Használt autó adatai

Gépjármű lekérdezés

363 0

A használt autók sok potenciális vásárlója kételkedik a meghirdetett adatok, például a megadott futásteljesítmény valódiságában. Szerencsére csak néhány egérkattintással megnézheti, hogy a kormányzat milyen nyilvántartást vezet a járművéről. A lekérdezésnek van egy kis díja, de megéri, hogy ne kelljen visszatekerni az órákat, vagy ne váljon csalás áldozatává.

 • Először is keresd fel a a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala, vagyis a KEKKH gépjárműadat-lekérdező oldalát amit ezen a linken érsz el: http://kekkh.gov.hu/gepjarmuadat-lekerdezo/
 • Itt Kattintanod kell az alkalmazás kipróbálására, majd választhatsz a mobil és a webes felület menüpontok közül.
 • A megnyíló ablakban vagy a mobilapplikációban válaszd a Gépjármű adatlekérdezés lehetőséget.
 • Ezután jön az, hogy azonosítanod kell magadat. Úgy tudod, hogy vagy az Ügyélkapuhoz használt adataidaddal, vagy az úgynevezett Telefonos Azonosítási Szolgáltatásra való regisztrációval tudod tovább használni a szolgáltatást.
 • Az azonosítás után az ‘Új jármű adatainak igénylése’ gombot kell kiválasztanod, majd kétszer kell beírni a rendszámot (kötőjel nélkül).
 • Jelöld be, ha szeretnéd , hogy milyen okból szeretnéd lekérdezni az adatokat, a következőkből tudsz választani
  – Gépjármű gyártmányának megnevezése,
  – Gépjármű típusa,
  – Gépjármű elsődleges színe, színkódja,
  – Forgalomban van-e a gépjármű,
  – A nyilvántartásban szereplő kilométeróra állás(ok) és a rögzítés időpontja,
  – Körözés ténye.
 • További információkat is egyeztethetsz, ha leírod a rendszernek, hogy mit tud (például a nyilvántartási számot, a gyártási évet vagy a műszaki érvényesség dátumát), és a rendszer megmondja, hogy ez megegyezik-e a hivatalos nyilvántartásban szereplő adatokkal. Egyszerűen csak add meg az ellenőrizni kívánt adatokat az interneten. Ne olvasd el ezt a részt, ha nincs szükséged a bemutatott információra.
 • Ezután mentsd el ezeket az adatokat amiket megadtál.
 • Kibővítheted a lekérdezést, hogy több olyan autóra is kiterjedjen, amelyeknek az adataira szükséged van. (maximum 5 darabig). Az eljárás összköltsége csökken ahhoz képest, mintha egyszeri adatigénylést kezdeményeznél.
 • Ha mindennel megvagy a ‘Tovább gombra kattintva’ a számlázási oldalra jutsz, ahol megadhatod, hogy kérsz-e bizonylatot az eljárási díj fizetéséről.
 • A legfontosabb tudnivalókat ezután egy ellenőrző képernyőn összegződnek. A hitelkártyás fizetési folyamat megkezdését követően minden szükséges információ azonnal elérhetővé válik.
 • A rendszer fel fogja kínálni a lekérdezett gépjármű adatainak mentését (PDF formátumban). Érdemes lesz így elmenteni,  mert így a későbbiekben mindig kéznél lesznek az autó múltjával kapcsolatos legfontosabb információk.

 

Mennyibe kerül?

Jó hír, hogy a rendszer minden ügyfélkapu azonosítóval rendelkező számára ingyenes. Azonosítót szintén ingyenesen igényelhetünk bármely okmányirodában, ha még nem rendelkezünk vele.

 

Érdekelhet még

böngészési előzmények törlése

Böngészési előzmények törlése

Publikálta - 2022-09-20 0
Törölje a böngésző előzményeit, ha nem szeretné, hogy a számítógépét használó többi felhasználó lássa az Ön által meglátogatott webhelyeket. Jelentkezzen…
SZÉP kártya aktiválása

SZÉP kártya aktiválása

Publikálta - 2022-07-17 0
Holisticly customize functionalized potentialities via unique manufactured products. Dynamically benchmark client-centered relationships before ethical markets. Enthusiastically.
viber

Viber letöltés

Publikálta - 2022-09-11 0
Egyre nagyobb szükség van a különböző online csevegőprogramokra, és ez a cikk elmagyarázza, hogyan töltheti le gyorsan és egyszerűen a…
Youtube videó letöltés

Youtube videó letöltés

Publikálta - 2022-07-18 0
Hogyan tölthetsz le zenéket  a YouTube-ról, könnyen követhető lépésekre bontva. Készítsen másolatot a letölteni kívánt YouTube-videó weboldalcíméről (URL). Kattintson a…
húsvéti locsolkodás

Locsolkodni

Publikálta - 2023-03-18 0
A vízzel való locsolás a keresztség jelére és tartalmára egyaránt utal, és ősi asszociációkat mutat az emberi történelem előtti termékenységi…