Göndör Haj Kezelése És Ápolása

Göndör haj kezelése és ápolása

644 0

Az emberek többsége jellemzően hajvasalóval, kémiai hajegyenesítőkkel, vagy fonással, illetve hajfonattal egyenesíti ki a haját. Ezek a nők egyáltalán nem veszik észre, hogy hullámaik vagy fürtjeik lenyűgözőek. Ha te is közéjük tartozol, ne félj megmutatni az egyéniségedet és kitűnni a tömegből! Hullámos vagy göndör hajad megfelelő ápolásával és az ilyen hajtípusokra kifejlesztett termékek használatával tökéletesen kiemelheted fürtjeid természetes textúráját. Észre fogod venni, hogy a hajad pozitívan reagál az ápolásra.

HAJMOSÁS ELŐTTI ÁPOLÓ:

A hullámos és göndör hajnak komplexebb ápolásra van szüksége, mint az egyenes hajnak, elsősorban azért, mert a göndör haj erőteljesebb hidratálást igényel.

Fésű helyett használd az ujjaidat.
Ha természetes módon göndör vagy hullámos a hajad, valószínűleg már tudod, hogy a hajmosás utáni fésülködés károsan befolyásolhatja a hullámok vagy fürtök megjelenését, amelyekért oly keményen megdolgoztál. Amikor a kezeddel végig simítasz a hajadon, ügyelj arra, hogy az ujjaid mindig kissé nyitva legyenek. Ez segít szétválasztani az egyes hajszálakat. Ne próbálja meg túlzott erővel kibogozni a haját, hogy elkerülje a szálak törését vagy sérülését. A sampont szobahőmérsékletű vízzel kell kimosni (a meleg víz száríthatja a hajat).

Ne hagyd figyelmen kívül a kondicionálót. 
A kondicionálót a haj hosszától kezdve a hajvégek felé haladva kell alkalmazni. Ahhoz, hogy a termék teljesen beszívódjon a haj kutikulájába, és így hatékonyan hidratálni tudja a hajat, alaposan be kell masszírozni a hajszálakba.

Hagyd a hajadat a szabadon levegőn megszárítani.
Ha csak lehet, kerüld a hajszárítást, amely száraz és törékeny lesz, ha lehet. Ha csak lehet, hagyd a hajadat természetes módon, a levegőn száradni. Természetesen ehhez meg kell hosszabbítania a hajmosással töltött időt, ami sajnos nem mindig lehetséges. Különösen igaz ez akkor, ha reggel, munkába indulás előtt mosod meg a hajad. Ilyen körülmények között érdemes diffúzort használnod, amely kevésbé kíméli az egyes hajszálakat.

LEFEKVÉS ELŐTT IGAZÍTSD MEG A HAJAD.
Számodra már természetes, hogy éjszakai hidratáló krémekkel és tápláló szérumokkal és krémekkel ápolod az arcbőrödet, de a hullámos vagy göndör hajadnak is jól fog esni egy kis ápolás, miután lefeküdtél éjszakára. Ha hullámos vagy göndör haja van, lefekvés előtt érdemes éjszakai hajápoló olajokkal kezelni a haját. Ezek az olajok rendkívül fontosak a hullámos vagy göndör haj rutinszerű karbantartásában, mert mélyen regenerálják a hajat és intenzíven hidratálják azt.

 

 

Érdekelhet még

hajpakolás házilag

Hajpakolás házilag

Publikálta - 2023-02-28 0
Íme pár kipróbált és  bevált házi gyógymód hajproblémákra: Észreveszel valamilyen hajproblémát? Nem kell eladósodnod, hogy rendbe hozd a hajadat. Az…
ezüst ékszer tisztítása

Ezüst ékszerek tisztítása

Publikálta - 2023-02-04 0
Az ezüst ékszer egy másik olyan tárgy, amely az idő hatásait mutatja. Megfelelő ápolással azonban az ezüst ékszerek olyan jól…
gyantázás

Gyantázni

Publikálta - 2022-11-17 0
Különböző habok, borotvák, gyanta, sőt, még a tartós szőrtelenítés is bekerült a szőrtelenítési módszerek sorába. A gyantázás nem fájdalommentes, de…
alapozót választani

Alapozót választani

Publikálta - 2023-09-12 0
Az alapozó használható egyszerű eszközként a napi tiszta megjelenés megőrzéséhez, vagy egy drámaibb sminkelés alapjául szolgálhat. Mindkettő alapos mérlegelést igényel…