kukoricát főzni

Kukoricát főzni

Publikálva: at 13:32
71 0

Szinte mindenki szereti nyáron a főtt kukoricát. A kukorica könnyen főzhető alapanyag, így ez az egészséges és laktató nyári étel pillanatok alatt elkészül. Kövesd ezeket a lépéseket, hogy tökéletes kukoricát készíts minden alkalommal.

  • Előkészítés: Először is vegyél néhány darab kukoricacsövet, ezt helyi piacról vagy élelmiszerboltból tudod beszerezni a nyár során. Ellenőrizd, hogy a kukoricaszemek kemények -e, a csutka pedig zöld és friss.
  • Héj eltávolítása: Hámozd le a csutkát a kukoricáról, hogy a szemek láthatóak legyenek. Távolítsd el a kukoricahajként ismert vékony szálakat is.
  • Mosd meg: Hideg vízben mosd meg a kukoricacsöveket, ez segíteni fog a maradék héj eltávolításában.
  • Főzés: Egy nagy fazekat tölts tele vízzel, és adj hozzá egy csipet sót. A só segíteni fog kiemelni a kukorica természetes édes ízét. Ha víz már forrni kezd, akkor tedd bele a kukoricacsöveket.
  • Főzési idő: Főzd a kukoricát körülbelül 7-10 percig, vagy amíg a szemek meg nem puhulnak. Ügyelj rá, hogy ne főzd túl a kukoricát, mert akkor a szemek kemények és szárazak lesznek.
  • Szűrés: Ha kész, használj konyhai fogót vagy ehhez hasonló segédeszközt, a forró kukoricaforró vízből történő eltávolítására. Mielőtt tálalnád, hagyd néhány percig hűlni.

Érdekelhet még

hurka sütése

Hurka sütése

Publikálta - 2022-09-24 0
 A sütőben felrobbanó hurka megakadályozása: A hurka felrobbanásának megakadályozása a sütőben Sokan értetlenül állnak a tény előtt, hogy a hurka…
kenyérlángos recept

Kenyérlángos Sütése

Publikálta - 2022-08-05 0
A legjobb parasztlángos(kenyérlángos) recept:              A tésztához: 6dl tej 1csipet cukor  4dkg élesztő 1kg liszt…
tejbegríz

Tejbegríz recept

Publikálta - 2022-12-07 0
HOZZÁVALÓK: 5dl tej 2ek cukor 4ek búzadara Tetejére: kakaópor fahéj Elkészítése: Először a tejet feltesszük forrni, vigyázzunk nehogy kifusson. A…
virsli főzés

Virsli főzés

Publikálta - 2023-03-25 0
A virslifőzés nem tűnik egyszerűnek, de a legtöbben találkoztak már azzal a frusztráló problémával, hogy a virslik főzés közben felhasadnak.…
instant kakaóport keverni házilag

Instant kakaóport keverni házilag

Publikálta - 2023-07-18 0
Kiváló minőségű, márkás instant kakaóporok is kaphatók, de ezek jócskán borsos árban vannak.  Hetente jelentős mennyiségű kakaó fogyhat el, ha…