képernyőfotó készítés

1700 0

Hogyan lehet pontosan képernyőképet készíteni a Windowsban?

Képernyőfotó készítése ésszerű idő alatt lehetséges, és az ebben a bejegyzésben felvázolt megközelítés kompatibilis a Windows XP, a Windows Vista és a Windows 7 operációs rendszerekkel.

Főbb Lépések

  • A billentyűzeten lennie kell egy “Print Screen (PrrSc)” feliratú gombnak. Ez a gomb általában a billentyűzet jobb oldalán található, a billentyűzet többi gombjától eltérő billentyűsorban(általában a legfelső sorban lesz). A gombra a következő feliratok valamelyike van írva, amely olvasható: A Print Screen (képernyő nyomtatása) gombot gyakran Prt Scr vagy PrtSc néven is emlegetik.
  • Nyomja meg a “Print Screen” feliratú gombot! Ezután minden, ami most a képernyőn megjelenik, átmásolódik a Windows vágólapjára. Az Alt billentyű lenyomása és a Print Screen billentyű egyidejű lenyomása közben csak a számítógépen jelenleg megnyitott alkalmazásról készít pillanatfelvételt.
  • Egyszerűen másolja ki és illessze be a képet az Ön által kiválasztott programba! Ezt követően a képet a CTRL + V (beillesztés) billentyűkombinációval, vagy a jobb gombbal történő kattintással és a kontextusmenüből a Beillesztés opció kiválasztásával tetszőleges helyre beillesztheti. Ha például üzenetben szeretné elküldeni valakinek, akkor elhelyezheti egy e-mailben, egy Word-dokumentumban, vagy akár magában a Facebook üzenetküldő funkciójában is, ha úgy kívánja. Ha el szeretné menteni a képet, akkor a legjobb módszer erre, ha elindítja a Paint programot, amely a Windows minden verziójával előre telepítve van, majd ebbe az ablakba másolja a képet. Ezt követően a következő lépés az egyszerű mentés.

Tippek:

  1. A képernyő nyomtatása gombot a táblagépeken és notebookokon általában egy másik gombbal kombinálják, hogy kevesebb fizikai területet foglaljon el az eszközön. Így a Képernyő nyomtatása gomb könnyebben elérhetővé válik.
  2. A PNG az egyik legjobb formátum a képernyőképek tárolására, mivel a képet a minőségének romlása nélkül tudja tömöríteni. Ennek eredményeképpen a mentett fájl lényegesen kevesebb helyet foglal, mint például a.bmp formátumban történő mentés esetén. Mivel a.jpg formátum veszteséges tömörítési módszert alkalmaz, a kép sérülhet, ha ebben a formátumban mentjük.
  3. A Windows Vista és a Windows 7 operációs rendszerrel a képernyőkép készítéséhez a Snipping Toolt is használhatja, amely a Start menü “Minden alkalmazás” részében, a “Tartozékok” címszó alatt található. Az alkalmazásba néhány alapvető szerkesztési és mentési funkciót is beépítettek.

A cikkhez kapcsolódó figyelmeztetés:

Ha képernyőképet akar küldeni valakinek e-mailben, akkor azt először másolja át egy képszerkesztő alkalmazásba (például a Paint-be), majd mentse el ezen az oldalon.png vagy.jpg kiterjesztéssel. Ha a képet közvetlenül az e-mailbe másolta volna a CTRL+V billentyűkombinációval, a kép mérete sokkal nagyobb lett volna, mint amekkora lesz, ha így csinálja.

 

Érdekelhet még

torrent alkalmazása

Torrent Alkalmazása

Publikálta - 2022-08-20 0
Hogyan lehet biztonságosan torrentezni 1. módszer: Szerezzen be engedélyezett torrenteket jó hírű webhelyekről. A torrentoldalakról torrentfájlokat tölthet le. De ne…
viber

Viber letöltés

Publikálta - 2022-09-11 0
Egyre nagyobb szükség van a különböző online csevegőprogramokra, és ez a cikk elmagyarázza, hogyan töltheti le gyorsan és egyszerűen a…
billentyűzet tisztítása

Billentyűzet tisztítása

Publikálta - 2022-07-23 0
  Hogyan tartsd tisztán a számítógép billentyűzetét? Ezek a mutatók segítenek megszabadulni a billentyűzeten felgyülemlett szennyeződésektől. Ezek a váz gyors…
tulajdoni lap lekérése

Tulajdoni Lap Lekérése

Publikálta - 2022-07-25 0
A tulajdoni lapokat ingyenesen is letöltheti : útmutató az elektronikusan hitelesített és a nem hitelesített tulajdoni lapok letöltéséhez. Egy ingatlan…
meghatalmazás írása

Meghatalmazás Írása

Publikálta - 2022-08-11 0
Egyszerűen fogalmazva, mi is az a meghatalmazás? A meghatalmazás egy harmadik személyt hatalmaz meg arra, hogy hivatalos vagy nem hivatalos…