karácsonyi hangulatot varázsolni a lakásba

Karácsonyi hangulatot varázsolni a lakásba

536 0

A karácsonyi díszek azonnal megjelennek a házakban, utcákban és üzletekben, amint elkezdődik advent. Az időnkénti túldíszítés ellenére kellemes karácsonyi hangulatot varázsolhatsz otthonodba, és a megfelelő egyensúly megtalálásával izgatottan várhatod a szenteste érkezését, ha ezt a pár dolgot megcsinálod.

 

 • A megfelelő dekorációval egyből ünnepi hangulatot varázsolhatsz. Nem kell nagy dologra gondolnod. Elég hozzá néhány szalag, vagy papírdísz, ami tökéletes erre a „feladatra”.

  –  Vannak olyan színek, melyek kifejezetten a karácsonyt juttatják az emberek eszébe.. Ilyen például a piros, az arany, az ezüst, a zöld. Ha ilyen színű díszeket használsz a dekorációhoz, már jó úton haladsz.
  – Dobd fel otthonodat apró díszekkel, hógömbbel.
  – Az asztalra használj karácsonyi mintájú terítőt.
  – Mikulásvirágot tegyél az asztalra, amely szintén nagyon hangulatos eleme a karácsonyi dekornak.

 • A tökéletes karácsonyi illat kiválasztása. Egy közös mézeskalácssütés, illatgyertya vagy narancshéj megszárítása máris előcsalják a karácsony illatait.
 • Az adventi kalendárium, koszorú kiváló választás arra, hogy a várakozást egy kicsit még izgalmasabbá tedd.
 • A világítás is nagyon hangulatos lehet.  A gyertyák ugyanis melegséget árasztanak, és meghittebbé varázsolják a lakást.
 • Ha van esetleg cserépkályhád, vagy kandallód akkor mindenféleképpen gyújts be. Ezzel is melegséget hozol az otthonodba.
 • Karácsonyi zenékből készíts egy saját lejátszási listát. Több internetes oldalon találsz kész lejátszási listát, de elkészítheted a saját karácsonyi listádat is, és már mehet is a hangolódás.
 • Olvass sok karácsonyi történetet. A Bibliában több helyen is megtalálod a karácsonyi történetet (Máté és Lukács evangéliumában). A klasszikusok pedig egy kicsit mesés oldalát is megmutatják az ünnepeknek.
 • Karácsonyi film: A film kikapcsol, és egy kicsit segít a karácsony könnyedségét előhozni.
 • Készíts karácsonyi kekszet, egy kis forralt bort ,forró csokit, mézeskalácsot amivel, mindenki arcára mosolyt csalhatsz.
 • Már csak az maradt hátra, hogy minél több barátot és családtagot vendégül láss otthonodban, hiszen az ünnep akkor a legjobb, ha minél több emberrel megosztod az örömöt.

Érdekelhet még

kankalin gondozása

Kankalin gondozása

Publikálta - 2022-11-11 0
A primrózák, a szivárvány színeiben pompázó apró virágok az egyik legkorábbi és legmegbízhatóbb jelzője annak, hogy a virágüzletekben és a…
őszi falevelet tartósítani

Őszi falevelet tartósítani

Publikálta - 2023-08-07 0
A látványos őszi falevelek pompás színkavalkádját érdemes tartósítani, hiszen kedves, környezetbarát dekorációkat készíthetünk vele. Az őszi hangulatot vibráló levelek gyűjtésével…
epret választani

Epret választani

Publikálta - 2024-02-27 0
Az eperszezon egyik legnagyobb kihívása a legfinomabb és legédesebb eper kutatása. Az eperválaszték igen nagy lehet a különböző piacokon, zöldségesnél…
mikulásvirág

Mikulásvirág gondozása

Publikálta - 2022-11-04 0
Olvass tovább, hogy megtudd, hogyan ápolhatod és szaporíthatod a tél kedvencét, a mikulásvirágot. Az egyik legnépszerűbb téli szobanövény a mikulásvirág.…
mosógép tisztítása

Mosógép tisztítása

Publikálta - 2023-02-14 0
A mosogatógép rendszeres használatának jelentősége Először is beszéljünk arról, miért olyan fontos, hogy rendszeresen tisztítsd a mosogatógépet, mielőtt belemerülnénk a…