a kutyaházat téliesíteni

A kutyaházat téliesíteni

306 0

Egyes kutyafajták jobban bírják a hidegebb időjárást, de ha nincs szánhúzó kutyád, gondoskodnod kell udvaron tartott kedvenced helyének átalakításáról. Ez különösen fontos a rövid szőrű kutyák esetében. Nem kell izgulni; a szemfogak meglepően ellenállóak a hideggel szemben. Fontos azonban emlékezned arra, hogy négylábú haverunk hipotermiát, fagyást és más súlyos betegségeket szenvedhet, ha huzamosabb ideig hidegnek van kitéve. A kutyaház azonban könnyen módosítható, hogy biztonságos környezetet biztosítson kedvenced számára.

  • Ha eddig nem tetted volna meg, akkor most itt az idő, hogy a kutyád lakosztályát eső- és szélvédett helyre költöztesd. Amennyiben ez nem megoldható, legalább emeld meg a házat, például tedd rá raklapra.
  • Helyezd a kutyaól oldalaira legalább 2 cm vastag hungarocell lapokat. Ezt legegyszerűbben építészeti boltokban beszerezhető hungarocell ragasztóval kell felerősíteni.
  • Béleld ki a kutyaházat. Erre egy darab szőnyeg, pokróc, különböző rongyok, esetleg szalma is tökéletes. Minden kutyus külön személyiség, ezért az is előfordulhat, hogy a gondosan odakészített bélést, legközelebb csak akkor fogod látni, amikor kis kedvenced épp a kert közepén rohangál vele, vagy apró darabokká rágja. Vagyis időbe telhet, amíg megfogod találni azt a megoldást, ami valóban azt a funkciót tölti be, amit te szeretnél.
  • A bejárat elé rakj hófüggönyt. Ez fog segíteni, hogy a meleg bent maradjon. Minél kevesebb hő távozik, kutyusod annál könnyebben tudja saját testhőmérsékletével felmelegíteni a helyét.
  • Vezesd be a fűtést. Nem, ez tényleg nem vicc. Akik úgy érzik, hogy kutyájuk minden luxust megérdemel, azok már ilyen megoldással is számolhatnak. A fűtőpanel használatát sokan túlzásnak érezhetik, de ennek van egy költséghatékonyabb, házilag is könnyen előállítható változata, mégpedig a meleg vízzel töltött palack. Vagyis csupán annyit kell csinálni, hogy műanyag palackba meleg vizet tegyél, jól zárd rá a kupakot, és ezt tedd be a kutyaól belső sarkába.
  • Higiéniai okokból a bélést kéthetente ajánlott cserélni.

Érdekelhet még

védekezni a nyestek ellen

Védekezni a nyestek ellen

Publikálta - 2024-02-22 0
A nyestek igaz, hogy aranyos szőrmókoknak tűnnek, de sajnos rengeteg kárt okozhatnak az embereknek: megbonthatják a tető szigetelését, megrághatják a…
teknős tartása

Teknős tartása

Publikálta - 2023-02-15 0
Mire kell figyelni teknősök vásárlásakor és tartásakor? A teknősök növekvő népszerűsége az Egyesült Államokban annak köszönhető, hogy ezek a hüllők…
csincsilla gondozása

Csincsilla Gondozása

Publikálta - 2022-08-14 0
A csincsillák fajai: Léteznek rövid- és hosszúfarkú csincsillák is. A rövid farkú csincsilla számos sikertelen háziasítási kísérlet tárgya volt. Így…
madáretető

Madáretető készítése házilag

Publikálta - 2023-01-13 0
A hidegebb hónapokban, amikor a madarak maguktól nem találnak elegendő táplálékot, egyre többen döntenek úgy, hogy madáretetőt helyeznek ki az…
kutya örökbefogadása

Kutya örökbefogadása

Publikálta - 2023-01-06 0
A legfontosabb teendők, ha örökbe fogadsz egy kutyát: Nem számít, hogy ki vagy, vagy hol tartasz az életben, fel kell…