hurka sütése

Hurka sütése

703 0

 A sütőben felrobbanó hurka megakadályozása:

A hurka felrobbanásának megakadályozása a sütőben

Sokan értetlenül állnak a tény előtt, hogy a hurka sütés közben gyakran megrepednek vagy akár szét is durranhatnak. Nem nehéz megtanulni, hogyan kell megsütni a hurkát; igazából csak két irányelvet kell betartani. Ismerje meg a sütőben sütött ízletes hurka elkészítésének titkát.

Sütéskor a hurkák gyakran kipukkadnak és összetörnek. Sokan azt mondják, hogy szúrd át a hurkát, vagy zsírozd meg, hogy ez ne történjen meg. Sajnos ez az ajánlás ritkán működik. A bél pontosan ott fog szétrobbanni, ahol kilyukasztották.


A hurkakészítés IGAZI TITKA KÉT ELEMBŐL ÁLL:
1). Főzés előtt merítsük a hurkákat hideg vízbe.
2). Alacsony hőfokon kell sütni.

Ez annak köszönhető, hogy a hurkát jellemzően több nappal (akár hetekkel) az elkészítése után fogyasztják el. A hurka bélése ez idő alatt veszít nedvességet, így merevvé és törékennyé válik. Főzéskor a hurkák belsejében lévő hús megnő, és megnyújtja a kemény bélzetet, így az szétrobbanásra kényszerül.

Szerencsére a bél a vízfelvétel révén visszanyerheti rugalmasságát, így a bél a lassú, alacsony hőfokon történő főzés során annyit tud nyúlni, amennyit a töltelék tágul. Ezért a főzés közbeni magas hőfok tönkreteszi a hurkát. A sütés 140 Celsius-fokon 35-40 percig tart.

 

LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE ÚTMUTATÓ A SÜTŐBEN SÜTÖTT HURKÁHOZ: 
1. A hurkát 30 percre hideg vízbe áztatjuk, majd letörölgetjük.
2. Rendezze el a hurkákat egy sütőlapon úgy, hogy ne érjenek egymáshoz (ez megakadályozza, hogy a hurkák elszakadjanak).
3. A hurka alá öntünk 1 dl vizet.
4. Ezután hideg sütőbe tesszük a hurkákat és 140 fokon 25-30 percig sütjük.
5. A két fakanál segítségével megfordítjuk, megkenjük a lecsepegtetett zsírral, és még 10 percre visszatesszük a sütőbe. A piros és ropogós bőr az ideális állapot.

 

kép forrása: https://www.mindmegette.hu/images/321/L/lead_L_crop_202110191225_sult_hurka.jpg

Érdekelhet még

puncs készítése

Puncs készítés

Publikálta - 2022-07-18 0
Hogyan készítsünk puncsot, ami a közelgő összejövetel-parti fénypontja lesz? A puncs felszolgálásakor nincs szükség egyedi rendelések felvételére, így ideális megoldás…
pitypangszörp recept

Pitypangszörp recept

Publikálta - 2023-03-20 0
Hozzávalók 2 bögre pitypang 30 dkg méz 2 db citrom 1.5 l víz Előkészítési idő: 15 PERC Elkészítési idő: 1 ÓRA Elkészítése:  A virágokat szedd le a száráról, és jó…
rántott sajt

Rántott sajt

Publikálta - 2022-11-10 0
Hozzávalók: 50 dkg trappista sajt 2 db tojás 5 evőkanál finomliszt 1 bögre zsemlemorzsa 5 dl napraforgó olaj   Elkészítése:…
levendulaszörp készítés

Levendulaszörp készítés

Publikálta - 2023-06-20 0
Hozzávalók: 50 db levendula (150-200 gramm) 2 kg cukor 2 liter víz 2 db citrom 1 evőkanál citromsav   Elkészítés:…
házi kenyér recept

Házi kenyér recept

Publikálta - 2023-04-20 0
A boltokban kapható fehér kenyerek általában túlságosan puffasztóak vagy szivacsosak, ezért jobb, ha otthon készítünk saját kenyeret. A teljes kiőrlésű…