kukoricát főzni

Kukoricát főzni

Publikálva: at 13:32
256 0

Szinte mindenki szereti nyáron a főtt kukoricát. A kukorica könnyen főzhető alapanyag, így ez az egészséges és laktató nyári étel pillanatok alatt elkészül. Kövesd ezeket a lépéseket, hogy tökéletes kukoricát készíts minden alkalommal.

  • Előkészítés: Először is vegyél néhány darab kukoricacsövet, ezt helyi piacról vagy élelmiszerboltból tudod beszerezni a nyár során. Ellenőrizd, hogy a kukoricaszemek kemények -e, a csutka pedig zöld és friss.
  • Héj eltávolítása: Hámozd le a csutkát a kukoricáról, hogy a szemek láthatóak legyenek. Távolítsd el a kukoricahajként ismert vékony szálakat is.
  • Mosd meg: Hideg vízben mosd meg a kukoricacsöveket, ez segíteni fog a maradék héj eltávolításában.
  • Főzés: Egy nagy fazekat tölts tele vízzel, és adj hozzá egy csipet sót. A só segíteni fog kiemelni a kukorica természetes édes ízét. Ha víz már forrni kezd, akkor tedd bele a kukoricacsöveket.
  • Főzési idő: Főzd a kukoricát körülbelül 7-10 percig, vagy amíg a szemek meg nem puhulnak. Ügyelj rá, hogy ne főzd túl a kukoricát, mert akkor a szemek kemények és szárazak lesznek.
  • Szűrés: Ha kész, használj konyhai fogót vagy ehhez hasonló segédeszközt, a forró kukoricaforró vízből történő eltávolítására. Mielőtt tálalnád, hagyd néhány percig hűlni.

Érdekelhet még

sajtkrémes hagymaleves

Sajtkrémes hagymaleves recept

Publikálta - 2023-05-10 0
Hozzávalók: 3 nagy fej vöröshagyma 20 dkg natúr krém sajt (tömlős) 1-1,5 liter húsleves alaplé 1 kis pohár tejföl olaj…
steaket sütni

Steaket sütni

Publikálta - 2023-06-07 0
A kiváló minőségű hús kiválasztása és a tökéletesre időzített sütés elengedhetetlen az ízletes steakhez. A hús beszerzése és elkészítése nem…
kenyérlángos recept

Kenyérlángos Sütése

Publikálta - 2022-08-05 0
A legjobb parasztlángos(kenyérlángos) recept:              A tésztához: 6dl tej 1csipet cukor  4dkg élesztő 1kg liszt…
Mézeskalács készítése

Mézeskalács Készítése

Publikálta - 2022-07-27 0
A mézeskalács sokunk számára a karácsonyi szezon elengedhetetlen része. Már a mézeskalács sütés illata is mindenkit az ünnep hangulatába hozhat.…
birsalmasajt készítése

Birsalmasajt készítése

Publikálta - 2022-09-13 0
Hozzávalók: 80 dkg birs (alma) 400 g cukor 1 db citrom Elkészítése: Győződjön meg róla, hogy a birsek tiszták, mielőtt…