gázszámla csökkentése

gázszámla csökkentés

1597 0

Hogyan tudom csökkenteni a gázszámlámat?

A gázfelhasználás és természetesen a gáz ára is drámaian megnő télen. Bizonyos megvalósítható lehetőségek kihasználásával csökkentheti a gázfelhasználást és ezáltal a gázköltséget. Különösen fontos odafigyelni, mivel az elmúlt években folyamatosan emelkedett az energia ára, és mivel 2022. augusztus 1-jétől életbe lépett az átlagos felhasználás feletti piaci elszámolás.

Főbb tennivalók:

 1. Az ablakok és ajtók esetében szigetelje azokat. Feltehetően az utcát is fűti, ha több rés van az ablakokon. Hogyan szigeteljük az ablakokat és ajtókat ? jó forrás a szigeteléssel kapcsolatos információkért. ésszerű javaslatainkat.
 2. Csökkentse néhány fokkal a termosztátot, ha nincsen otthon, és üres a lakás.
 3. Megfelelő külső szigeteléssel a fűtési költség nagymértékben csökkenthető. Érdemes a padlást és a homlokzatot is szigetelni, így nyáron kevesebb hőt tart vissza a lakás, télen pedig kevesebb hő vész el.
 4. Azzal, hogy a fűtőtestet körülvevő tér üresen marad, a helyiséget egyenletesebben fűti, ami azt eredményezi, hogy a termosztát ritkábban kapcsol be.
 5. Este néhány fokkal csökkentse a hőmérsékletet. A gázköltség 10 százalékkal felére csökkenthető, ha a szoba átlaghőmérsékletét 2 fokkal csökkentjük, ami fokonként 5 százalékos energiamegtakarítást jelent.
 6. Kapcsolja ki a radiátort, és csukja be az ajtót azokban a helyiségekben, amelyeket télen ritkán vagy soha nem használ.
 7. Szellőztetéskor a termosztátot a legalacsonyabb fokozatra kell állítani.
 8. A tökéletes páratartalom segítségével alacsonyabb hőmérsékleten is elérhető a megfelelő hőmérséklethez kapcsolódó komfortérzet. A melegérzet a 22 °C-os hőmérsékletnek felel meg, 0 °C-on 40%-os páratartalom és 60%-os relatív páratartalom mellett. Szükség esetén a fűtött helyiségek páratartalmának ellenőrzése után ürítsen ki!

Döntsön egy tanítható termosztátról. Ismerje meg a család vagy az egyén napi rutinját, fűtési preferenciáit és a ház vagy lakás hőviszonyait. Ezeket figyelembe véve szükség esetén bekapcsolja a fűtőberendezést, és fokozatosan beállítja az áramkör működését, miközben figyeli az apró eltéréseket.

a gázfelhasználás csökkentése a fürdőszobában

 1. Ellenőrizze a melegvíz hőmérsékletének beállítását, és éppen csak annyira csökkentse, hogy még mindig elég meleg legyen a fürdéshez és a mosogatáshoz.
 2. Fürdés helyett inkább zuhanyozzon. A forró víz folyamatos futtatása zuhanyzás közben szintén nem ajánlott.

A konyha gázfogyasztásának csökkentése

 1. Ahelyett, hogy folyó forró vízben mosogatna, inkább töltse meg a mosogatót meleg vízzel, mosogassa el benne az edényeket, majd öblítse le őket hideg vízben.

 

Érdekelhet még

bazsarózsa nevelése

Bazsarózsa Nevelése

Publikálta - 2022-08-31 0
Hogyan kell termeszteni és ápolni a bazsarózsát, a profik szerint: A bazsarózsa (Paeonia) édes illatával és élénk virágaival gyorsan meghódította…
hitel felvétel

Hitel Felvétel

Publikálta - 2022-08-15 0
Mivel vannak olyan helyzetek, amikor nem rendelkezünk elegendő pénzügyi forrással céljaink eléréséhez, kidolgoztuk a kölcsönök koncepcióját. Az elmúlt években maga…
adventi koszorú készítése

Adventi koszorú készítése

Publikálta - 2022-07-24 0
  Végig vezetünk az adventi koszorú készítésének folyamatán, hogy elkészíthesd a saját egyszerű és gyors adventi dekorációdat. Jó helyre érkeztél,…
hősugárzó választása

Hősugárzó Választása

Publikálta - 2022-08-26 0
Az ősz gyors közeledtével a legjobb, ha fűtési rendszerét a lehető leghamarabb felkészíti. A sugárzó fűtés előnyei különösen a nyitott…
Skype letöltés

Skype Letöltés

Publikálta - 2022-07-22 0
A Skype használatának részletes bemutatása A Skype lehetővé teszi, hogy kapcsolatot tartson fenn a távol élő szeretteivel. Rendszeresen beszél telefonon…