Használt autó adatai

Gépjármű lekérdezés

540 0

A használt autók sok potenciális vásárlója kételkedik a meghirdetett adatok, például a megadott futásteljesítmény valódiságában. Szerencsére csak néhány egérkattintással megnézheti, hogy a kormányzat milyen nyilvántartást vezet a járművéről. A lekérdezésnek van egy kis díja, de megéri, hogy ne kelljen visszatekerni az órákat, vagy ne váljon csalás áldozatává.

 • Először is keresd fel a a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala, vagyis a KEKKH gépjárműadat-lekérdező oldalát amit ezen a linken érsz el: http://kekkh.gov.hu/gepjarmuadat-lekerdezo/
 • Itt Kattintanod kell az alkalmazás kipróbálására, majd választhatsz a mobil és a webes felület menüpontok közül.
 • A megnyíló ablakban vagy a mobilapplikációban válaszd a Gépjármű adatlekérdezés lehetőséget.
 • Ezután jön az, hogy azonosítanod kell magadat. Úgy tudod, hogy vagy az Ügyélkapuhoz használt adataidaddal, vagy az úgynevezett Telefonos Azonosítási Szolgáltatásra való regisztrációval tudod tovább használni a szolgáltatást.
 • Az azonosítás után az ‘Új jármű adatainak igénylése’ gombot kell kiválasztanod, majd kétszer kell beírni a rendszámot (kötőjel nélkül).
 • Jelöld be, ha szeretnéd , hogy milyen okból szeretnéd lekérdezni az adatokat, a következőkből tudsz választani
  – Gépjármű gyártmányának megnevezése,
  – Gépjármű típusa,
  – Gépjármű elsődleges színe, színkódja,
  – Forgalomban van-e a gépjármű,
  – A nyilvántartásban szereplő kilométeróra állás(ok) és a rögzítés időpontja,
  – Körözés ténye.
 • További információkat is egyeztethetsz, ha leírod a rendszernek, hogy mit tud (például a nyilvántartási számot, a gyártási évet vagy a műszaki érvényesség dátumát), és a rendszer megmondja, hogy ez megegyezik-e a hivatalos nyilvántartásban szereplő adatokkal. Egyszerűen csak add meg az ellenőrizni kívánt adatokat az interneten. Ne olvasd el ezt a részt, ha nincs szükséged a bemutatott információra.
 • Ezután mentsd el ezeket az adatokat amiket megadtál.
 • Kibővítheted a lekérdezést, hogy több olyan autóra is kiterjedjen, amelyeknek az adataira szükséged van. (maximum 5 darabig). Az eljárás összköltsége csökken ahhoz képest, mintha egyszeri adatigénylést kezdeményeznél.
 • Ha mindennel megvagy a ‘Tovább gombra kattintva’ a számlázási oldalra jutsz, ahol megadhatod, hogy kérsz-e bizonylatot az eljárási díj fizetéséről.
 • A legfontosabb tudnivalókat ezután egy ellenőrző képernyőn összegződnek. A hitelkártyás fizetési folyamat megkezdését követően minden szükséges információ azonnal elérhetővé válik.
 • A rendszer fel fogja kínálni a lekérdezett gépjármű adatainak mentését (PDF formátumban). Érdemes lesz így elmenteni,  mert így a későbbiekben mindig kéznél lesznek az autó múltjával kapcsolatos legfontosabb információk.

 

Mennyibe kerül?

Jó hír, hogy a rendszer minden ügyfélkapu azonosítóval rendelkező számára ingyenes. Azonosítót szintén ingyenesen igényelhetünk bármely okmányirodában, ha még nem rendelkezünk vele.

 

Érdekelhet még

tulajdoni lap lekérése

Tulajdoni Lap Lekérése

Publikálta - 2022-07-25 0
A tulajdoni lapokat ingyenesen is letöltheti : útmutató az elektronikusan hitelesített és a nem hitelesített tulajdoni lapok letöltéséhez. Egy ingatlan…
betűtípus választása

Betűtípus Választása

Publikálta - 2022-08-28 0
Gondolja újra, ha eddig azt feltételezte, hogy csak a grafikai szakemberek tudják értékelni a különböző betűtípusokat. Akár egy ajándékba szánt…
Videa Letöltés

Videa Letöltés

Publikálta - 2022-07-16 0
Hogyan kell Videa videót letölteni? Ezek mellett, ahogy a világ legnagyobb videómegosztó oldalán, úgyhogy a második legnagyobb magyarországi videómegosztón, a…
iwiw profil törlése

Iwiw profil törlése

Publikálta - 2023-01-04 0
Szándékodban áll megszüntetned az iWiW használatát? Néhány kattintással törölheted profilod, ha úgy döntesz, hogy nem kívánsz többé tagja lenni ennek…
Elittárs adatlap

Figyelemfelkeltő Elittárs adatlap

Publikálta - 2023-04-17 0
Azért jutottál el idáig, mert regisztráltál a Társoldalra, és átnézted a Partnerjelöltek profiljait. De hogyan tudod profilodat kiemelni a tömegből?…