a hidegfront negatív hatásai ellen védekezni

A hidegfront negatív hatásai elleni védekezés

827 0

A légköri frontok akkor jönnek létre, amikor két, egymástól jelentősen eltérő tulajdonságokkal rendelkező légtömeg ütközik. Amikor ezek a légköri frontok átvonulnak, drasztikusan megváltoztatják az időjárást, és a legveszélyeztetettebbek esetében a mentális és fizikai egészséget. Egyes emberek, különösen a nők, az idősek, a betegek és a legyengült immunrendszerrel rendelkezők szélsőséges reakciókat mutathatnak ezekre a változásokra. Amikor a hideg levegő nagy tömegét melegebb levegő nyomja lefelé, hidegfrontot alkot. A hidegfront hatására az időjárás megromlik, viharos széllökésekkel, heves esőzésekkel, sőt némi jégesővel. Bár a hidegfront-érzékenység jellemzően a hidegfront elvonulása után jelentkezik, sokan már a hidegfront megérkezése előtt is álmosságot, alacsony vérnyomást, lelassulást, tompa érzékelést és reflexeket, valamint koncentrációs nehézségeket tapasztalnak. Azonban az olyan természetes praktikák, mint a helyes táplálkozás, elegendő folyadékfogyasztás és még néhány stratégia segíthet megelőzni és kezelni a legtöbb tünetet!

Hogyan tudsz ellene védekezni?

  • Juttass a szervezetbe ilyenkor különösen sok vitamint (B1-, D- és E-vitamint)! Ezeket főként a tojásban, az élesztőben, és a halakban találod meg. Ha a gyomrodon keresztül szeretnél a hidegfrontra felkészülni akkor egyél egy nagy adag tojásrántottát.
  • Figyelj oda a megfelelő folyadékbevitelre! Naponta minimum két és fél, három liter folyadék fogyasztása a javasolt. Víz helyett vagy víz helyett ihatsz gyógyteákat is.
  • Fogyassz magas kálium és magnézium tartalmú gyümölcsöt és zöldséget! Ilyen lehet például a  burgonya, a banán, az alma és a szőlő, valamint az olajos magvak. Ha ezeket rendszeresen fogyasztod akkor csökkentheted a hidegfront okozta panaszok erősségét.
  • Legyél sokat a friss levegőn! A tiszta és friss levegő valamint a kinti munka, a rendszeres mozgás hangulatjavító hatással bír. Ugyanis serkenti az immunrendszert és jelentősen csökkenti a vérben lévő stresszhormonok szintjét.
  • Oldd a stresszt! Ilyenkor az a legjobb ha tudsz egy kicsit meditálni, jógázni, relaxálni. Sokat fog segíteni, hogy kicsit enyhítsd a tüneteket, vagy akár elő se jöjjenek.
  • Menj el egy masszázsra! Egy szakszerű masszázs serkenti a vérkeringést, beindítja a szervezet öngyógyító mechanizmusait.

 

A hűvös front képes eltompítani az érzékeinket és lelassítani minket. A tea viszont a koffein enyhébb és hosszabb hatású formája, amely a napi szükségletek kielégítése érdekében helyettesítheti a kávét. Kerüld a fekete teát a zöld, a vörös vagy a fehér tea javára, amelyek mind alacsonyabb tannin- és magasabb antioxidáns-tartalmúak. Friss citrom, méz vagy stevia remek kiegészítője lehet ezeknek a teáknak. A citromfűvel hűtött és ízesített menta- vagy citromfűtea egy másik lehetőség a hűvös nyári napokon.

Nyugtató, serkentő és helyreállító tulajdonságai miatt a levendula kiváló ellenszere a hidegfront rossz hatásainak. A csuklóra és halántékra dörzsölt levendulaolaj bizonyítottan csökkenti a fejfájást és az irritációt, és teaként is fogyasztható.

Érdekelhet még

vörösáfonya felhasználása

Vörösáfonya felhasználása

Publikálta - 2023-02-17 0
Az antioxidánsok, a flavonoidok és a vitaminok bőségesen megtalálhatóak az áfonyában, így kiváló élelmiszer-választás. A szívbetegségek, a cukorbetegség, az öregedés,…
lilakáposzta felhasználása

Lilakáposzta felhasználása

Publikálta - 2023-06-23 0
A káposzta alacsony helyezése a zöldségfogyasztási és hírnév rangsorban meglehetősen igazságtalan. Annak ellenére, hogy valóságos ásványi anyag- és vitaminbomba a…
véralkoholszint mérés

Véralkoholszint Mérése

Publikálta - 2022-08-01 0
A becsült véralkoholszint viszonylag pontosan meghatározható az ivó testsúlyának, az elfogyasztott alkoholmennyiségnek és a nemének figyelembevételével. Ennek a célnak az…
megszabadulni a molyoktól

Megszabadulni a molyoktól

Publikálta - 2023-06-26 0
A molyok bárhol problémát jelenthetnek, ahol élelmiszert tárolunk, beleértve a hűtőt és a kamrát, valamint a szekrényt, ahol apró lyukakat…
tyúkszem kezelése

Tyúkszem Kezelése

Publikálta - 2022-07-31 0
A részletekről itt tájékozódhat. Hogyan jön létre pontosan a tyúkszem? A test felszíne több rétegből áll. A hám, a bőr…