Használt autó adatai

Gépjármű lekérdezés

669 0

A használt autók sok potenciális vásárlója kételkedik a meghirdetett adatok, például a megadott futásteljesítmény valódiságában. Szerencsére csak néhány egérkattintással megnézheti, hogy a kormányzat milyen nyilvántartást vezet a járművéről. A lekérdezésnek van egy kis díja, de megéri, hogy ne kelljen visszatekerni az órákat, vagy ne váljon csalás áldozatává.

  • Először is keresd fel a a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala, vagyis a KEKKH gépjárműadat-lekérdező oldalát amit ezen a linken érsz el: http://kekkh.gov.hu/gepjarmuadat-lekerdezo/
  • Itt Kattintanod kell az alkalmazás kipróbálására, majd választhatsz a mobil és a webes felület menüpontok közül.
  • A megnyíló ablakban vagy a mobilapplikációban válaszd a Gépjármű adatlekérdezés lehetőséget.
  • Ezután jön az, hogy azonosítanod kell magadat. Úgy tudod, hogy vagy az Ügyélkapuhoz használt adataidaddal, vagy az úgynevezett Telefonos Azonosítási Szolgáltatásra való regisztrációval tudod tovább használni a szolgáltatást.
  • Az azonosítás után az ‘Új jármű adatainak igénylése’ gombot kell kiválasztanod, majd kétszer kell beírni a rendszámot (kötőjel nélkül).
  • Jelöld be, ha szeretnéd , hogy milyen okból szeretnéd lekérdezni az adatokat, a következőkből tudsz választani
    – Gépjármű gyártmányának megnevezése,
    – Gépjármű típusa,
    – Gépjármű elsődleges színe, színkódja,
    – Forgalomban van-e a gépjármű,
    – A nyilvántartásban szereplő kilométeróra állás(ok) és a rögzítés időpontja,
    – Körözés ténye.
  • További információkat is egyeztethetsz, ha leírod a rendszernek, hogy mit tud (például a nyilvántartási számot, a gyártási évet vagy a műszaki érvényesség dátumát), és a rendszer megmondja, hogy ez megegyezik-e a hivatalos nyilvántartásban szereplő adatokkal. Egyszerűen csak add meg az ellenőrizni kívánt adatokat az interneten. Ne olvasd el ezt a részt, ha nincs szükséged a bemutatott információra.
  • Ezután mentsd el ezeket az adatokat amiket megadtál.
  • Kibővítheted a lekérdezést, hogy több olyan autóra is kiterjedjen, amelyeknek az adataira szükséged van. (maximum 5 darabig). Az eljárás összköltsége csökken ahhoz képest, mintha egyszeri adatigénylést kezdeményeznél.
  • Ha mindennel megvagy a ‘Tovább gombra kattintva’ a számlázási oldalra jutsz, ahol megadhatod, hogy kérsz-e bizonylatot az eljárási díj fizetéséről.
  • A legfontosabb tudnivalókat ezután egy ellenőrző képernyőn összegződnek. A hitelkártyás fizetési folyamat megkezdését követően minden szükséges információ azonnal elérhetővé válik.
  • A rendszer fel fogja kínálni a lekérdezett gépjármű adatainak mentését (PDF formátumban). Érdemes lesz így elmenteni,  mert így a későbbiekben mindig kéznél lesznek az autó múltjával kapcsolatos legfontosabb információk.

 

Mennyibe kerül?

Jó hír, hogy a rendszer minden ügyfélkapu azonosítóval rendelkező számára ingyenes. Azonosítót szintén ingyenesen igényelhetünk bármely okmányirodában, ha még nem rendelkezünk vele.

 

Érdekelhet még

viber

Viber letöltés

Publikálta - 2022-09-11 0
Egyre nagyobb szükség van a különböző online csevegőprogramokra, és ez a cikk elmagyarázza, hogyan töltheti le gyorsan és egyszerűen a…
gmail

Gmail Jelszó Megváltoztatása

Publikálta - 2022-08-27 0
Új jelszó kérése: – Aktiválja a Google-fiókját. Lehetséges, hogy be kell jelentkeznie, mielőtt folytathatná. – A „Biztonság” menüben kattintson a…
motivációs levél írása

Motivációs Levél Írása

Publikálta - 2022-07-25 0
5 hasznos tanács az ideális motivációs levél megírásához A reklámban, marketingben és médiában dolgozó szakemberek tisztában vannak azzal, hogy egy…
böngészési előzmények törlése

Böngészési előzmények törlése

Publikálta - 2022-09-20 0
Törölje a böngésző előzményeit, ha nem szeretné, hogy a számítógépét használó többi felhasználó lássa az Ön által meglátogatott webhelyeket. Jelentkezzen…