diétás őszi reggelit készíteni

Diétás őszi reggelit készíteni

479 0

Általában a nap első étkezését tartják a legfontosabbnak. Te is élvezed a szezon ízeit? Olvasd el a tanácsokat a tápláló reggeli menü elkészítéséhez a közelgő őszi szezonban.

 1. Tervezd meg előre a napodat: A reggeli készítésénél vedd figyelembe a napod további étkezéseit is, ehhez mérten válassz reggelit.
 2. Az egyensúlyra törekedj: A kiegyensúlyozott és változatos étkezés minden esetben nagyon fontos, főleg ha éppen diétázol.
 3. Ne gondolkodj a végletekben:  egy szelet teljes kiőrlésű kenyér, friss zöldségekkel és jó minőségű felvágottal ugyanolyan kiváló lehet, mint egy fehérjés zabkása.
 4. Magadra is fordíts időt: Ahhoz, hogy az energiád kitartson estig, elengedhetetlen, hogy a reggeli elfogyasztása harmonikusan teljen.
 5. Válassz az őszi finomságok közül:

  Füge: Frissen rendkívül ízletes lehet. Egy-egy szem néha a reggelidhez nagyon jó kiegészítő lehet.
  Gyömbér: Különleges ízével kiváló összetevője lehet az ételeknek és italoknak egyaránt, ráadásul csökkenti az összkoleszterin szintet, továbbá csillapítja az utazással járó hányingert is.
  Sütőtök: Ez az ősz non plus ultrája, mindenhez is jól passzol, legyen az akár chai latte vagy egy könnyed leves.
  Dió:  Néhány szem rendszeres fogyasztása segíti az agyműködést.

 

Érdekelhet még

vörösáfonya felhasználása

Vörösáfonya felhasználása

Publikálta - 2023-02-17 0
Az antioxidánsok, a flavonoidok és a vitaminok bőségesen megtalálhatóak az áfonyában, így kiváló élelmiszer-választás. A szívbetegségek, a cukorbetegség, az öregedés,…
Korpás hajat kezelni

Korpás hajat kezelni

Publikálta - 2024-03-01 0
A korpásodás igen gyakori és meglehetősen kellemetlen jelenség, amellyel élete során mindenki küzd legalább egyszer. A korpa a fejbőrről levált,…
csuklás elmulasztása

Csuklás elmulasztása

Publikálta - 2023-02-09 0
A csuklás valójában a rekeszizom reflexszerű, akaratlan, görcsös, ismétlődő összehúzódása, összerándulása. Jellegzetes hanggal és a felsőtest megremegésével jár együtt. A…
torokfájás

Torokfájás elmulasztása

Publikálta - 2022-12-21 0
A legjobb, ha mézet használsz, ha fáj a torkod. A méz a végső gyógyír. Régisége ellenére gyógyító ereje nem csökkent.…
testtömegindex kiszámítása

Testtömegindex kiszámítása

Publikálta - 2023-04-17 0
A magasságod és a súlyod ismeretében kiszámíthatod a testtömegindexedet (BMI), és a felnőtt értékelő táblázat segít megállapítani, hogy egészséges testsúlyú…