideig feltartani a forgalmat, és tolatás közben minden irányban tisztában kell lennie a távolsággal. A következő tanácsok azonban gyerekjátékká teszik a párhuzamos parkolást tolatás közben.

  • Keress egy megfelelő parkolóhelyet. Párhuzamosan parkolhatsz egy olyan helyre, amely csak egy méterrel hosszabb, mint a járműved, majd tolass be oda. Ha lelassítasz, és egy pillanatra megállsz a parkolóhely mellett, akkor képet kaphatsz arról, hogy mekkora az a hely.

 

  • Tedd ki az indexet, jelezd a parkolási szándékot.

 

  • Gurulj előre egyenesen a parkolóhely előtt álló autó mellé.  Állj meg úgy, hogy járműved hátulja párhuzamos legyen a másik jármű hátuljával. Ezt a vezetőoldali visszapillantó tükrön keresztül vagy hátrafelé pillantva láthatod; ideális esetben a másik jármű hátsó végének a leghátsó, háromszög alakú ablakban kell látszania.

 

  • A jobb oldali parkoláshoz tartsd mozdulatlanul a járművet a kormánykerék teljes jobbra fordításával, mielőtt hátramenetbe kapcsolnál.

 

  • A bal oldali tükör ellenőrzésével győződj meg arról, hogy van-e elegendő hely a megforduláshoz. Ha nincs előtted forgalom, akkor óvatosan megkezdheted a tolatást.

 

  • A kormányt teljesen jobbra fordítva láthatod a mögötted parkoló teljes járművet (beleértve a fényszórókat is). A járműved merőlegesen, 45 fokos szögben áll a másik kettőhöz képest.

 

  • Egyenesítsd ki a kormányt, majd folytasd a tolatást.

 

  • Állj meg egy pillanatra, és fordítsd el a kormányt teljesen balra, ha az autó jobb első lámpája párhuzamos az előtted álló autó hátuljával.

 

  • Menj hátrafelé, amíg a gépkocsid el nem fordul, és párhuzamos nem lesz a járdaszegéllyel és a többi parkoló járművel. A visszapillantó tükör segítségével ellenőrizd kétszer is a követési távolságot.

 

  • Válts előremenetbe, és gurulj a parkolóhely közepére, hogy mindenkinek legyen elegendő helye a kiálláshoz. Ha szükséges, ekkor tudsz egy kicsit igazítani is az autó helyzetén.

Érdekelhet még

rizsfőző használata

Rizsfőző használata

Publikálta - 2023-01-10 0
Bár mindenkinek megvan a saját módszere, amire esküszik a tökéletesen főtt rizs elkészítéséhez, egy rizsfőző sokkal egyszerűbbé teheti a folyamatot,…
mosószoda

Mosószóda használata

Publikálta - 2022-12-08 0
A mosószódát többféleképpen lehet használni a mosás hatékonyságának javítására: kombinálható mosószerrel, hogy növelje az előbbi hatékonyságát, vagy önmagában is használható…
öv hossz

Öv hossz mérése

Publikálta - 2023-01-18 0
Az iskolában nem kötelesek ezt megtanulni, a szülőket nem tájékoztatják, a fogyasztókat pedig nem értesítik a gyártók. Amikor övet vásárol,…
nyakkendő kötése

Nyakkendő Kötése

Publikálta - 2022-08-04 0
A nyakkendőkötés művészetének titkai Mások inkább kiegészítőként használják a munkában vagy a mindennapokban, szemben azokkal, akik csak hivatalos eseményekre vagy…
android mobil frissítése

Android mobil frissítése

Publikálta - 2022-11-29 0
Szeretnéd a legújabb Android-verziót a mobilodon? Teljes biztonságban ellenőrizheted, hogy néhány kattintással elérhető-e az Android újabb verziója a telefonodra. Abban…