spinningelni

Spinningelni

Publikálva: at 07:36
513 0

A Spinning egy aerob edzésprogram, amely beltéri kerékpározást jelent, és okleveles Spinning oktatók vezetik. Ez a fajta gyakorlat ideális, ha céljaid között szerepel az állóképesség növelése és az új határok kihívása.

  • Érdemes először is felkészülnöd az első edzésedre. Ha az elmúlt időszakban nem rendszeresen edzettél, vagy nem is cardioztál, akkor nem fog megártani egy kis előedzés. Kezd el használni a taposógépet vagy a lépcsőzőgépet pár napig, mielőtt még elmennél az első Spinning edzésre. Ha van rá lehetőséged akkor a környéken tekerj egy pár kört a hagyományos bicikliddel, hogy szoktasd a testedet ehhez a mozgásformához. Fontos a fokozatosság, és hogy érezd az aktuális teherbírásodat.
  • Válassz egy edzőt. Keresgélj az interneten, olvass véleményeket. Az edző és a zeneválasztás az kulcsfontosságú is lehet, mert itt dől el , hogy mennyire is fogod megkedvelni ezt a mozgásformát, és, hogy a nehezebb pillanatokon mennyire tud átsegíteni. Női és férfi edzők is tartanak Spinning edzéseket.
  • Az edzés időpontjaidat jelöld ki. Az első edzéseidet érdemes inkább hétvégére vagy egy olyan napra időzítened, amikor edzés után nem kell dolgozni menned hanem pihenhetsz. Az első néhány megerőltető cardio edzés után valószínűleg jót fog tenni egy kis pihenés. Később arra is rá fogsz érezni, hogy neked melyik időszakban fog beválni az edzés. A Spinning fel fog pörgetni, ezért a késő délutáni edzések után lehetséges, hogy csak később fogsz tudni elaludni.
  • Spinning vagy Sinning race? A edzőtermek órarendjében általában ezt a kétféle Spinning órát látod majd. Első alkalommal a sima spinninget válaszd.Ez áll az ülve tekerés, kiugrások vagyis jump-okból, valamint az állva tekerésből vagyis a futásból. Később ha már elég edzetnek érzed magad, akkor kipróbálhatod a Spinning race órákat is. Itt már karra is dolgozni fogtok tekerés közben.

Edzés előtt ne egyél nehéz ételeket. Egy órával előtte egyél, lassú és gyors felszívódású szénhidrát tartalmú ételt, hogy legyen energiád az edzés alatt.

Edzés utánra készíts be magadnak 10-20 gr gyors felszívódású szénhidrát pótló italt vagy müzli szeletet. Jól fog jönni egy kis energia pótlás.

Első edzés alkalmával feltétlenül kérd meg az edzőt, hogy segítsen beállítani a magasságodhoz a gépet! Később már önállóan is be fogod tudni állítani magadnak.

A felszerelés nagyon fontos! Legyen nálad a gépre terítve egy kisméretű törölköző, 1-2 papírzsebkendő, legalább egy liter szénsavmentes ásványvíz!

Érdekelhet még

kangoo cipő választása

Kangoo cipő vásárlása

Publikálta - 2023-04-25 0
Az utóbbi években a kangoo (egy speciális cipőt igénylő edzésfajta) népszerűsége országszerte robbanásszerűen megnőtt. Széles körű elterjedtségéhez több tényező is…
lilakáposzta felhasználása

Lilakáposzta felhasználása

Publikálta - 2023-06-23 0
A káposzta alacsony helyezése a zöldségfogyasztási és hírnév rangsorban meglehetősen igazságtalan. Annak ellenére, hogy valóságos ásványi anyag- és vitaminbomba a…
intervallum edzést csinálni

Intervallum edzést csinálni

Publikálta - 2024-05-28 0
Az intervallum edzésforma arról híres, hogy szépen és gyorsan jó eredményeket lehet vele elérni, viszont kellő elhatározás és nagy kitartás…
edzésprogramot összeállítani

Edzésprogramot összeállítani

Publikálta - 2023-11-13 0
Sokféle edzésterv áll rendelkezésre, és minden tevékenységnek megvannak a maga követelményei a legmagasabb szintű sikerhez. A bejegyzésben az edzőtermi edzésrenddel…
helyesen hosszútávon futni

Helyesen hosszútávon futni

Publikálta - 2024-06-20 0
Napjainkban egyre többen veszik fel a futócipőt és mennek ki a természetbe vagy mennek el egy közeli edzőterembe futni. Ennek…