jobb agyféltekével rajzolni

Jobb agyféltekével rajzolni

69 0

Rendszeresen szembesülsz olyan kihívásokkal, amelyekről tudod, hogy nem tudsz legyőzni? Úgy tűnik, többször megnyomod az „akadály” gombot. Hogy mit gondolsz az ilyen eseményekről, az az igazi kérdés, nem ez. Mindig új területen képezheted magadat. Ha hajlandó vagy tanulni, nincs határa annak, amit kemény munkával és odaadással tehetsz. Ugyanez igaz az élethű ábrázolásokra is. Ha nem tudsz jobbat, elsőre abszurdnak hangzik. De ez hamarosan megváltozik. Lehet, hogy elsőre szokatlannak hangzik, de a megközelítés alaptétele a következő: vázlatkészítés szándék nélkül. Nézzük a lehetőségeket!

  • Érdemes lenne elmenned egy jobb agyféltekés rajztanfolyamra, ahol segíteni fognak a fejlődés útjára lépni, és biztosítják neked az eszközöket, illetve az ismeretanyagot.
  • Ahhoz, hogy a logikus és strukturált gondolkodású bal agyféltekédet kikapcsold, el kell engedned a képzettársításokat, el kell hallgatnod a gondolataidat, el kell rugaszkodnod minden korábban már berögzül tevékenységtől, szimbólumtól és a szigorú vonalvezetéstől. Meg kell tanulnod, hogy csak az adott pillanatra összpontosíts és koncentrálni az adott feladatra. A ráhangolódást segíti a halk zeneszó, és néhány speciális gyakorlat.
  • Ismerkedj meg az eszközökkel. Teszteld le, hogy hogy a különböző keménységű grafitceruzákkal milyen erős vagy éppen halvány színeket tudsz csinálni.
  • Figyeld meg a valóságot. Triviálisan hangzik, de a jobb agyféltekés rajzolás során azt kell a papírra rajzolnod amit látsz. Figyeld meg a szürke árnyalatait, majd készíts hozzá tartozó tónusskálát!
  • Érdemes felvenned segédpontokat és segédvonalakat, amelyek mutatni fogják , hogy hova rajzolj az üres lapon.
  • Halványan húzd meg a fontosabb körvonalakat. Ehhez át kell gondolnod, hogy mire is van szükséged. A jobb agyféltekés rajzoláskor a képet nem körvonalnak látod,  hanem árnyékok, árnyalatok, tónusskálák összességének. Sokkal precízebb lesz a kép, ha nem a megszokott körvonalakra fókuszálsz, hanem csak egy-egy részlet körvonalaira.
  • Satírozással, maszatolással kialakíthatod a részleteket!

A jobb agyféltekés rajzolás során mindig az adott részletre fókuszálj, ne pedig a teljes képre vagy alakra!

Bátran használhatod a grafit különböző árnyalatait. Minél több tónust fogysz használni, annál inkább életre fog kelni a képed. Használj sok – sok sötét színt, feketét, és jó pár finomabb árnyalatot is, egészen a fehérig!

A tónusskálát egy külön lapra készítsd el! Különíts el a lapon 8-10 részt, és a legsötétebbtől a legvilágosabbig (feketétől a fehérig) satírozd be őket! Ennek segítségével fel tudod mérni az eredeti kép árnyalatait, így pontosabban tudod megjeleníteni a saját rajzodon.

 

 

Érdekelhet még

vízmérő óra leolvasása

Vízmérő óra leolvasása

Publikálta - 2023-03-29 0
HOGYAN KELL LEOLVASNI A VÍZÓRÁT A vállalkozás 2017. január 1-jétől kezdte meg a háztartások és kisvállalkozások vízfogyasztásának éves ellenőrzését. Ezért…
öv hossz

Öv hossz mérése

Publikálta - 2023-01-18 0
Az iskolában nem kötelesek ezt megtanulni, a szülőket nem tájékoztatják, a fogyasztókat pedig nem értesítik a gyártók. Amikor övet vásárol,…
ezüst ékszer tisztítása

Ezüst ékszerek tisztítása

Publikálta - 2023-02-04 0
Az ezüst ékszer egy másik olyan tárgy, amely az idő hatásait mutatja. Megfelelő ápolással azonban az ezüst ékszerek olyan jól…
tojás főzése

Tojás főzése

Publikálta - 2022-11-21 0
Helyezd a tojásokat hideg vízzel  megtöltött lábasba. A víznek el kell lepnie a tojásokat legalább 2 cm-vel. Forrald fel lobogó,…
betűtípus választása

Betűtípus Választása

Publikálta - 2022-08-28 0
Gondolja újra, ha eddig azt feltételezte, hogy csak a grafikai szakemberek tudják értékelni a különböző betűtípusokat. Akár egy ajándékba szánt…