párhuzamos parkolás

Párhuzamosan parkolni

425 0

A párhuzamos parkolás kihívást jelent az új vezetők számára. Nem jó ötlet hosszabb ideig feltartani a forgalmat, és tolatás közben minden irányban tisztában kell lennie a távolsággal. A következő tanácsok azonban gyerekjátékká teszik a párhuzamos parkolást tolatás közben.

  • Keress egy megfelelő parkolóhelyet. Párhuzamosan parkolhatsz egy olyan helyre, amely csak egy méterrel hosszabb, mint a járműved, majd tolass be oda. Ha lelassítasz, és egy pillanatra megállsz a parkolóhely mellett, akkor képet kaphatsz arról, hogy mekkora az a hely.

 

  • Tedd ki az indexet, jelezd a parkolási szándékot.

 

  • Gurulj előre egyenesen a parkolóhely előtt álló autó mellé.  Állj meg úgy, hogy járműved hátulja párhuzamos legyen a másik jármű hátuljával. Ezt a vezetőoldali visszapillantó tükrön keresztül vagy hátrafelé pillantva láthatod; ideális esetben a másik jármű hátsó végének a leghátsó, háromszög alakú ablakban kell látszania.

 

  • A jobb oldali parkoláshoz tartsd mozdulatlanul a járművet a kormánykerék teljes jobbra fordításával, mielőtt hátramenetbe kapcsolnál.

 

  • A bal oldali tükör ellenőrzésével győződj meg arról, hogy van-e elegendő hely a megforduláshoz. Ha nincs előtted forgalom, akkor óvatosan megkezdheted a tolatást.

 

  • A kormányt teljesen jobbra fordítva láthatod a mögötted parkoló teljes járművet (beleértve a fényszórókat is). A járműved merőlegesen, 45 fokos szögben áll a másik kettőhöz képest.

 

  • Egyenesítsd ki a kormányt, majd folytasd a tolatást.

 

  • Állj meg egy pillanatra, és fordítsd el a kormányt teljesen balra, ha az autó jobb első lámpája párhuzamos az előtted álló autó hátuljával.

 

  • Menj hátrafelé, amíg a gépkocsid el nem fordul, és párhuzamos nem lesz a járdaszegéllyel és a többi parkoló járművel. A visszapillantó tükör segítségével ellenőrizd kétszer is a követési távolságot.

 

  • Válts előremenetbe, és gurulj a parkolóhely közepére, hogy mindenkinek legyen elegendő helye a kiálláshoz. Ha szükséges, ekkor tudsz egy kicsit igazítani is az autó helyzetén.

Érdekelhet még

abálás

Abálás

Publikálta - 2022-12-06 0
Az abálás 100 foknál alacsonyabb hőmérsékleten történő, lassú és hosszú ideig tartó főzést jelent. Az abált szalonnát az alábbiak szerint…
Százalék számítás

Százalékszámítás

Publikálta - 2022-07-17 0
Authoritatively enhance premium products rather than economically sound web services. Conveniently reconceptualize cost effective human capital rather than proactive catalysts…
ezüst ékszer tisztítása

Ezüst ékszerek tisztítása

Publikálta - 2023-02-04 0
Az ezüst ékszer egy másik olyan tárgy, amely az idő hatásait mutatja. Megfelelő ápolással azonban az ezüst ékszerek olyan jól…
blansírozás

Blansírozás

Publikálta - 2022-12-18 0
A gyümölcsök és zöldségek fagyasztóba helyezése a legbiztosabb módszer a frissesség megőrzésére. Sajnos sok zöldség és néhány gyümölcs gyorsan elveszíti…
pelenkázás

Pelenkázás

Publikálta - 2022-11-26 0
Sokaknak lehetnek kérdései azzal kapcsolatban, hogyan kell helyesen pelenkázni a babát, különösen akkor, ha önök ideiglenesen beugró bébiszitterek, vagy első…