alapozót választani

Alapozót választani

Publikálva: at 08:24
412 0

Az alapozó használható egyszerű eszközként a napi tiszta megjelenés megőrzéséhez, vagy egy drámaibb sminkelés alapjául szolgálhat. Mindkettő alapos mérlegelést igényel az alapítvány és a szakértői alkalmazás kiválasztásakor.

  • Milyen a bőrtípusod? Amennyiben száraz bőrtípusod van, a krémesebb – folyékony alapozót válaszd, mert ez nem csak fedni fogja, hanem hidratálni is. Ha eleve zsíros és pattanásos a bőröd, akkor mattosító hab vagy poralapú alapozót válassz, ami nem tartalmaz olajos összetevőket, mert azok csak még tovább fogják zsírosítani az arcbőrödet.
  • Mire is szeretnéd használni az alapozót?
    Milyen fedésre van szükséged: ha nincsenek túl nagy bőrhibáid, pattanásaid, kitüremkedések az arcodon, csupán csak az egységes fedés és szín érdekében van szükséged az alapozóra, és a bőröd sem zsíros, akkor a folyékony és krémes alapozó lesz neked a legmegfelelőbb. Sőt sok esetben elég egy színezett bőrápoló is, mely amellett, hogy ápol, egyenletes fedést is biztosít számodra.  Ha viszont komolyabb bőrhibákat szeretnél eltüntetni és emellett még a bőröd is érzékeny,  akkor érdemes ásványi összetevőket tartalmazó, magasabb fedést biztosító stift (kompakt) vagy por állagú alapozót választanod.  Ezeket onnan fogod felismerni, hogy sokkal sűrűbbek, testesebb textúrával rendelkeznek társaiknál.
    Zsíros bőr esetén: Mindenképpen használj púdert az alapozó után, a még jobb mattitás és fixálás érdekében. A lifting típusú alapozókat elsősorban érettebb bőrre ajánlják vagy a normál bőrre téli időszakban, amikor több vitaminra és táplálásra van szüksége a bőrnek.
  • Milyen színű alapozóra van szükséged? Két szempont közül kell együttesen választanod. Az egyik az, hogy világosabb vagy sötétebb bőrtónusod van, természetesen ez évszakoktól függően is változhat, ha csak nem barnulsz év közben is folyamatosan.  A másik szempont pedig, hogy hideg vagy meleg árnyalatú a bőröd, ami a választás tekintetében pedig azt jelenti, hogy rózsaszínesebb vagy inkább sárgásabb a bőrtónusod. Nem biztos, hogy ezek a skálák számozás tekintetében egymás után jönnek.
  • Mivel vidd fel az alapozót?:  A kemény, vízbázisú készítményeket akár az ujjaiddal is felviheted, de a komolyabb, testesebb alapozókat mindenképp ecsettel kell felvinni. A lekerekített, lapos, sörtéjű ecset magasabb fedést biztosít, ezt a bőrrel párhuzamosan „meszelve” vidd fel. A nagyobb méretű, kör alakú alapozó ecsetet pedig az arccal párhuzamosan, körkörös mozdulatokkal használd! Ügyelj rá, hogy az áll vonalában és a hajtöveknél teljesen dolgozd el a fedőréteget a maszkhatás elkerülése érdekében!

Érdekelhet még

Göndör Haj Kezelése És Ápolása

Göndör haj kezelése és ápolása

Publikálta - 2022-11-30 0
Az emberek többsége jellemzően hajvasalóval, kémiai hajegyenesítőkkel, vagy fonással, illetve hajfonattal egyenesíti ki a haját. Ezek a nők egyáltalán nem…
ezüst ékszer tisztítása

Ezüst ékszerek tisztítása

Publikálta - 2023-02-04 0
Az ezüst ékszer egy másik olyan tárgy, amely az idő hatásait mutatja. Megfelelő ápolással azonban az ezüst ékszerek olyan jól…
hajat szárítani

Hajat szárítani

Publikálta - 2023-08-16 0
A megfelelő hajszárítás nemcsak az egészséges haj megőrzéséhez, hanem a kívánt megjelenés eléréséhez is elengedhetetlen. Tehát, ha egészséges és gyönyörű…
gyantázás

Gyantázni

Publikálta - 2022-11-17 0
Különböző habok, borotvák, gyanta, sőt, még a tartós szőrtelenítés is bekerült a szőrtelenítési módszerek sorába. A gyantázás nem fájdalommentes, de…