húsvéti nyuszit tartani

Húsvéti nyuszit tartani

Publikálva: at 14:25
350 0

Hasznos tudni, hogy az aranyos húsvéti lény komoly gondot okozhat, ha túl sokáig tartják a lakásban. Akinek tehát nem engedik meg a körülményei, hogy örökbe fogadja a nyuszit, gondoskodjon róla, hogy legyen kinek tovább ajándékozni az ünnep után.

  • Etesd nyúltáppal: A tenyésztőknek kifejlesztett nyúltáp tökéletesen megteszi, esetleg színesítheted étrendjét répával, káposzta vagy karalábélevelekkel, kukoricadarával. Fontos, hogy vigyázz hogy ne egyen túl sok füvet, mert attól felfúvódik.
  • Naponta adj neki friss vizet.
  • Rendszeresen tisztítsd a ketrecét. Az a legjobb ha a szabad ég alatt tartod, és elkülönítesz neki egy sarkot a kertben. A kis ketrecében gond nélkül el van. A nyulak szapora emésztése bizony bőven gondoskodik takarítanivalóról.
  • Ha annyira a szívedhez nőtt a nyuszi, hogy a hogy a lakásba is be akarod engedni, az a legjobb, ha előtte állatorvos is megvizsgálja, hogy nem hordoz-e betegségeket.
  • A csak néhány hetes, önellátáshoz nem szokott kisnyulak, ha magukra hagyják őket az erdő szélén, el vannak ítélve, ha úgy döntesz, hogy nincs rá szükséged. Inkább olyan intézménynek adományozz, ahol tudod, hogy az állat megfelelő ellátásban részesül. Javasold, hogy vidd vissza abba az üzletbe, ahol eredetileg vásároltad, miután először megbeszélted a tenyésztővel ennek lehetőségeit.

Érdekelhet még

a kutyaházat téliesíteni

A kutyaházat téliesíteni

Publikálta - 2023-10-25 0
Egyes kutyafajták jobban bírják a hidegebb időjárást, de ha nincs szánhúzó kutyád, gondoskodnod kell udvaron tartott kedvenced helyének átalakításáról. Ez…
halat pucolni

Halat pucolni

Publikálta - 2024-01-09 0
A hal nem csak nagyon finom, de egészséges is, egyetlen hátránya csak annyi, hogy meg kell pucolni. Ez azért nem…
madáretető

Madáretető készítése házilag

Publikálta - 2023-01-13 0
A hidegebb hónapokban, amikor a madarak maguktól nem találnak elegendő táplálékot, egyre többen döntenek úgy, hogy madáretetőt helyeznek ki az…
eltávolítani az állatszőrt

Eltávolítani az állatszőrt

Publikálta - 2024-05-23 0
Bármennyire is szeretjük a mi kis szőrcsomó háziállatunkat, amikor a szőnyegtől a ruhánkig mindent beborít a szőr, az nem túl…