utánfutóval tolatni

Utánfutóval tolatni

89 0

Kell némi tapasztalat, hogy jól érezd, hogy hogyan is kell utánfutóval tolatni, különösen, ha újonc vagy. Az alábbi utasítások és tanácsok követése segít gyorsan és egyszerűen elsajátítani az utánfutó professzionális és biztonságos tolatásának készségeit.

Az előkészületek:

  • Ellenőrizd az utánfutót és az autót is. Győződj meg arról, hogy az utánfutó megfelelően csatlakozik -e az autóhoz, és az összes fék, lámpa működik-e, amint kell.
  • Állítsd be a tükröket. Állítsd be az oldalsó tükröket úgy, hogy jól láthasd az utánfutót. Lehet, hogy kiegészítő tükröket is kell felszerelned az autóra annak érdekében, hogy még jobb ráláthass  a hátad mögötti részre.
  • Széles területet válassz a gyakorláshoz. Ha még nem vagy biztos a tolatásban, akkor keress egy nyitott parkolót vagy csak egy nagy területet, ahol anélkül gyakorolhatsz, hogy veszélyeztetnél másokat és persze saját magadat. Erre kitűnően alkalmas egy nyári, vagy egy vasárnap reggeli időszak, amikor a parkoló még üres, vagy tényleg nagyon kevesen vannak.

A tolatás:

  • Lassan és óvatosan kezdj neki. Győződj meg arról, hogy az út tiszta, majd lassan kezd el a tolatást. Vigyázz mert  az utánfutó a fordított irányban fog menni, mint ahogy a kormánykereket forgatod.
  • Az ellenkező irányba tekerd a kormányt. Ha az utánfutóval jobbra akarsz haladni, illetve tolatni, akkor a kormánykereket balra fordítsd, és fordítva. Ha gyorsabban forgatod akkor az nagyobb kanyart eredményez. Ha megfelelő az irányt haladj óvatosan, kezeld a gázt finoman.
  • Használd a tükröket. Mindig nézz bele a tükrökbe, és ha van rá lehetőséged, akkor kérj meg valakit, hogy segítsen neked kívülről, ezzel is biztosítsa, hogy nem ütközöl semmibe.
  • Szükség esetén állj meg és legyél türelmes.  Ha úgy érzed, hogy elvesztetted az irányítást, állj meg, szállj ki az autóból, és ellenőrizd az utánfutót. Ne foglalkozz azzal, ha újra kell csinálnod a tolatást.
  • Arra is érdemes felhívni a figyelmet, hogy az utánfutó mérete befolyásolhatja, hogy mennyire fordul el, vagy esetleg mennyire reagál a jármű mozgására. A hosszabb utánfutók általában kevésbé reagálnak, míg a rövidebbek sokkal érzékenyebbek. Így persze a rövidebb utánfutók nehezebben irányíthatók, mint a hosszabbak, ezért ezekkel különösen lassan és óvatosan tolass.

Érdekelhet még

blansírozás

Blansírozás

Publikálta - 2022-12-18 0
A gyümölcsök és zöldségek fagyasztóba helyezése a legbiztosabb módszer a frissesség megőrzésére. Sajnos sok zöldség és néhány gyümölcs gyorsan elveszíti…
vízmérő óra leolvasása

Vízmérő óra leolvasása

Publikálta - 2023-03-29 0
HOGYAN KELL LEOLVASNI A VÍZÓRÁT A vállalkozás 2017. január 1-jétől kezdte meg a háztartások és kisvállalkozások vízfogyasztásának éves ellenőrzését. Ezért…
húsvéti locsolkodás

Locsolkodni

Publikálta - 2023-03-18 0
A vízzel való locsolás a keresztség jelére és tartalmára egyaránt utal, és ősi asszociációkat mutat az emberi történelem előtti termékenységi…
átvételi elismervény írás

Átvételi elismervény írás

Publikálta - 2023-04-04 0
Az átvételi elismervény kifejezetten ezt a célt szolgálja, legyen szó foglalóról, bérleti díjról, előlegről, vagy bármilyen más pénzmozgás rögzítéséről. Amilyen…
ezüst ékszer tisztítása

Ezüst ékszerek tisztítása

Publikálta - 2023-02-04 0
Az ezüst ékszer egy másik olyan tárgy, amely az idő hatásait mutatja. Megfelelő ápolással azonban az ezüst ékszerek olyan jól…