párhuzamos parkolás

Párhuzamosan parkolni

Publikálva: at 10:03
74 0

A párhuzamos parkolás kihívást jelent az új vezetők számára. Nem jó ötlet hosszabb ideig feltartani a forgalmat, és tolatás közben minden irányban tisztában kell lennie a távolsággal. A következő tanácsok azonban gyerekjátékká teszik a párhuzamos parkolást tolatás közben.

  • Keress egy megfelelő parkolóhelyet. Párhuzamosan parkolhatsz egy olyan helyre, amely csak egy méterrel hosszabb, mint a járműved, majd tolass be oda. Ha lelassítasz, és egy pillanatra megállsz a parkolóhely mellett, akkor képet kaphatsz arról, hogy mekkora az a hely.

 

  • Tedd ki az indexet, jelezd a parkolási szándékot.

 

  • Gurulj előre egyenesen a parkolóhely előtt álló autó mellé.  Állj meg úgy, hogy járműved hátulja párhuzamos legyen a másik jármű hátuljával. Ezt a vezetőoldali visszapillantó tükrön keresztül vagy hátrafelé pillantva láthatod; ideális esetben a másik jármű hátsó végének a leghátsó, háromszög alakú ablakban kell látszania.

 

  • A jobb oldali parkoláshoz tartsd mozdulatlanul a járművet a kormánykerék teljes jobbra fordításával, mielőtt hátramenetbe kapcsolnál.

 

  • A bal oldali tükör ellenőrzésével győződj meg arról, hogy van-e elegendő hely a megforduláshoz. Ha nincs előtted forgalom, akkor óvatosan megkezdheted a tolatást.

 

  • A kormányt teljesen jobbra fordítva láthatod a mögötted parkoló teljes járművet (beleértve a fényszórókat is). A járműved merőlegesen, 45 fokos szögben áll a másik kettőhöz képest.

 

  • Egyenesítsd ki a kormányt, majd folytasd a tolatást.

 

  • Állj meg egy pillanatra, és fordítsd el a kormányt teljesen balra, ha az autó jobb első lámpája párhuzamos az előtted álló autó hátuljával.

 

  • Menj hátrafelé, amíg a gépkocsid el nem fordul, és párhuzamos nem lesz a járdaszegéllyel és a többi parkoló járművel. A visszapillantó tükör segítségével ellenőrizd kétszer is a követési távolságot.

 

  • Válts előremenetbe, és gurulj a parkolóhely közepére, hogy mindenkinek legyen elegendő helye a kiálláshoz. Ha szükséges, ekkor tudsz egy kicsit igazítani is az autó helyzetén.

Érdekelhet még

francia manikűr készítése

Francia Manikűr készítése

Publikálta - 2022-08-25 0
Könnyen alkalmazható francia manikűr lépésről lépésre. 1 lépés:  A maradék körömlakkot körömlemosóba mártott vattakoronggal törölje le. 2. lépés: Mossuk meg…
henger térfogata

Henger térfogata

Publikálta - 2022-11-12 0
A henger térfogata: A párhuzamosoknak a két kör síkja közé eső szakaszait alkotónak (az ábrán zöldek) nevezzük. Hengerszerű test magasságán…
nyakkendő kötése

Nyakkendő Kötése

Publikálta - 2022-08-04 0
A nyakkendőkötés művészetének titkai Mások inkább kiegészítőként használják a munkában vagy a mindennapokban, szemben azokkal, akik csak hivatalos eseményekre vagy…
Százalék számítás

Százalékszámítás

Publikálta - 2022-07-17 0
Authoritatively enhance premium products rather than economically sound web services. Conveniently reconceptualize cost effective human capital rather than proactive catalysts…
ragasztópisztoly

Ragasztópisztoly használata

Publikálta - 2022-11-24 0
TIPP 1: A ragasztópisztoly előkészítése: Használat előtt mindig győződj meg arról, hogy a ragasztópisztoly jó állapotban van, és szükség esetén…

Leave a comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük