karácsonyi hangulatot varázsolni a lakásba

Karácsonyi hangulatot varázsolni a lakásba

420 0

A karácsonyi díszek azonnal megjelennek a házakban, utcákban és üzletekben, amint elkezdődik advent. Az időnkénti túldíszítés ellenére kellemes karácsonyi hangulatot varázsolhatsz otthonodba, és a megfelelő egyensúly megtalálásával izgatottan várhatod a szenteste érkezését, ha ezt a pár dolgot megcsinálod.

 

 • A megfelelő dekorációval egyből ünnepi hangulatot varázsolhatsz. Nem kell nagy dologra gondolnod. Elég hozzá néhány szalag, vagy papírdísz, ami tökéletes erre a „feladatra”.

  –  Vannak olyan színek, melyek kifejezetten a karácsonyt juttatják az emberek eszébe.. Ilyen például a piros, az arany, az ezüst, a zöld. Ha ilyen színű díszeket használsz a dekorációhoz, már jó úton haladsz.
  – Dobd fel otthonodat apró díszekkel, hógömbbel.
  – Az asztalra használj karácsonyi mintájú terítőt.
  – Mikulásvirágot tegyél az asztalra, amely szintén nagyon hangulatos eleme a karácsonyi dekornak.

 • A tökéletes karácsonyi illat kiválasztása. Egy közös mézeskalácssütés, illatgyertya vagy narancshéj megszárítása máris előcsalják a karácsony illatait.
 • Az adventi kalendárium, koszorú kiváló választás arra, hogy a várakozást egy kicsit még izgalmasabbá tedd.
 • A világítás is nagyon hangulatos lehet.  A gyertyák ugyanis melegséget árasztanak, és meghittebbé varázsolják a lakást.
 • Ha van esetleg cserépkályhád, vagy kandallód akkor mindenféleképpen gyújts be. Ezzel is melegséget hozol az otthonodba.
 • Karácsonyi zenékből készíts egy saját lejátszási listát. Több internetes oldalon találsz kész lejátszási listát, de elkészítheted a saját karácsonyi listádat is, és már mehet is a hangolódás.
 • Olvass sok karácsonyi történetet. A Bibliában több helyen is megtalálod a karácsonyi történetet (Máté és Lukács evangéliumában). A klasszikusok pedig egy kicsit mesés oldalát is megmutatják az ünnepeknek.
 • Karácsonyi film: A film kikapcsol, és egy kicsit segít a karácsony könnyedségét előhozni.
 • Készíts karácsonyi kekszet, egy kis forralt bort ,forró csokit, mézeskalácsot amivel, mindenki arcára mosolyt csalhatsz.
 • Már csak az maradt hátra, hogy minél több barátot és családtagot vendégül láss otthonodban, hiszen az ünnep akkor a legjobb, ha minél több emberrel megosztod az örömöt.

Érdekelhet még

tulajdoni lap lekérése

Tulajdoni Lap Lekérése

Publikálta - 2022-07-25 0
A tulajdoni lapokat ingyenesen is letöltheti : útmutató az elektronikusan hitelesített és a nem hitelesített tulajdoni lapok letöltéséhez. Egy ingatlan…
blansírozás

Blansírozás

Publikálta - 2022-12-18 0
A gyümölcsök és zöldségek fagyasztóba helyezése a legbiztosabb módszer a frissesség megőrzésére. Sajnos sok zöldség és néhány gyümölcs gyorsan elveszíti…
jácint

Jácint gondozása

Publikálta - 2022-09-14 0
A kerti jácint (Hyacinthus orientalis), az egyik legkedveltebb évelő hagymás növény, valójában Délnyugat-Ázsiában, Libanonban, sőt Törökország és Szíria egyes régióiban…
rizsfőző használata

Rizsfőző használata

Publikálta - 2023-01-10 0
Bár mindenkinek megvan a saját módszere, amire esküszik a tökéletesen főtt rizs elkészítéséhez, egy rizsfőző sokkal egyszerűbbé teheti a folyamatot,…
füvesítés

Füvesíteni

Publikálta - 2023-04-03 0
Igaz az, hogy mindenki másnak mindig jobban megy a füvesítés? Ez nem feltétlenül van így. A megfelelő módszer egyszerű; ez…