kukoricát főzni

Kukoricát főzni

Publikálva: at 13:32
418 0

Szinte mindenki szereti nyáron a főtt kukoricát. A kukorica könnyen főzhető alapanyag, így ez az egészséges és laktató nyári étel pillanatok alatt elkészül. Kövesd ezeket a lépéseket, hogy tökéletes kukoricát készíts minden alkalommal.

  • Előkészítés: Először is vegyél néhány darab kukoricacsövet, ezt helyi piacról vagy élelmiszerboltból tudod beszerezni a nyár során. Ellenőrizd, hogy a kukoricaszemek kemények -e, a csutka pedig zöld és friss.
  • Héj eltávolítása: Hámozd le a csutkát a kukoricáról, hogy a szemek láthatóak legyenek. Távolítsd el a kukoricahajként ismert vékony szálakat is.
  • Mosd meg: Hideg vízben mosd meg a kukoricacsöveket, ez segíteni fog a maradék héj eltávolításában.
  • Főzés: Egy nagy fazekat tölts tele vízzel, és adj hozzá egy csipet sót. A só segíteni fog kiemelni a kukorica természetes édes ízét. Ha víz már forrni kezd, akkor tedd bele a kukoricacsöveket.
  • Főzési idő: Főzd a kukoricát körülbelül 7-10 percig, vagy amíg a szemek meg nem puhulnak. Ügyelj rá, hogy ne főzd túl a kukoricát, mert akkor a szemek kemények és szárazak lesznek.
  • Szűrés: Ha kész, használj konyhai fogót vagy ehhez hasonló segédeszközt, a forró kukoricaforró vízből történő eltávolítására. Mielőtt tálalnád, hagyd néhány percig hűlni.

Érdekelhet még

csirkepaprikás

Csirkepaprikás recept

Publikálta - 2022-09-16 0
HOZZÁVALÓK: 8db csirkecomb 2fej vöröshagyma 6gerezd fokhagyma 1dbzöld  paprika 1db paradicsom olaj 1ek piros  paprika só bors A galuskához: só…
gofrit sütni

Gofrit sütni

Publikálta - 2023-10-19 0
A karácsonyi vásárokon árusított, népszerű gofri kis erőfeszítéssel otthon is elkészíthető, így gyorsan a gyerekek kedvencei lehetünk vagy akár a…
kacsamáj sütése

Kacsamáj Sütése

Publikálta - 2022-08-17 0
„(…) a kétlábúak máját lehet sózni munka közben, de a négylábúakét nem sózzuk”. Készítsünk sót és borsot a sütéshez, és…
vörösáfonya felhasználása

Vörösáfonya felhasználása

Publikálta - 2023-02-17 0
Az antioxidánsok, a flavonoidok és a vitaminok bőségesen megtalálhatóak az áfonyában, így kiváló élelmiszer-választás. A szívbetegségek, a cukorbetegség, az öregedés,…