hajat szárítani

Hajat szárítani

Publikálva: at 09:46
366 0

A megfelelő hajszárítás nemcsak az egészséges haj megőrzéséhez, hanem a kívánt megjelenés eléréséhez is elengedhetetlen. Tehát, ha egészséges és gyönyörű hajra vágysz, akkor olvass tovább.

  1. Töröld meg szárazra a hajadat. Így nem csak időt fogsz megspórolni, de ráadásul sokkal kevésbé roncsolod vele a hajadat, ha nem teljesen vizesen állsz neki a szárításnak. Lehetőleg ne dörzsöld, inkább néhány percre csavard be a törölközőbe.
  2. Válassz egy jó hajkefét. Fémkefe helyett helyett használj nylon vagy valódi sörtés körkefét. A fém ugyanis gyorsan fel fog melegedni, ami erősen roncsolja a hajszálakat.
  3. A megfelelő hőfok beállítása.  Próbálj meg olyan hajszárítót választani, amin a hőfok is szabályozható. Ne a legmagasabb hőfokot válaszd, ezt érdemes akkor is megfogadnod, ha éppen sietsz. Ugyanis az intenzitást is érdemes inkább közepesre venni, így ráadásul nem fújjuk szét a már megszárított részt.
  4. Tincsenként szárítsd meg a hajadat. Ha a tökéletes formára vágysz, akkor fogd össze a hajadat, és mindig csak egy tincset száríts. Így ráadásul sokkal alaposabb munkát végezhetsz.
  5. Tarts távolságot.  Körülbelül 10 centiméterre tartsd a hajszárítót a hajadtól, hogy véletlenül se roncsolja a hajszálaidat. Így azt is elkerülheted, hogy a hajad beakadjon a szűrőbe.
  6. Folyamatosan mozgasd a hajszárítót. Ha ugyanis egy helyben tartod akkor gyakorlatilag megsütöd a hajszálaidat.
  7. Párhuzamosan mozgasd a hajkefét és a hajszárítót.  Érdemes a hajszárítóra a szűkítőt is feltenni, így jobban tudod irányítani a hőt.
  8. Ellenőrizd a végeredményt. Pár perc után túrj bele a hajadba, és ellenőrizd, hogy valóban megszáradt-e, és nem csak felmelegedett a hajszárítás során. Ha még nedvesnek érezd, érdemes még kicsit rászárítani, hogy ne essen össze a frizurád.

Érdekelhet még

alapozót választani

Alapozót választani

Publikálta - 2023-09-12 0
Az alapozó használható egyszerű eszközként a napi tiszta megjelenés megőrzéséhez, vagy egy drámaibb sminkelés alapjául szolgálhat. Mindkettő alapos mérlegelést igényel…
gyantázás

Gyantázni

Publikálta - 2022-11-17 0
Különböző habok, borotvák, gyanta, sőt, még a tartós szőrtelenítés is bekerült a szőrtelenítési módszerek sorába. A gyantázás nem fájdalommentes, de…
Göndör Haj Kezelése És Ápolása

Göndör haj kezelése és ápolása

Publikálta - 2022-11-30 0
Az emberek többsége jellemzően hajvasalóval, kémiai hajegyenesítőkkel, vagy fonással, illetve hajfonattal egyenesíti ki a haját. Ezek a nők egyáltalán nem…
hajpakolás házilag

Hajpakolás házilag

Publikálta - 2023-02-28 0
Íme pár kipróbált és  bevált házi gyógymód hajproblémákra: Észreveszel valamilyen hajproblémát? Nem kell eladósodnod, hogy rendbe hozd a hajadat. Az…